MüslibrödI bland bakar jag bröd, ofta när jag ska ha gäster eller om jag är sugen på att ha ett gott frukostbröd hemma. Anledningen till att jag INTE bakar så ofta är helt enkelt att brödet blir så vansinnigt gott att jag inte kan sluta äta det…Även om detta bröd är nyttigt så ska man inte äta för mycket av det, i vart fall inte jag.

Ingredienserna i detta bröd är som ätt äta en müsli med filmjölk men det är bakat…Man blandar helt enkelt bara ihop alla ingredienser i en skål och gräddar sedan müsli/filsmeten i brödformar och sedan får man detta underbara bröd!!

Müslibröd  Müslibröd

Här får ni receptet. I bland byter jag ut nötter, torkad frukt och mjölsorter. Man kan bara brödet med graham, lantmjöl (4 sorters säd), råg och havre!

Müslibröd med frukt och nötter – 2 st 

9 dl filmjölk

1 dl mörk sirap

2 dl torkade hackade aprikoser, tranbär eller fikon eller dadlar

2 dl valnötter, mandel eller hasselnötter eller pistage

2 dl vetekross

2 dl rågkross

2 dl havregryn

5 dl grovt rågmjöl

3 dl dinkelmjöl

3 dl havremjöl

2 dl krossade linfrön

2 dl solrosfrö

2 tsk salt

2 tsk bakpulver

2 tsk bikarbonat

2 msk brödkryddor

Till formen och topping: 2 tsk olivolja,  ½ dl havregryn, 1/2 dl pumpafrön

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smörj två brödformar med olivolja och lägg havregryn och pumpafrön på botten. Dela degen och lägg i brödformarna. Toppa med havregryn och nötter om du vill Grädda i ugnen längst ner i 50 min. Låt svalna och njut till frukost, till en god soppa eller en sallad.