Tillbaka till menyerna

16:8 meny 1

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 37.5 gram

Fett: 68.2 gram

Protein: 66.2 gram

Energi: 1041.8 kcal

  • Måndag lunch 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Måndag middag 392 Kcal

    Champinjonomelett med fetaost

    Har du provat att ha morot i din omelettsmet?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st färska champinjoner
    • 2 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g fetaost
    Topping
    • 1 cm purjolök
    • 1 tsk sweet chilisås

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och strimla purjolök.
    • Skala och strimla morot eller riv grovt på ett rivjärn.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn champinjoner, purjolök och hälften av moroten i någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar och häll blandningen över.
    • Låt steka på medelvärme i 3-4 minuter eller tills omeletten blir fast.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på morot och fetaost.
    • Toppa med strimlad purjolök och sweet chilisås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st färska champinjoner
    • 2 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g fetaost
    Topping
    • 1 cm purjolök
    • 1 tsk sweet chilisås
  • Tisdag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Tisdag lunch 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Tisdag middag 569 Kcal

    Gratinerad getost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g krämig getost
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 0 g blandad sallad
    • 100 g körsbärstomater
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 °C.
    • Lägg getosten på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
    • Fördela mandel på osten och häll på lite honung.
    • Gratinera i ugnen i ca 5 minuter.
    • Fördela sallad på fat.
    •  Dela tomaterna och lägg över salladen.
    • Blanda ihop dressingen och häll över salladen.
    • Toppa med den varma getosten.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g krämig getost
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 0 g blandad sallad
    • 100 g körsbärstomater
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 msk salladskrydda
  • Onsdag lunch 290 Kcal

    Apelsinsallad med räkor

    Gör en snabb och god sallad direkt i en matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 290 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl isbergssallad
    • 0.5 st apelsin
    • 100 g räkor
    • 50 gram kräftstjärtar i lag
    • 0.25 st granatäpple
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en matlåda.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina klyftor och lägg över salladen.
    • Häll av lagen från räkor och kräftstjärtar.
    • Lägg räkor och kräftstjärtar över salladen och toppa med granatäpplekärnor.
    • Servera, gärna med en dressing t ex Lallerstedts currydressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl isbergssallad
    • 0.5 st apelsin
    • 100 g räkor
    • 50 gram kräftstjärtar i lag
    • 0.25 st granatäpple
    • 15 g Lallerstedts currydressing

    Onsdag middag 445 Kcal

    Lax med mozzarella och pesto

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 445 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g mozarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g mozarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter
  • Torsdag frukost 320 Kcal

    Chiapudding

    Nyttig chiapudding som blir godast att förbereda kvällen innan och sedan äta till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Gör så här

    • Blanda samman chiafrön med mjölken och vaniljpulver.
    • Efter ca 10 min, rör om ordentligt igen för att undvika att det bildas klumpar.
    • Låt stå och svälla i kylen i minst 1-2 timmar men förbered med fördel dagen innan.
    • Innan servering, rör runt och toppa med valfria bär och lite hackade mandlar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 2 dl sojamjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl Bär
    • 0.2 dl mandlar

    Torsdag lunch 445 Kcal

    Lax med mozzarella och pesto

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 445 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g mozarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g mozarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter

    Torsdag middag 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag mellanmål 291 Kcal

    Linfröfralla med ost och paprika

    En hembakad fralla smaksatt med tranbär! Receptet för frallorna hittar du i receptbanken. Sök på linfröfrallor med tranbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Gör så här

    • Bred smör på frallan och lägg på skivad paprika och ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost
  • Fredag lunch 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Fredag mellanmål 291 Kcal

    Linfröfralla med ost och paprika

    En hembakad fralla smaksatt med tranbär! Receptet för frallorna hittar du i receptbanken. Sök på linfröfrallor med tranbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost

    Gör så här

    • Bred smör på frallan och lägg på skivad paprika och ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st linfröfralla med tranbär
    • 1 tsk smör
    • 0.1 st röd paprika
    • 1 skiva ost
  • Lördag frukost 337 Kcal

    Spenatomelett med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 337 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och lägg ner spenat och rödlök.
    • Häll på äggsmeten och smula över fetaost.
    • Låt steka på svag värme i ca 5 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Lördag lunch 648 Kcal

