Tillbaka till menyerna

1200-1500 kcal/vecka

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Du följer inte 5:2 dieten då du överstiger 200 kalorier

  • Måndag - 651 Kcal

    • Frukost - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 231 Kcal

      Kesolunch med tonfisk

    • Middag - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1046 Kcal

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 515 Kcal

      Asiatisk fläskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 960 Kcal

    • Frukost - 79 Kcal

      Grapefrukt

    • Lunch - 515 Kcal

      Asiatisk fläskgryta

    • Middag - 366 Kcal

      Lax med parmesan

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 765 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 231 Kcal

      Kesolunch med tonfisk

    • Middag - 356 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1510 Kcal

    • Frukost - 79 Kcal

      Grapefrukt

    • Lunch - 356 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Middag - 851 Kcal

      Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert - 224 Kcal

      Bärmuffins

  • Lördag - 1526 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 369 Kcal

      Omelett med grönkål och mozzarella

    • Middag - 752 Kcal

      Laxgratäng med grönkål och chévre

    • Mellanmål

    • Dessert - 160 Kcal

      Syrliga cashewnötsbollar

  • Söndag - 1249 Kcal

    • Frukost - 79 Kcal

      Grapefrukt

    • Lunch - 752 Kcal

      Laxgratäng med grönkål och chévre

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 41.3 gram

Fett: 66.8 gram

Protein: 80.7 gram

Energi: 1101.1 kcal

  • Måndag frukost 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Måndag lunch 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad

    Måndag middag 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.
  • Tisdag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Tisdag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g Brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Tisdag middag 515 Kcal

    Asiatisk fläskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 515 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt ingefära, ketjap manis, soja och sweet chilisås. Häll på vatten och låt sjuda 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med färsk koriander och chiliflakes.
  • Onsdag frukost 79 Kcal

    Grapefrukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 79 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    Dela grapefrukten i två delar och njut sedan av att äta den på det sätt du vill!

    Onsdag lunch 515 Kcal

    Asiatisk fläskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 515 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt ingefära, ketjap manis, soja och sweet chilisås. Häll på vatten och låt sjuda 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med färsk koriander och chiliflakes.

    Onsdag middag 366 Kcal

    Lax med parmesan

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 90 g soltorkade tomater i olja
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Fördela soltorkade tomater och den rivna parmesanosten i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar. Strö över pinjenötter.
    • Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter. Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.
  • Torsdag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Torsdag lunch 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad

    Torsdag middag 356 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g gram kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.
  • Fredag frukost 79 Kcal

    Grapefrukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 79 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    Dela grapefrukten i två delar och njut sedan av att äta den på det sätt du vill!

    Fredag lunch 356 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g gram kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Fredag middag 851 Kcal

    Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 851 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    Rostade rotfrukter

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Skala och skiva löken.
    • Lägg alltsammans på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

    Kantarellsås

    • Skär kantareller i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller runt om i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och kalvfond och låt koka ihop. Späd med lite mjölk och smaka av med salt och peppar.

    Entrecote

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn entrecote några minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med kantarellsåsen och rostade rotfrukter. Toppa med lite färsk timjan.

    Fredag dessert 224 Kcal

    Bärmuffins

    Muffins är alltid gott och denna variant med bär tycker vi är lite extra smarrig. Vill du baka tillsammans med barn passar dessutom muffins lite extra bra då det varken är svårt eller tar speciellt lång tid.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1.5 tsk tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 msk msk smör
    • 3 st ägg
    • 3 msk mjölk
    • 0.5 dl Hallon (frysta)
    • 0.5 dl blåbär (frysta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, sukrin melis, bakpulver och vaniljpulver i en skål och häll på smält smör. Knäck ner ägg och tillsätt mjölk.
    • Vispa ihop och fördela 6 muffinsformar. Fördela bären i muffinsen och grädda i ugnen i 20 minuter.
  • Lördag frukost 245 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Lördag lunch 369 Kcal

    Omelett med grönkål och mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 msk msk smör
    • 50 g färsk grönkål
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kålen någon minut.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål och häll i stekpannan.
    • Fördela mozzarella över och stek omeletten på svag värme i ca 3 minuter eller tills den är fast.
    • Gröp ur kärnor från granatäpplet och toppa omeletten.

