Tillbaka till menyerna

800 kalorier v. 42

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 759 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 375 Kcal

      Nötfärsfärsbiffar med kantarellsås

    • Middag - 384 Kcal

      Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 626 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 384 Kcal

      Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    • Middag - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 533 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 242 Kcal

      Blomkålssoppa med bacon

    • Middag - 291 Kcal

      Torskgratäng med räkor och svamp

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 734 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 291 Kcal

      Torskgratäng med räkor och svamp

    • Middag - 443 Kcal

      Lövbiffsgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 443 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 443 Kcal

      Lövbiffsgryta

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 29.8 gram

Fett: 35.1 gram

Protein: 47.2 gram

Energi: 619.1 kcal

  • Måndag lunch 375 Kcal

    Nötfärsfärsbiffar med kantarellsås

    Goda biffar som serveras med en krämig kantarellsås och en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 125 g kantareller
    • 0.5 tsk smör
    • 250 g fryst älgfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st kålrot
    • 1 st morot
    • 100 g bladspenat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken, skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek lök och kantareller i några minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till biffarna.
    • Forma till biffar, hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna några minuter.
    • Häll på kantarellerna och löken, stek tillsammans med biffarna några minuter.
    • Häll på vatten, Philadelphiaost, salt och peppar.
    • Låt koka ihop.
    • Koka moroten och kålroten i lättsaltat vatten någon minut.
    • Lägg spenat på en tallrik, lägg upp biffarna och häll på såsen.
    • Lägg på grönsakerna.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 125 g kantareller
    • 0.5 tsk smör
    • 250 g fryst älgfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl vatten
    • 50 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st kålrot
    • 1 st morot
    • 100 g bladspenat

    Måndag middag 384 Kcal

    Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    Ost- och spenatbiffar finns att köpa färdiga i kyldisken på matbutiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Gör så här

    • Strimla svartkål.
    • Skär champinjoner i skivor.
    • Skala och strimla rödlök. Dela tomater.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Tillsätt lite olivolja och lägg ner svartkål, champinjoner och rödlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner tomater.
    • Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och lägg en biff över.
    • Dekorera med en basilikakvist och citronklyftor.
    • Servera med curry mangodressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås
  • Tisdag lunch 384 Kcal

    Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    Ost- och spenatbiffar finns att köpa färdiga i kyldisken på matbutiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Gör så här

    • Strimla svartkål.
    • Skär champinjoner i skivor.
    • Skala och strimla rödlök. Dela tomater.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Tillsätt lite olivolja och lägg ner svartkål, champinjoner och rödlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner tomater.
    • Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och lägg en biff över.
    • Dekorera med en basilikakvist och citronklyftor.
    • Servera med curry mangodressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Tisdag middag 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano
  • Onsdag lunch 242 Kcal

    Blomkålssoppa med bacon

    En varm och krämig blomkålssoppa toppad med bacon, rostad lök och blomkål. Perfekt till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar.
    • Skala och hacka vitlöken.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Skär blomkålen i bitar och buketter.
    • Spara 4 buketter och skär i mindre bitar.
    • Lägg ner blomkålen i kastrullen.
    • Strö på salt, svartpeppar och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Tillsätt grädde och låt koka upp.
    • Smaka av med kryddor.
    • Stek blomkålsbitarna tillsammans med bacon i lite olja någon minut.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med bacon, rostad lök, blomkål och dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    • 1 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 125 g bacon
    • 30 g blomkålsbuketter
    • 4 msk rostad lök
    • 1 msk färsk oregano

    Onsdag middag 291 Kcal

    Torskgratäng med räkor och svamp

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 10 g smör
    • 0.15 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g räkor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och skär selleri i tärningar.
    • Koka selleri i lättsaltat vatten i ca 10-15 min.
    • Häll av vattnet och gör ett mos med hjälp av en stavmixer.
    • Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar.
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt, peppar och dill.
    • Bred över sellerimoset.
    • Skär champinjoner, lök och purjolök i små bitar och stek i lite olja några minuter.
    • Bred över fräset över moset och toppa med räkor.
    • Ställ in i ugnen i 20 minuter och doppa med färsk dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 10 g smör
    • 0.15 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g räkor
  • Torsdag lunch 291 Kcal

    Torskgratäng med räkor och svamp

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 10 g smör
    • 0.15 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g räkor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och skär selleri i tärningar.
    • Koka selleri i lättsaltat vatten i ca 10-15 min.
    • Häll av vattnet och gör ett mos med hjälp av en stavmixer.
    • Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar.
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt, peppar och dill.
    • Bred över sellerimoset.
    • Skär champinjoner, lök och purjolök i små bitar och stek i lite olja några minuter.
    • Bred över fräset över moset och toppa med räkor.
    • Ställ in i ugnen i 20 minuter och doppa med färsk dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 10 g smör
    • 0.15 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g räkor

    Torsdag middag 443 Kcal

    Lövbiffsgryta

    En trevlig lövbiffsgryta med skogschampinjoner och palsternacka i.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skiva champinjonerna och skala och tärna palsternackan. 
    • Strimla lövbiffen. 
    • Hetta upp en panna med smör och bryn lök, champinjoner och palsternacka. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över grönsakerna i en järngryta. 
    • Bryn biffen i smör. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i grytan. 
    • Smula i buljongtärningen i grytan och tillsätt vatten och grädde. 
    • Koka upp och tillsätt nejlikor, grönpeppar och kryddpeppar. 
    • Låt koka i ca 10 minuter. 
    • Strö över hackad oregano innan servering. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano
  • Fredag lunch 443 Kcal

    Lövbiffsgryta

    En trevlig lövbiffsgryta med skogschampinjoner och palsternacka i.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skiva champinjonerna och skala och tärna palsternackan. 
    • Strimla lövbiffen. 
    • Hetta upp en panna med smör och bryn lök, champinjoner och palsternacka. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över grönsakerna i en järngryta. 
    • Bryn biffen i smör. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i grytan. 
    • Smula i buljongtärningen i grytan och tillsätt vatten och grädde. 
    • Koka upp och tillsätt nejlikor, grönpeppar och kryddpeppar. 
    • Låt koka i ca 10 minuter. 
    • Strö över hackad oregano innan servering. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano
Frukt/grönt
  • 3.5 st gul lök
  • 1 st kålrot
  • 1 st morot
  • 100 g bladspenat
  • 50 g svartkål
  • 8 st färska champinjoner
  • 0.5 st rödlök
  • 6 st cocktailtomat
  • 2 st citronklyfta
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st blomkålshuvud
  • 30 g blomkålsbuketter
  • 1.5 msk färsk oregano
  • 150 g rotselleri
  • 1 msk dill
  • 100 g champinjon
  • 0.5 st purjolök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 st palsternacka
Övrigt
  • 125 g kantareller
  • 20 g mango-curry sås
  • 4 msk rostad lök
  • 5 st kryddnejlikor
Mejeri
  • 13.5 tsk smör
  • 50 g philadelphia gräslök
  • 2.5 dl grädde
  • 0.15 dl mjölk
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g fryst älgfärs
  • 0.5 st ägg
  • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
  • 125 g bacon
  • 300 g torskrygg
  • 100 g räkor
  • 600 g lövbiff
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 tsk pepparmix
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!