    Kebabsallad med sås

    En enkel sallad med kebabkött och lite sås. Välj mellan kebabsås eller chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Gör så här

    • Stek kebabköttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg upp sallad på tallrik och lägg på kebabkött, alla grönsaker och servera med såsen.
    • Toppa med jalapenos om du har hemma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Lördag middag 405 Kcal

    Bakad fetaost med tomater

    Vegetarisk, enkel och så god maträtt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g fetaost
    • 80 g soltorkade tomater
    • 100 g körsbärstomater
    • 10 st gröna oliver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Lägg fetaost, tomater, oliver på en liten ugnsfast form.
    • Krydda med salt, svartpeppar och örtagårdskydda.
    • Ringla över honung och sätt in i ugnen i 10 min.
    • Toppa med rosmarin.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g fetaost
    • 80 g soltorkade tomater
    • 100 g körsbärstomater
    • 10 st gröna oliver
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 tsk flytande honung
    Dekoration
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Söndag lunch 384 Kcal

    Salciccia- och grönsaksplåt

    Rör ihop en stor plåt med grönsaker och salciccia korv och toppa med valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen, gröp ur lite av innehållet och lägg det på en ugnsplåt. 
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna. 
    • Häll på lite honung och krydda med salt och peppar. 
    • Toppa med grovhackade valnötter. 
    • Lägg halvorna på plåten tillsammans med korv i bitar, tomater och oliver. 
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö över salt och peppar och häll på olivolja. 
    • Ugnsgrädda i cirka 20 minuter.
    • Strö över färsk rosmarin och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 4 st squash
    • 150 g chevreost
    • 2 msk flytande honung
    • 12 st valnöt
    • 400 g salcciakorv
    • 250 g cocktailtomater
    • 20 st svarta oliver
    • 2 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk färsk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 444 Kcal

    Omelettwrap med rökt lax och Philadelphiaost

    Rulla ihop wrappen och ta med som en lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 444 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 2 msk philadelphiaost
    • 75 g rökt lax
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Låt svalna och bred på philadelphiaost.
    • Lägg på rökt lax och toppa med sallad och skivad rödlök.
    • Rulla ihop och ta med som lunch.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 2 msk philadelphiaost
    • 75 g rökt lax
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st rödlök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kycklingfärs
  • 4 skivor serranoskinka
  • 6 st ägg
  • 100 g räkor
  • 50 gram kräftstjärtar i lag
  • 600 g laxfilé
  • 150 g nötfärs
  • 150 g kebab (Hälsans kök)
  • 400 g salcciakorv
  • 75 g rökt lax
Frukt/grönt
  • 2 klyfta vitlök
  • 2.75 st rödlök
  • 400 g cocktailtomater
  • 2 dl rucola
  • 4 st färska champinjoner
  • 3 cm purjolök
  • 1 st morot
  • 0.5 st rött äpple
  • blandad sallad
  • 200 g körsbärstomater
  • 1.5 dl isbergssallad
  • 0.5 st apelsin
  • 0.25 st granatäpple
  • 2.1 st röd paprika
  • 0.5 st gul lök
  • 2 styck tomat
  • 5 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 1 st gurka
  • 25 g spenat
  • 5 st cocktailtomat
  • 0.5 st paprika
  • 4 st squash
  • 2 st fänkål
  • 2 st salladsblad
Kryddor/smaksättare
  • 5 msk grön pesto
  • 2 msk basilika
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk sweet chilisås
  • 1 msk balsamico
  • 0.1 msk salladskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk lantbuljong
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 msk persilja
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 3 kvist färsk rosmarin
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 2 msk mandel
  • 1 tsk honung
  • 2 msk pistagenötter
  • 2 msk chiafrön
  • 0.2 dl mandlar
  • 3.5 tsk flytande honung
  • 12 st valnöt
Mejeri
  • 200 g minimozzarella
  • 18.33 tsk smör
  • 150 g fetaost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 75 g krämig getost
  • 150 g mozarella
  • 2 dl sojamjölk
  • 1 skiva ost
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.33 dl gräddfil
  • 150 g chevreost
  • 2 msk philadelphiaost
Övrigt
  • 15 g Lallerstedts currydressing
  • 1 dl Bär
  • 1 msk tacosås
  • 2 msk chilimajonnäs
  • 80 g soltorkade tomater
  • 10 st gröna oliver
  • 20 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!