Jag tänkte berätta lite om min träning varje vecka och hur jag motiverar mig att hålla igång! För 1 1/2 år sedan tog jag upp min träning igen efter några års uppehåll då jag inte hade tid (vilket var feltänkt..). Jag köpte ett årskort på SATS i Sollentuna och började prova mig fram i gymmet. Jag testade olika klasser t ex spinning, core, yoga, afrikansk dans och aerobic och jag tränade också med maskiner i gymmet. Jag  minns hur jobbigt jag tyckte att det var i början men jag tyckte i varje fall att det var kul. Jag tränade under 8 månader ca 4 ggr per vecka och ökade min kondition och styrka. I februari för snart ett år sedan började jag träna med en PT – härliga Malin Schultz! Jag minns då hur jobbigt hennes pass var och jag kände mig urdålig och svag. Jag kunde inte göra vanliga armhävningar ens…Jag har sedan dess tränat med Malin 1 gång varje vecka och hon har verkligen hjälpt mig att bli stark och förstå att alla kan men det tar tid.  I dag känner jag mig stolt att jag kan göra 20 armhävningar (riktiga, inte på knä) x 3 repetitioner. JAG ÄR RIKTIGT STARK NU!!! Här tränar jag på fredagar med Carina (i grön tröja) som har gått ner 30 kg.

Utöver mina gympass som jag gör ca 3 ggr per vecka promenerar jag mellan 1-1 1/2 timme per dag med min härliga vovve. Vad gör ni för motion?

Här kommer ett gott mjukt bröd med ytterst lite kolhydrater. Baka och skiva och frys in!

Proteinbröd – 1 limpa

4 ägg

1 dl crème fraiche

1 msk bakpulver

4 msk linfrö

60 g kruskakli

50 g sesamfrö

45 g solroskärnor

3 msk rapsolja

Sätt ugnen på 180  ̊C. Vispa äggen lätt och blanda i crème fraiche och olja. Tillsätt linfrö, kruskakli, sesamfrö och solroskärnor. Degen ska ha en ganska lös konsistens. Lägg bakplåtspapper i en brödform och grädda i ugnen ca 55 minuter.

Krispigt knäckebröd – 2 plåtar

200 gram solroskärnor

2 dl linfrö, ca 100 g

2 dl sesamfrö, ca 100 g

2,25 dl kli, ca 100 g

2 msk fiberhusk

2 tsk salt

5-6 dl vatten

Sätt ugnen på 160  ̊C. Blanda solroskärnor, linfrö, sesamfrö, kli och fiberhusk. Blanda med vatten och låt svälla några minuter. Fördela röran tunt på ugnsplåtar med bakplåtspapper med hjälp av en slickepott. Ställ en plåt överst i ugnen och en plåt nederst, och grädda ca 35 minuter. Byt plats på plåtarna och grädda 35 minuter till. Låt svalna och bryt sedan i bitar.