Jag har det så skönt på Gotland och pysslar i min trädgård och ser till mitt restaurangbygge! I går gjorde jag rabarbersaft som ska stå i några dagar innan man tappar saften på flaskor. I dag gjorde jag flädersaft med citroner.

Jag väljer att göra en variant som inte ska kokas. Här använder jag vanligt socker men försöker dra ner på mängden och det går ofta bra! Istället för 1 kg socker tar jag 8 dl.

Rabarbersaft – 2 flaskor

  • 1.5 kg rabarber
  • 2 citroner
  • 30 g citronsyra
  • 2 liter vatten
  • 8 dl (plus minus lite beroende på smak

Skär rabarberna i mindre bitar. Lägg dem i en stor kastrull eller gryta. Skiva citronerna och tillsätt dem samt citronsyran till rabarbern. Koka upp vattnet och häll det över rabarbern. Sätt på ett lock och ställ svalt minst 24 timmar. Sila av och rör i socker. Lite mer om man tycker den blir för sur eller lite mindre om man tycker den ska vara mindre söt. Koka upp på hög värme och låt koka cirka 5 minuter. Skumma av löpande. Ta av från plattan, låt svalna och häll upp på flaskor. Fyll halvliters PET-flaskor till 3/4 och sen frysa in.

Annars ägnar jag mycket tid åt att träna, både motion och styrka. Jag lägger 1 timme varje dag på träning och det känns väldigt skönt att känna sig både lättare och starkare men även snabbare i benen. Jag brukar inte väga mig men ställde mig på vågen idag och såg att jag hade gått ner nästan 10 kg under våren…

I går hade vi gäster och jag grillade lamm från Winarve gård och en massa grönsaker till mig. Till detta serverade jag en god örtsås gjord på créme fraiche, persilja, gräslök, basilika och citron!