Tillbaka till menyerna

Annette

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 287 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 287 Kcal

      Fetaostgratinerad paprika

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 287 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 287 Kcal

      Fetaostgratinerad paprika

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 758 Kcal

    • Frukost - 325 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granola med tropiska smaker

    • Lunch - 433 Kcal

      Rödbetssallad med halloumi

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 390 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 390 Kcal

       Wokade grönsaker med lövbiff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 576 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 280 Kcal

      Grönsakswok med biff

    • Middag - 296 Kcal

      Krämig kycklingröra med ananas

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 30.2 gram

Fett: 23 gram

Protein: 27 gram

Energi: 459.3 kcal

  • Måndag lunch 287 Kcal

    Fetaostgratinerad paprika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    INnehåll
    • 6 st gul paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 65 g rucola
    • 3 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Dela paprikor och ta bort kärnhuset.
    • Fyll paprikorna med smulad fetaost och ajvar relish.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Lägg rucolasallad på ett uppläggningsfat och lägg paprikahalvorna över.
    • Fördela grön pesto i paprikan och strö på salt och peppar.
    • Gröp ur kärnorna ur granatäpplet och strö över paprikahalvorna.

    Ingredienser

    4 portioner

    INnehåll
    • 6 st gul paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 65 g rucola
    • 3 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st granatäpple
  • Tisdag lunch 287 Kcal

    Fetaostgratinerad paprika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    INnehåll
    • 6 st gul paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 65 g rucola
    • 3 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Dela paprikor och ta bort kärnhuset.
    • Fyll paprikorna med smulad fetaost och ajvar relish.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Lägg rucolasallad på ett uppläggningsfat och lägg paprikahalvorna över.
    • Fördela grön pesto i paprikan och strö på salt och peppar.
    • Gröp ur kärnorna ur granatäpplet och strö över paprikahalvorna.

    Ingredienser

    4 portioner

    INnehåll
    • 6 st gul paprika
    • 150 g fetaost
    • 3 msk ajvar relish
    • 65 g rucola
    • 3 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st granatäpple
  • Onsdag frukost 325 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granola med tropiska smaker

    God, knaprig granola smakar underbart ihop med grekisk yoghurt och blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 325 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl blåbär
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på blåbär och granola med tropiska smaker.
    • 1 portion granola = 3/4 dl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl blåbär
    • 1 portion granola med tropiska smaker

    Onsdag lunch 433 Kcal

    Rödbetssallad med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar

    Gör så här

    • Koka rödbetorna med skal ca 30 minuter.
    • Skala och skär i bitar och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och honung och strö på torkade örter, salt och peppar.
    • Lägg rödbetor på en tallrik.
    • Strö på groddar och persilja.
    • Skiva halloumi och stek i olja någon minut.
    • Toppa salladen med halloumin.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 0 msk persilja
    • 0 g böngroddar
  • Fredag middag 390 Kcal

     Wokade grönsaker med lövbiff

    Lättlagad grönsakswok med lövbiff som du serveras med en klick gräddfil eller lätt créme fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Strimla lövbiff och lägg i en skål tillsammans med vitlök, teriyakisås, salt och peppar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först köttet i några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och woka hastigt några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner basilika.
    • Servera med en klick créme fraiche eller gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil
  • Lördag lunch 280 Kcal

    Grönsakswok med biff

    Wok med biff, går alldeles utmärkt att byta ut köttet mot räkor, kyckling eller fisk som bas i woken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skiva köttet tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner salt, peppar, sesamolja, sesamfrön, soja, chili, ingefära och vitlök.
    • Skala och skiva lök.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok och lägg ner köttet och alla grönsaker.
    • Woka 2-3 minuter och servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 msk soja
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st gul paprika
    • 100 g broccoli
    • 100 g haricots verts
    • 100 g pak choi
    • 1 msk färsk koriander

    Lördag middag 296 Kcal

    Krämig kycklingröra med ananas

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingklubbor
    • 1 dl majs
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk basilika
    • 0.25 st ananas
    • 6 msk keso
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st salladsblad

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Plocka undan lite strimlad purjolök och en basilikakvist till dekoration.
    • Skölj majs och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Lägg upp på ett salladsblad och dekorera med purjolök och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingklubbor
    • 1 dl majs
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk basilika
    • 0.25 st ananas
    • 6 msk keso
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st salladsblad
Frukt/grönt
  • 12.5 st gul paprika
  • 130 g rucola
  • 1 st granatäpple
  • 1 dl blåbär
  • 2 st rödbetor
  • böngroddar
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st morot
  • 200 g blomkål
  • 0.5 st röd paprika
  • 10 st champinjoner
  • 10.5 cm purjolök
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 st röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.5 st gul lök
  • 100 g broccoli
  • 100 g haricots verts
  • 100 g pak choi
  • 0.25 st ananas
  • 5 st salladsblad
Mejeri
  • 300 g fetaost
  • 1 dl grekisk yoghurt 6%
  • 75 g halloumi
  • 2 msk gräddfil
  • 6 msk keso
Kryddor/smaksättare
  • 6 msk ajvar relish
  • 6 msk grön pesto
  • 1 tsk torkade örter
  • persilja
  • 5 msk teriyakisås
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk färsk koriander
  • 2 msk basilika
  • 0.5 msk malen curry
Torrvaror
  • 1 portion granola med tropiska smaker
  • 2.5 msk olivolja
  • 1.5 tsk honung
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 dl majs
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g lövbiff
  • 200 g kycklingklubbor

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!