Tillbaka till menyerna

3

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 515 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 165 Kcal

      Het tomatsås med bovetespirelli

    • Middag - 344 Kcal

      Squashrullar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 811 Kcal

    • Frukost - 257 Kcal

      Yoghurt med bär och valnötter

    • Lunch

    • Middag - 553 Kcal

      Grillad kyckling med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1392 Kcal

    • Frukost - 453 Kcal

      Stekt ägg med avokado

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Middag - 582 Kcal

      Grillade nötfärsspett med varm sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 632 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 162 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 835 Kcal

    • Frukost - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

    • Lunch - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Middag - 567 Kcal

      Glutenfri pizza med skinka och rucolasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 909 Kcal

    • Frukost - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Lunch - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Middag - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.5 gram

Fett: 52.2 gram

Protein: 50.7 gram

Energi: 848.7 kcal

  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 165 Kcal

    Het tomatsås med bovetespirelli

    Snabbt, gott och billigt - perfekt i vardagen och i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 165 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g bovetespirelli
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0 basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk basilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka spirellin enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca: 10 minuter.
    • Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Servera pastan med tomatsås och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g bovetespirelli
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.25 st aubergine
    • 0.25 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0 basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk basilika
    • 0.5 dl riven peccorinoost
    • 0 nypa chiliflakes

    Tisdag middag 344 Kcal

    Squashrullar med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva squash i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek squashskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt, svartpeppar och torkade örter.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Fördela pesto på varje squashskiva.
    • Lägg på fetaost och rulla ihop.
    • Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater och örtkryddor.
    • Låt koka i ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över squashrullarna.
    • Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g rucola
  • Onsdag frukost 257 Kcal

    Yoghurt med bär och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Tina bären över natten.
    • Häll yoghurt i en skål och lägg på bär och valnötter.
    • Skiva en apelsinskiva och toppa med!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl fryst bärmix
    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1.5 msk valnötter
    • 0.25 st apelsin

    Onsdag middag 553 Kcal

    Grillad kyckling med sallad

    En lunch som går snabbt fixa med färdiggrillad kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 74 gram

    Energi: 553 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st gurka
    • 100 g selleri
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Ta bort skinnet på kycklingen.
    • Lägg upp salladen på ett fat
    • Skär gurka, rädisor och selleri i mindre bitar och lägg upp på tallriken.
    • Häll över olivolja och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 250 g färdiggrillad kyckling
    • 2 dl blandsallad
    • 5 st rädisor
    • 0.25 st gurka
    • 100 g selleri
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 453 Kcal

    Stekt ägg med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs, avokado och tomat. Toppa med basilikablad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Torsdag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Torsdag middag 582 Kcal

    Grillade nötfärsspett med varm sallad

    Tänd på grillen och grilla goda nötfärsspett med varm sallad och en yoghurtsås med soltorkade tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 582 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tänd grillen och blötlägg träpett.
    • Lägg köttfärsen i en stor skål.
    • Skala och hacka löken och vitlök och blanda lök, grädde och persilja med köttfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Forma färsen till avlånga biffar och forma dem runt spetten.
    • Skär champinjonerna och paprikorna i mindre bitar.
    • Skiva halloumiosten.
    • När grillen är klar, lägg spetten, grönsaker, champinjoner och halloumi på grillen.
    •  Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer och mixa till en slät smet.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg grönsaker, halloumiost och köttfärsspett på en tallrik.
    • Toppa med sås, soltorkade tomater och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 162 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull.
    • Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med ingefära i lite olivolja.
    • Skala och slanta morötterna och tillsätt till kastrullen.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Låt koka i ca 10 minuter eller tills morötterna är mjuka.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och lite cayennepeppar efter smak.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar

    Fredag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Lördag frukost 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Lördag lunch 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Lördag middag 567 Kcal

    Glutenfri pizza med skinka och rucolasallad

    Servera en god glutenfripizza som snacks till en liten festligare tillställning. Denna pizza har en topping bland annat av skinka, champinjoner och mozarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 4 st färska champinjoner
    • 125 g mozarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 st basilikakvist
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg pizzabottnen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred över tomatsås eller ajvar.
    • Skiva champinjoner och rödlök och lägg över pizzan.
    • Smula över mozzarella och strö på örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått en fin färg.
    • Lägg på lufttorkad skinka, salami, tomater, basilikablad och rucolasallad  och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 4 st färska champinjoner
    • 125 g mozarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 st basilikakvist
    • 1 dl rucola
  • Söndag frukost 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Söndag lunch 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Söndag middag 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök
Torrvaror
  • 8 dl kaffe
  • 150 g bovetespirelli
  • 7 msk olivolja
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 1.5 msk valnötter
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
Frukt/grönt
  • 2.5 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 0.25 st aubergine
  • 2.5 st squash
  • 199.5 g cocktailtomater
  • 3 basilika
  • 51 g rucola
  • 0.25 st apelsin
  • 4 dl blandsallad
  • 5 st rädisor
  • 0.75 st gurka
  • 100 g selleri
  • 0.5 st avokado
  • 5 st cocktailtomat
  • 100 g brysselkål
  • 1.25 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1.5 st citron
  • 100 g champinjon
  • 3 tsk ingefära
  • 4 st morot
  • 5 st pärltomater
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 4 st färska champinjoner
  • 1 st grapefrukt
Övrigt
  • 20 g soltorkade tomater i olja
  • 1 dl fryst bärmix
  • 2 msk majonnäs
  • 50 g soltorkade tomater
  • 5 st soltorkad tomat
  • 1 msk tacosås
  • 60 g havremusli
  • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
Kryddor/smaksättare
  • oregano
  • chiliflakes
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 4 msk grön pesto
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • basilikablad
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 msk persilja
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 dl ajvar relish
  • 2 st basilikakvist
  • salt och citonpeppar
  • gräslök
Mejeri
  • 0.5 dl riven peccorinoost
  • 150 g fetaost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1.33 tsk smör
  • 250 g halloumi
  • 2 msk grädde
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.33 dl gräddfil
  • 0.5 dl havremjölk
  • 125 g mozarella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g färdiggrillad kyckling
  • 4 st ägg
  • 450 g nötfärs
  • 50 g lufttorkad skinka
  • 600 g laxfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!