Aubergine halvor med en lammfärsblandning på. Riktigt gott till lunch eller middag!
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär aubergine på längden men skär bort den yttersta delen med skal, spara denna till lammfärsen.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek auberginen några minuter på varje sida.
- Krydda med salt och peppar och lägg sedan aubergineskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken i samma stekpanna.
- Tärna de yttersta delarna av auberginen och fräs tillsammans med löken.
- Tillsätt lammfärs, krossade tomater och tomatpuré och låt puttra ihop några minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Fördela lammfärsen på auberginen, smula över getost och strö över lite örtagårdskrydda.
- Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.