Tillbaka till menyerna

5:2

HÀr skapar du ett kostschema som bygger pÄ 5:2. Grunden Àr att du har tvÄ fastedagar/vecka nÀr du Àter markant fÀrre kalorier Àn övriga dagar. Detta gör att kroppens förbrÀnning kickar igÄng och du dÀrmed gÄr ner i vikt.

  • MĂ„ndag - 1189 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 401 Kcal

      Laxpytt med parmesan

    • Middag - 788 Kcal

      Kyckling med risnudelsallad

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Tisdag - 195 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 195 Kcal

      Fruktig rÀksallad

    • Middag

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Onsdag - 1322 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 788 Kcal

      Kyckling med risnudelsallad

    • Middag - 534 Kcal

      Asiatisk köttfÀrspanna med grönsaker

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Torsdag - 801 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 166 Kcal

      Het ratatouille

    • Middag - 635 Kcal

      Pestokyckling med squashtagliatelle

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Fredag - 877 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 571 Kcal

      Pokébowl med krÀftstjÀrtar

    • Middag - 307 Kcal

      Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratÀng

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Lördag - 494 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 494 Kcal

      Halloumiburgare med ajvar

    • Middag

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Söndag - 646 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Middag - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

Genomsmittligt nÀringsvÀrde per dag

Kolhydrater: 55 gram

Fett: 36.5 gram

Protein: 48.3 gram

Energi: 789.2 kcal

  • MĂ„ndag lunch 401 Kcal

    Laxpytt med parmesan

    Laxfilé bitar med riven parmesan pÄ - serveras med rucolasallad, aubergine och massa annat gott!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilĂ©
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 2 msk fĂ€rsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör sÄ hÀr

    • SkĂ€r laxfilĂ©n i kuber. Skala och hacka lök.
    • SkĂ€r squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lĂ€gg ner lax och grönsaker tillsammans med riven vitlök. LĂ„t steka nĂ„gra minuter och krydda och blanda ner fĂ€rsk hackad basilika.
    • LĂ€gg rucolasallad pĂ„ ett fat och lĂ€gg pĂ„ laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilĂ©
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 2 msk fĂ€rsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    MĂ„ndag middag 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehÄll och smak som passar att Àta varm och kall i lunchlÄda!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilĂ©
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefĂ€ra
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk grĂ€slök
    Chilimajjo
    • 2 msk crĂšme fraiche
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 1 tsk srirachasĂ„s
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka fĂ€rsk koriander

    Gör sÄ hÀr

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • LĂ€gg i en skĂ„l och blanda ner riven ingefĂ€ra, ketjap manis, sweet chilisĂ„s, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lĂ€ttsaltat vatten enligt anvisningen pĂ„ paketet.
    • HĂ€ll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • LĂ€gg i en skĂ„l och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerĂ€rtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skĂ€r mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. LĂ€gg ner kycklingen och lĂ„t steka nĂ„gra minuter.
    • LĂ€gg ner nudelsalladen och lĂ„t allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad fĂ€rsk koriander och grĂ€slök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilĂ©
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefĂ€ra
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk grĂ€slök
    Chilimajjo
    • 2 msk crĂšme fraiche
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 1 tsk srirachasĂ„s
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka fĂ€rsk koriander
  • Tisdag lunch 195 Kcal

    Fruktig rÀksallad

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g rĂ€kor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk grĂ€slök
    • 0.25 st granatĂ€pple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    • Gör citroncrĂšmen genom att blanda ihop alla ingredienser, stĂ€ll kallt. AnvĂ€nd 1/4 av skalet frĂ„n en citron.
    • LĂ€gg sallad pĂ„ en tallrik.
    • HĂ€ll av lagen frĂ„n rĂ€korna.
    • SkĂ€r alla frukter i mindre bitar och lĂ€gg i en skĂ„l tillsammans med rĂ€korna.
    • Blanda ner 0,5 msk hackad grĂ€slök.
    • LĂ€gg rĂ€kblandningen pĂ„ salladen, toppa med granatĂ€pplekĂ€rnor och grĂ€slöksstrĂ„n.
    • Servera med citroncrĂšmen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g rĂ€kor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk grĂ€slök
    • 0.25 st granatĂ€pple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag lunch 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehÄll och smak som passar att Àta varm och kall i lunchlÄda!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilĂ©
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefĂ€ra
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk grĂ€slök
    Chilimajjo
    • 2 msk crĂšme fraiche
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 1 tsk srirachasĂ„s
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka fĂ€rsk koriander

    Gör sÄ hÀr

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • LĂ€gg i en skĂ„l och blanda ner riven ingefĂ€ra, ketjap manis, sweet chilisĂ„s, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lĂ€ttsaltat vatten enligt anvisningen pĂ„ paketet.
    • HĂ€ll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • LĂ€gg i en skĂ„l och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerĂ€rtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skĂ€r mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. LĂ€gg ner kycklingen och lĂ„t steka nĂ„gra minuter.
    • LĂ€gg ner nudelsalladen och lĂ„t allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad fĂ€rsk koriander och grĂ€slök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilĂ©
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefĂ€ra
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisĂ„s
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk grĂ€slök
    Chilimajjo
    • 2 msk crĂšme fraiche
    • 1 msk majonnĂ€s
    • 1 tsk srirachasĂ„s
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka fĂ€rsk koriander

