I dag har jag bakat ett bröd som är väldigt gott och glutenfritt – prova får ni se! Det går att byta ut nötterna och om man vill göra det bara med frön kan ni istället välja pumpafrön och sesamfrön. Blir gott det också!
Fröbröd – 1 limpa
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
4 msk psylliumfröskal
2 msk chiafrön
1 dl hasselnötter
1 dl mandel
5 dl glutenfria havregryn
5 torkade dadlar, hackade
1 tsk salt
3 msk kokosfett
3 ½ dl vatten
Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå under en bakduk i 2 timmar. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg smeten i en bakplåtsklädd brödform och sätt in i ugnen i 30 min. Ta ut brödet och bakplåtspappret och sätt på gallret i ugnen. Baka brödet ytterligare 40 minuter. Låt svalna och skär i skivor.