    Lördag middag 752 Kcal

    Laxgratäng med grönkål och chévre

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 752 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g färsk grönkål
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl grädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g laxfilé
    • 200 g chevreost
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Hacka grönkål och skala och strimla löken. Skiva squash. Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn grönkål, squash och lök några minuter. Häll på grädde och smula ner buljongtärningen. Krydda med salt och peppar.
    • Häll blandningen i en ugnsform. Skär laxen i 4 bitar och strö på salt och peppar. Lägg laxfiléerna över grönkålen och fördela chévreost över.
    • Toppa med pinjenötter och ställ in i ugnen i 20 minuter.

    Lördag dessert 160 Kcal

    Syrliga cashewnötsbollar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 160 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl dl cashewnötter
    • 3 dl kokosflingor
    • 3 msk msk kokosmjöl
    • 4 msk msk honung
    • 2 msk Citronsaft
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 msk vatten msk
    • 3 msk lingonpulver

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en fin smet.
    • Forma till bollar och rulla i bärpulver.
    • Förvara i kylen eller i frysen.
  • Söndag frukost 79 Kcal

    Grapefrukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 79 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    Dela grapefrukten i två delar och njut sedan av att äta den på det sätt du vill!

    Söndag lunch 752 Kcal

    Laxgratäng med grönkål och chévre

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 752 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g färsk grönkål
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl grädde
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g laxfilé
    • 200 g chevreost
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Hacka grönkål och skala och strimla löken. Skiva squash. Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn grönkål, squash och lök några minuter. Häll på grädde och smula ner buljongtärningen. Krydda med salt och peppar.
    • Häll blandningen i en ugnsform. Skär laxen i 4 bitar och strö på salt och peppar. Lägg laxfiléerna över grönkålen och fördela chévreost över.
    • Toppa med pinjenötter och ställ in i ugnen i 20 minuter.

    Söndag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 200 g keso mexican salsa
  • 300 g halloumi
  • 9 msk msk smör
  • 3 msk riven parmesanost
  • 1.5 dl keso dl
  • 5.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 msk mjölk
  • 4 msk kesella
  • 50 g mozzarella
  • 400 g chevreost
  • 250 g ricottaost
  • 100 g fetaost
Frukt/grönt
  • 13 st hallon
  • 200 g Brysselkål
  • 1.5 st rödlök
  • 2.5 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • basilika
  • 1 st citron
  • 2 st solovitlök
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 st ananas
  • 8 st salladslök
  • 2 msk msk färsk koriander
  • 3 st grapefrukt
  • 0.5 st nektarin
  • 5 st morot
  • 300 g gram kålrot
  • 4 klyfta vitlök
  • 200 g skogschampinjoner
  • 350 g grönsallad
  • 300 g kantareller
  • 1 st palsternacka
  • 1 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • jordgubbar
  • 1050 g färsk grönkål
  • 0.25 st granatäpple
  • 4 st bananschalottenlökar
  • 2 msk Citronsaft
  • 0.5 st aubergine
  • 10 st st cocktailtomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g tonfisk
  • 9 st ägg
  • 2000 g grytbitar av fläsk
  • 1800 g laxfilé
  • 1200 g grytbitar
  • 350 g entrecote
  • 500 g nötfärs
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 20 st st skållad mandel
  • 4 msk russin
  • 6 msk pinjenötter
  • 4 st inlagda rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl sukrin melis
  • 1.5 tsk tsk bakpulver
  • 3 dl dl cashewnötter
  • 3 dl kokosflingor
  • 3 msk msk kokosmjöl
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • salt och vitpeppar
  • 9 msk ketjap manis
  • 5 tsk japansk soja
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 st oxköttbuljongtärning
  • 0.5 tsk kanel
  • 4 st lagerblad
  • 20 st kryddpepparkorn
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 msk färsk timjan
  • 1.25 tsk vaniljpulver
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 3 msk lingonpulver
  • 2.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • 6.5 st gul lök
Övrigt
  • 4 msk sweet chilisås
  • 10 dl dl vatten
  • 90 g soltorkade tomater i olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 dl Hallon (frysta)
  • 0.5 dl blåbär (frysta)
  • 4 msk msk honung
  • 2 msk vatten msk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!