I morse spelade vi in ett matlagningsprogram för Expressens Web där jag visar en trevlig rätt som man kan laga om man följer 5:2 dieten. Denna film kommer att läggas upp inom någon/några dagar och jag ska lägg upp en länk när den kommer upp.
Jag lagade Asiatiska riswraps som blev urgoda! Jag använde följande ingredienser: rispapper, gurka, sockerärtor, vitkål, salladslök, koriander, sesamfrö, soja, räkor, ingefära, vitlök och chili:
En riswrap innehåller 39 kalorier och om man fyller dem (3 st) med 100 g räkor, soja och grönsaker blir det ca 260 kalorier – så gott och så mycket mat…Du blir garanterat mätt på denna 5:2 rätt. Du har alltså plats för t ex en kall gazpachosoppa (100 kalorier) till lunch och 1 ägg (84 kalorier) på morgonen = 444 kalorier – då kan du t ex ta en kiwi eller ett plommon som mellis – tala om en bra dag alltså!
Recept – Riswrap med räkor – 1 portion (ca 260 kalorier)
Blanda ihop 100 g skalade lyxräkor, 1/2 riven vitlöksklyfta, 1 tsk riven färsk ingefära, 1/4 hackad röd chili, 1 msk ketjap manis soja, 1 tsk sesamfrön och 1 msk hackad färsk koriander i en skål.
Skär 10 cm gurka i tunna stavar, strimla 50 g sockerärtor och strimla en salladslök. Strimla vitkål, ca 1 dl.
Blötlägg 3 risblad i ca 45 sek och fyll varje blad med gurkstavar, salladslök, sockerärtor och vitkål. Toppa med räkblandningen och lägg på lite extra koriander. Rulla ihop och strö på lite sesamfrön.