Just nu är det en period med väldigt många intervjuer och idag var det dags att träffa trevliga Linda Newnham för tidningen Tara. Linda lyfte en fråga som jag fått allt oftare sedan blivit känt att att jag skriver en kokbok för er som följer 5:2 metoden.

Vad förespråkar jag egentligen? Är det förbi med GI och LCHF? Har jag vänt LCHF ryggen? Svaret på den frågan tänkte jag besvara här och nu.

Jag är utbildad kostrådgivare och arbetar med kost och hälsa brett. Jag har sedan 2003 (10 år) arbetat med klienter som kommer till mig för att få hjälp med att förbättra sina kostvanor och sin hälsa. Att ha en bred erfarenhet av olika dieter ser jag som en fördel för både mina klienter och mina kokboksköpare. Alla är olika och det är gammaldags att utgå från en kostplan som ska passa alla människor. Så fungerar inte verkligheten. Utifrån mina erfarenheter skapar jag recept till mina böcker för att fler ska kunna förenkla vardagen och laga mat som går i linje med den kostplan som de lever efter och det som fungerar bäst för dem.

Såhär äter jag idag

Idag äter jag själv en kost baserad på GI och LCHF och lägger in fastedagar sedan hösten 2012. Jag rensar systemet med en Detoxvecka vår och höst. Det gör mig pigg och kroppen glad. Under sommarhalvåret föredrar jag personligen en Rawfoodbaserad kost. Jag lyssnar på kroppen och märker tydligt att det jag stoppar i mig påverkar mitt välbefinnande.

Jag är väldigt stolt över min 5:2 kokbok och hoppas att den ska inspirera och förenkla vardagen för dig som föredrar 5:2. Jag har under det senaste året börja ta mer och mer hänsyn till kalorier och räknar idag hur mycket jag får i mig under fastedagarna. Det har varit kul och inspirerande att skapa nya recept som passar alla som följer fastan!

Det som gör 5:2 metoden extra spännande är de studier som visar så många fler hälsovinster än enbart viktminskning. Att kunna bli medicinfri eller att kunna dra ner på mediciner genom att följa en kostplan är den bästa moroten av alla! För er som föredrar GI, LCHF, Detox eller Rawfood kommer jag självklart att fortsätta skapa inspirerande recept som förhoppningsvis gör er hälsoresa ännu härligare.

Hälsningar Ulrika