Tillbaka till menyerna

Annette

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 580 Kcal

  • Tisdag - 455 Kcal

  • Onsdag - 598 Kcal

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 39.2 gram

Fett: 28.1 gram

Protein: 32.9 gram

Energi: 544.2 kcal

  • Måndag lunch 219 Kcal

    Blomkålsris med currygrönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 219 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk röd currypasta
    • 100 g vatten
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    Dekoration
    • 0.2 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Riv blomkålen till ett ris och lägg i en skål.
    • Blanda ner citronsaft, salt och peppar.
    • Skala och hacka gul lök, fin hacka vitlök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och alla grönsaker.
    • Strö på salt, peppar och örtkryddor.
    • Tillsätt krossade tomater, curry pasta, vatten och buljongtärning.
    • Låt puttra i 10 min.
    • Servera currygrönsakerna med blomkålsriset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 150 g champinjon
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk röd currypasta
    • 100 g vatten
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    Dekoration
    • 0.2 dl färsk mynta

    Måndag middag 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag mellanmål 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano
  • Tisdag lunch 280 Kcal

    Riswraps med mango och currysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Börja med mango- och currysåsen.
    • Låt cashewnötterna ligga i blöt i vatten i 8 timmar, och häll sedan av vattnet ordentligt.
    • Skala och kärna ur mangon.
    • Skär fruktköttet i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Mixa ihop till en slät sås och häll ner i en skål.
    • Skär morötterna i tunna stavar.
    • Skär sockerärter och selleri i tunna strimlor.
    • Blötlägg ett rispapper i ett fat med kallt vatten.
    • Lägg upp på en skärbräda när det känns mjukt (efter cirka 20 sekunder).
    • Lägg lite av alla grönsakerna i mitten på pappret och rulla ihop till en wrap.
    • Upprepa proceduren med resten av rispapprena.
    • Dela wrapsen på hälften och lägg dem på ett serveringsfat.
    • Servera tillsammans med såsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st morot
    • 62.5 g sockerärtor
    • 100 g selleri
    • 0.5 dl vitkål
    • 0.5 dl strimlad rödkål
    • 5 st risblad
    Mango och currysås
    • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st lime
    • 2 st myntakvist
    • 0.5 msk malen curry
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Tisdag dessert 174 Kcal

    Parmesancréme

    En sås som passar utmärkt till grillad mat. Grilla kött, kyckling eller lax (ca: 150 g per portion) och servera med en mangosallad. Cirka kalorimängd blir 650 kcal med två olika såser. Du hittar fler olika såser genom att söka på; pestocréme, chilimajjo eller wasabicréme.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0.25 tsk paprikakrydda
    • 0.26 st citron

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål.
    • Riv lite citronzest över och blanda om.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0.25 tsk paprikakrydda
    • 0.26 st citron
  • Onsdag lunch 296 Kcal

    Het lövbiff teriyaki

    Lövbiff med asiatiska smaker och hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Onsdag middag 302 Kcal

    Grekiska gyros med grönsaker

    Ett bra val till lunch, grekisk gyros med grönsaker till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad

    Gör så här

    • Lägg färs i en skål och riv ner en liten vitlöksklyfta.
    • Tillsätt kryddor och blanda om.
    • Forma till järpar (gyros) och stek i smör i några minuter runt om i en stekpanna.
    • Servera med grönsaker.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.15 st gurka
    • 0.15 st röd paprika
    • 0.15 st rödlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 1 dl isbergssallad
Frukt/grönt
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 0.51 st citron
  • 2.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 st squash
  • 150 g champinjon
  • 3.15 st röd paprika
  • basilika
  • 2 styck tomat
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 2 st morot
  • 62.5 g sockerärtor
  • 100 g selleri
  • 0.5 dl vitkål
  • 0.5 dl strimlad rödkål
  • 0.5 st mango
  • 0.25 st lime
  • 100 g haricots verts
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.15 st gurka
  • 0.15 st rödlök
  • 1 dl isbergssallad
Torrvaror
  • 3 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 5 st risblad
  • 0.5 dl blötlagda cashewnötter
  • 1 tsk rapsolja
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk röd currypasta
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.2 dl färsk mynta
  • 0.5 msk lantbuljong
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk oregano
  • 2 st myntakvist
  • 0.5 msk malen curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.25 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl teriyakisås
  • 1 msk färsk koriander
  • 0.5 tsk kebabkrydda (Kockens)
  • 0.5 msk bladpersilja
Mejeri
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 tsk smör
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 125 g bacon
  • 300 g lövbiff
  • 300 g kalvfärs
Övrigt
  • 4 msk rostad lök
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!