Tillbaka till menyerna

BC v 16

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 267 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 267 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 648 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 267 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Middag - 381 Kcal

      Kycklinggryta med apelsin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 643 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 381 Kcal

      Kycklinggryta med apelsin

    • Middag - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 262 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 21.8 gram

Fett: 24.3 gram

Protein: 34.3 gram

Energi: 454.9 kcal

  • Tisdag middag 267 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 97.5 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 95 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 97.5 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 95 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 basilikablad
  • Onsdag lunch 267 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 97.5 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 95 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 97.5 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 95 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 basilikablad

    Onsdag middag 381 Kcal

    Kycklinggryta med apelsin

    En härlig kycklinggryta för den som gillar smaken av apelsin i mat. Går hem som fredagsmiddag eller i lunchlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 50 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Dela kycklinglårfiléerna.
    • Hetta upp en gryta med olja och bryn kyckling, purjolök, ingefära och chili några minuter.
    • Riv skalet med ett zestjärn på ena halvan av apelsinen och blanda ner i grytan, pressa i saften från samma halva.
    • Skala och filéa den andra halvan av apelsinen och spara apelsinklyftorna i en skål.
    • Pressa den resterande saften över grytan.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka upp och tillsätt grädde.
    • Skär broccoli i buketter och skiva zucchinin.
    • Blanda ner i grytan innan servering tillsammans med apelsinklyftor och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 50 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 2 msk gräslök
  • Torsdag lunch 381 Kcal

    Kycklinggryta med apelsin

    En härlig kycklinggryta för den som gillar smaken av apelsin i mat. Går hem som fredagsmiddag eller i lunchlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 50 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Dela kycklinglårfiléerna.
    • Hetta upp en gryta med olja och bryn kyckling, purjolök, ingefära och chili några minuter.
    • Riv skalet med ett zestjärn på ena halvan av apelsinen och blanda ner i grytan, pressa i saften från samma halva.
    • Skala och filéa den andra halvan av apelsinen och spara apelsinklyftorna i en skål.
    • Pressa den resterande saften över grytan.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka upp och tillsätt grädde.
    • Skär broccoli i buketter och skiva zucchinin.
    • Blanda ner i grytan innan servering tillsammans med apelsinklyftor och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 50 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 2 msk gräslök

    Torsdag middag 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Fredag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
Frukt/grönt
  • 2 st gul lök
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 195 g cocktailtomater
  • 2 st purjolök
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 2 st apelsin
  • 400 g broccoli
  • 0.5 st zucchini
  • 2 st broccolistånd
  • 1 st citron
Torrvaror
  • 9 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 4 st grönsaksbuljongtärning
  • basilikablad
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 msk gräslök
Mejeri
  • 340 g halloumi
  • 1 dl grädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kycklingfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!