    Onsdag middag 534 Kcal

    Asiatisk köttfÀrspanna med grönsaker

    En smakrik lÄgkalorirÀtt. LÀgg till nudlar om du vill öka pÄ mÀngden kalorier!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk fĂ€rsk ingefĂ€ra
    • 200 g blomkĂ„lsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfĂ€rs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksĂ„s
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk grĂ€slök
    • 1 msk fĂ€rsk koriander

    Gör sÄ hÀr

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skĂ€r morot i tĂ€rningar, bryt blomkĂ„len i smĂ„ buketter.
    • SkĂ€r sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lĂ€gg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. TillsĂ€tt fĂ€rs, morot och blomkĂ„l.
    • LĂ„t steka nĂ„gon minut. TillsĂ€tt sambal oelek, fisksĂ„s, ketjap manis och honung.
    • LĂ„t steka nĂ„gra minuter och krydda med salt och peppar. TillsĂ€tt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö pĂ„ fĂ€rska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk fĂ€rsk ingefĂ€ra
    • 200 g blomkĂ„lsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfĂ€rs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksĂ„s
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk grĂ€slök
    • 1 msk fĂ€rsk koriander
  • Torsdag lunch 166 Kcal

    Het ratatouille

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkĂ„lsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör sÄ hÀr

    • SkĂ€r rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna pĂ„ mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och frĂ€s alltihop samt vitlök i nĂ„gra minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. LĂ„t puttra i 10 minuter.
    • LĂ€gg upp pĂ„ en tallrik eller lĂ€gg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkĂ„lsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Torsdag middag 635 Kcal

    Pestokyckling med squashtagliatelle

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilĂ©
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grĂ€dde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika fĂ€rger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist fĂ€rsk persilja

    Gör sÄ hÀr

    • AnvĂ€nd en potatisskalare och hyvla ”tagliatelle” av squashen.
    • Fördela tagliatellen pĂ„ tallrik.
    • SkĂ€r kycklingen i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i nĂ„gra minuter.
    • Salta och peppra.
    • HĂ€ll pĂ„ vatten, fond och grĂ€dde och lĂ„t koka upp.
    • SĂ€nk vĂ€rmen och tillsĂ€tt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan och blanda ner paprika och tomater.
    • Ta av frĂ„n vĂ€rmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • HĂ€ll sĂ„sen över tagliatellen och strö pĂ„ parmesan och dekorera med lite persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilĂ©
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grĂ€dde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika fĂ€rger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist fĂ€rsk persilja
  • Fredag lunch 571 Kcal

    Pokébowl med krÀftstjÀrtar

    En frÀsch pokébowl med mycket smak och krispighet!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkĂ„l
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g krĂ€ftstjĂ€rtar
    • 3.5 msk majonnĂ€s
    • 1 msk stark chilisĂ„s

    Gör sÄ hÀr

    • Riv blomkĂ„len pĂ„ ett rivjĂ€rn eller mixa i en matberedare till ett ris.
    • LĂ€gg i en skĂ„l och blanda ner koriander, limesaft, salt och peppar.
    • LĂ€gg strimlad sallad i botten pĂ„ 2 djupa skĂ„lar.
    • Fördela riset över.
    • Skiva sockerĂ€rtor och skĂ€r mango i bitar.
    • LĂ€gg pĂ„ salladen tillsammans med salladslök, sojabönor och krĂ€ftstjĂ€rtar.
    • Toppa med chilimajonnĂ€s och dekorera med limeklyfta och fĂ€rsk koriander.
    • Dekoration: Limeklyfta och fĂ€rsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkĂ„l
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g krĂ€ftstjĂ€rtar
    • 3.5 msk majonnĂ€s
    • 1 msk stark chilisĂ„s

    Fredag middag 307 Kcal

    Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratÀng

    I detta recept ingÄr ett recept skapat av Ulrika, RotfruktsgratÀng med fetaost. Receptet hittar du genom att söka pÄ RotfruktsgratÀng med fetaost i hÀlsobanken.

