Tillbaka till menyerna

800 Kalorier Vinter 2024

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 809 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Middag - 361 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Mellanmål - 116 Kcal

      Grön Smoothie

    • Dessert

  • Tisdag - 1092 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Lunch - 361 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Middag - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Mellanmål - 116 Kcal

      Grön Smoothie

    • Dessert

  • Onsdag - 746 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 470 Kcal

      Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    • Middag - 247 Kcal

      Kalkonsallad med apelsin

    • Mellanmål - 24 Kcal

      Hallon

    • Dessert

  • Torsdag - 1126 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Lunch - 247 Kcal

      Kalkonsallad med apelsin

    • Middag - 470 Kcal

      Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    • Mellanmål - 121 Kcal

      Banan

    • Dessert

  • Fredag - 980 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 470 Kcal

      Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    • Middag - 480 Kcal

      Ostburgare i salladsblad

    • Mellanmål - 24 Kcal

      Hallon

    • Dessert

  • Lördag - 849 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 480 Kcal

      Ostburgare i salladsblad

    • Middag - 128 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Söndag - 1071 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 320 Kcal

      Chiapudding

    • Lunch - 128 Kcal

      Brysselkålsgratäng

    • Middag - 500 Kcal

      Nötgryta med plommon

    • Mellanmål - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 68.6 gram

Fett: 49.4 gram

Protein: 59.5 gram

Energi: 953.1 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Måndag middag 361 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Måndag mellanmål 116 Kcal

    Grön Smoothie

    En klassisk grön smoothie som funkar i alla lägen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Blanda i alla ingredienser i en blender.
    • Häll upp smoothien i två glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is
  • Tisdag frukost 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Tisdag lunch 361 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Tisdag middag 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Tisdag mellanmål 116 Kcal

    Grön Smoothie

    En klassisk grön smoothie som funkar i alla lägen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Blanda i alla ingredienser i en blender.
    • Häll upp smoothien i två glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 100 g vatten
    • 1 dl is
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 470 Kcal

    Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    Enkla lättlagade köttbullar tillsammans med en sötstark senapsgräddsås och lite grönsaker till! Laga en extra portion så har du till matlåda dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 470 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner riven vitlök och soja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Tillsätt senap, vatten, grädde och fond och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och skär i stavar.
    • Koka upp vatten med lite salt och lägg ner morötter, haricot verts och de frysta ärterna någon minut.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
    • Häll på lite olivolja och blanda runt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttbullarna med grönsakerna och kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Onsdag middag 247 Kcal

    Kalkonsallad med apelsin

    En krämig sallad med kalkon och apelsin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 247 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 20 g blandad sallad
    • 75 g kalkonpastrami
    • 0.5 st apelsin
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st mango
    Apelsindressing - 1 portion
    • 1 msk lättmajonäs
    • 0.5 dl apelsinsaft
    • 0.33 msk gräslök
    • 0 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Fördela sallad i en djup skål.
    • Lägg pastrami runt om.
    • Skär ut fina filéer av apelsinen och lägg på salladen.
    • Skär mangon i bitar och lägg på salladen.
    • Toppa salladen med granatäpplekärnor.
    • Garnera med gräslök och servera med apelsindressing, se recept.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 20 g blandad sallad
    • 75 g kalkonpastrami
    • 0.5 st apelsin
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st mango
    Apelsindressing - 1 portion
    • 1 msk lättmajonäs
    • 0.5 dl apelsinsaft
    • 0.33 msk gräslök
    • 0 tsk svartpeppar

    Onsdag mellanmål 24 Kcal

    Hallon

  • Torsdag frukost 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Torsdag lunch 247 Kcal

    Kalkonsallad med apelsin

    En krämig sallad med kalkon och apelsin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 247 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 20 g blandad sallad
    • 75 g kalkonpastrami
    • 0.5 st apelsin
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st mango
    Apelsindressing - 1 portion
    • 1 msk lättmajonäs
    • 0.5 dl apelsinsaft
    • 0.33 msk gräslök
    • 0 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Fördela sallad i en djup skål.
    • Lägg pastrami runt om.
    • Skär ut fina filéer av apelsinen och lägg på salladen.
    • Skär mangon i bitar och lägg på salladen.
    • Toppa salladen med granatäpplekärnor.
    • Garnera med gräslök och servera med apelsindressing, se recept.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 20 g blandad sallad
    • 75 g kalkonpastrami
    • 0.5 st apelsin
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st mango
    Apelsindressing - 1 portion
    • 1 msk lättmajonäs
    • 0.5 dl apelsinsaft
    • 0.33 msk gräslök
    • 0 tsk svartpeppar

    Torsdag middag 470 Kcal

    Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    Enkla lättlagade köttbullar tillsammans med en sötstark senapsgräddsås och lite grönsaker till! Laga en extra portion så har du till matlåda dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 470 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner riven vitlök och soja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Tillsätt senap, vatten, grädde och fond och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och skär i stavar.
    • Koka upp vatten med lite salt och lägg ner morötter, haricot verts och de frysta ärterna någon minut.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
    • Häll på lite olivolja och blanda runt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttbullarna med grönsakerna och kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Torsdag mellanmål 121 Kcal

    Banan

  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 470 Kcal

    Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    Enkla lättlagade köttbullar tillsammans med en sötstark senapsgräddsås och lite grönsaker till! Laga en extra portion så har du till matlåda dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 470 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner riven vitlök och soja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Tillsätt senap, vatten, grädde och fond och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och skär i stavar.
    • Koka upp vatten med lite salt och lägg ner morötter, haricot verts och de frysta ärterna någon minut.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
    • Häll på lite olivolja och blanda runt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttbullarna med grönsakerna och kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Fredag middag 480 Kcal

    Ostburgare i salladsblad

    En god ostburgare inlindat i salladsblad med grönsaker och toppad med en krämig dressing på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda alla ingredienser och ställ kallt.
    • Stek baconskivor och låt rinna av på hushållspapper.
    • Blanda färsen med salt, peppar och grädde och forma smeten till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgarna på bägge sidor i ca 5 minuter.
    • Lägg en skiva ost på varje burgare och låt smälta.
    • Lägg upp några salladsblad en tallrik och lägg hamburgaren ovanpå.
    • Toppa med dressing, skivad tomat och lökskivor, bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag mellanmål 24 Kcal

    Hallon

  • Lördag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Lördag lunch 480 Kcal

    Ostburgare i salladsblad

    En god ostburgare inlindat i salladsblad med grönsaker och toppad med en krämig dressing på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda alla ingredienser och ställ kallt.
    • Stek baconskivor och låt rinna av på hushållspapper.
    • Blanda färsen med salt, peppar och grädde och forma smeten till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgarna på bägge sidor i ca 5 minuter.
    • Lägg en skiva ost på varje burgare och låt smälta.
    • Lägg upp några salladsblad en tallrik och lägg hamburgaren ovanpå.
    • Toppa med dressing, skivad tomat och lökskivor, bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 128 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    Detta recept på brysselkålsgratäng passar utmärkt att servera tillsammans med kött, kyckling eller fisk. Resterna förvaras i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 128 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 dl havremjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 dl havremjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Lördag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Söndag frukost 320 Kcal

    Chiapudding

    Nyttig chiapudding som blir godast att förbereda kvällen innan och sedan äta till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och vaniljpulver.
    • Efter ca 10 min, rör om ordentligt igen för att undvika att det bildas klumpar.
    • Låt stå och svälla i kylen i minst 1-2 timmar men förbered med fördel dagen innan.
    • Innan servering, rör runt och toppa med valfria bär och lite hackade mandlar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Söndag lunch 128 Kcal

    Brysselkålsgratäng

    Detta recept på brysselkålsgratäng passar utmärkt att servera tillsammans med kött, kyckling eller fisk. Resterna förvaras i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 128 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 dl havremjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär bort roten på kålen och lägg i en ugnsfast form.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, senap, salt och peppar.
    • Häll över blandningen och strö på timjan och ost.
    • Gratinera i ugnen i 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g brysselkål
    • 2 st ägg
    • 1 dl havregrädde
    • 0.5 dl havremjölk
    • 1 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl riven ost

    Söndag middag 500 Kcal

    Nötgryta med plommon

    En varm och god nötgryta med söta plommon i. Spara resterna i kylen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i lagom stora grytbitar.
    • Bryn köttet i lite smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Skala och hacka löken.
    • Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar.
    • Finhacka vitlöken.
    • Bryn lök, selleri och vitlök i lite smör i stekpanna och lägg över i grytan.
    • Tillsätt plommon, buljong och tomatpuré och låt koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 timma.
    • Ju längre det får koka desto mörare blir köttet.
    • Tillsätt morötterna 5 minuter innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag mellanmål 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk
Torrvaror
  • 9 dl kaffe
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl svarta linser
  • 6 msk chiafrön
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 2 msk lättmajonäs
  • 0.2 dl mandlar
  • 250 g torkade plommon
Frukt/grönt
  • 2.5 st gul lök
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 6 st morot
  • 2 st salladslök
  • 1 st lime
  • 200 g sockerärtor
  • 4 dl rödkål
  • 300 g sötpotatis
  • 3 st banan
  • 3 st apelsin
  • 140 g bladspenat
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 300 g haricots verts
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 40 g blandad sallad
  • 0.3 dl granatäppelkärnor
  • 1 st mango
  • 2 dl hallon (färska)
  • 12 blad romansallad
  • 0.3 st rödlök
  • 1000 g brysselkål
  • 50 g rotselleri
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklingfärs
  • 900 g kalvfärs
  • 150 g kalkonpastrami
  • 4 skiva bacon
  • 500 g nötfärs
  • 6 st ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 600 g högrev
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk teriyakisås
  • 6 msk färsk koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 0.66 msk koriander
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 6 msk tomatpuré
  • 3 tsk vaniljpulver
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 5 msk sötstark senap
  • 1.5 msk kalvfond
  • 0.66 msk gräslök
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 2 msk färsk timjan
  • 5 dl köttbuljong
Övrigt
  • 12 st rispapper
  • 2 dl is
  • 2 dl frukt och bär
  • 3 msk kapris
  • 1 dl apelsinsaft
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl Bär
  • 3 dl bär (frysta)
Mejeri
  • 5.34 dl gräddfil
  • 3 dl mandelmjölk
  • 5 tsk smör
  • 5.5 dl grädde
  • 4 skiva ost
  • 2 dl havregrädde
  • 1 dl havremjölk
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl sojamjölk
  • 3 dl mjölk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!