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbĂ€rstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka fĂ€rsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    • Gör basilikasmöret genom att blanda smör med basilika som ska finhackas, citronskal, vitlök, salt och peppar. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. StĂ€ll kallt.
    • LĂ€gg torskryggsfilĂ©erna pĂ„ en ugnsplĂ„t och strö pĂ„ salt och peppar.
    • StĂ€ll in i ugnen samtidigt som gratĂ€ngen i 15 minuter.
    • Skiva basilikasmöret och lĂ€gg pĂ„ fisken. Servera med gratĂ€ng och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbĂ€rstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka fĂ€rsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag lunch 494 Kcal

    Halloumiburgare med ajvar

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist fĂ€rsk persilja
    • 2 st citronskiva

    Gör sÄ hÀr

    • LĂ€gg ett salladsblad pĂ„ en tallrik.
    • Skala och skiva lök och tomat.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn först löken hastigt.
    • LĂ€gg ner burgarna och bryn pĂ„ bĂ€gge sidor till de fĂ„r fĂ€rg.
    • LĂ€gg paprika och burgare i salladsbladet.
    • Toppa med lök, tomat och oliver.
    • LĂ€gg pĂ„ en klick ajvar relish och dekorera med persilja och citron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladsblad
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g halloumiburgare
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st svarta oliver
    • 1 msk ajvar relish
    Dekoration
    • 0.2 kvist fĂ€rsk persilja
    • 2 st citronskiva
  • Söndag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En fÀrgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkĂ„l
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 10 st skĂ„llad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör sÄ hÀr

    • Dela brysselkĂ„l och skala och skĂ€r lök i bitar. Skiva squash och paprika. SkĂ€r halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö pĂ„ kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner fĂ€rsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkĂ„l
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 10 st skĂ„llad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Söndag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrÀtt som Àr enkel att tillbereda men kÀnns lyxig med de goda kantarellerna!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fĂ€nkĂ„l
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st Ă€pple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör sÄ hÀr

    • Tina fisk och kantareller.
    • SkĂ€r kantareller i lagom stora bitar.
    • SkĂ€r fĂ€nkĂ„l, squash, rödlök och Ă€pple i tĂ€rningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker nĂ„gra minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • LĂ€gg pytten lite vid kanterna och lĂ€gg ner fisken.
    • Strö pĂ„ salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fĂ€nkĂ„l
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st Ă€pple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli
Kött/fisk/fÄgel/Àgg/vego
  • 250 g laxfilĂ©
  • 800 g kycklingfilĂ©
  • 50 g rĂ€kor
  • 300 g kycklingfĂ€rs
  • 200 g krĂ€ftstjĂ€rtar
  • 600 g torskrygg
  • 200 g torskfile
Frukt/grönt
  • 1.5 st rödlök
  • 0.5 st mini squash
  • 0.5 st aubergine
  • 2.25 st röd paprika
  • 6 klyfta vitlök
  • 153 g rucola
  • 6 tsk ingefĂ€ra
  • 250 g sockerĂ€rtor
  • 4 st morot
  • 3 st salladslök
  • 1.5 st mango
  • 2 st lime
  • 100 g blandad sallad
  • 1 st kiwi
  • jordgubbar
  • 0.25 st granatĂ€pple
  • citronskal
  • 1.5 st gul lök
  • 1 st röd chili
  • 1 msk fĂ€rsk ingefĂ€ra
  • 400 g blomkĂ„lsbuketter
  • 100 g sugarsnaps
  • 2 st squash
  • 0.5 st paprika
  • 5 st champinjoner
  • 15 st cocktailtomater i olika fĂ€rger
  • 1 st blomkĂ„l
  • 2 dl isbergssallad
  • 100 g körsbĂ€rstomater
  • 1 st citron
  • 1 st salladsblad
  • 1 st cocktailtomat
  • 2 st citronskiva
  • 100 g brysselkĂ„l
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 150 g kantareller
  • 0.5 st fĂ€nkĂ„l
  • 1 st Ă€pple
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
  • 200 g risnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 3 msk sesamfrön
  • 3 tsk flytande honung
  • 200 ml krossade tomater
  • 50 g sojabönor
  • 10 st skĂ„llad mandel
  • 2 msk russin
Kryddor/smaksÀttare
  • 1.5 tsk örtagĂ„rdskrydda
  • 2.5 msk fĂ€rsk basilika
  • 4 msk sweet chilisĂ„s
  • 4.5 msk ketjap manis
  • 15 tsk sesamolja
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk mirin
  • 11 msk koriander
  • 4.5 msk grĂ€slök
  • 2 tsk srirachasĂ„s
  • 1.2 kruka fĂ€rsk koriander
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk fisksĂ„s
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 tsk kycklingfond
  • 2 msk grön pesto
  • 4.2 kvist fĂ€rsk persilja
  • 1 msk stark chilisĂ„s
  • 1 msk ajvar relish
  • 0.5 msk dill
Mejeri
  • 4.5 msk riven parmesanost
  • 4 msk crĂšme fraiche
  • 0.3 dl matlagningsyoghurt
  • 115 g smör
  • 0.5 dl grĂ€dde
  • 100 g halloumiburgare
  • 150 g halloumi
Övrigt
  • 5.5 msk majonnĂ€s
  • 19 st svarta oliver
  • 2 msk saffransaioli

Prenumerera pÄ mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress hÀr bredvid sÄ fÄr du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hÀlsosam livsstil.
VĂ€lkommen!