Nu har jag varit borta nästa 2 veckor från Stockholm…Först var jag på en väldigt trevlig hälsoresa till Gran Canaria och sedan nästan direkt till Malta med mina tjejkompisar.
Det blir dock de sista semesterdagarna för min del på länge… Jag flyttar till Gotland på fredag och kommer att ha fullt upp med öppningen av min restaurang och det blir jobb hela sommaren fram till början av september.
I dag och igår har jag lagat mat och har gjort en god smörgåstårta som jag kan rekommendera Er att göra:
Först bakar du brödet enligt nedan i en långplåt
Botten – 4 st
6 ägg
2 ¼ dl kesella
2,5 dl mandelmjöl
4 msk Fiberfin
4 msk fiberhusk
8 msk olivolja
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
1 tsk vallmofrön
Vispa ägget poröst. Tillsätt sedan olja och creme fraiche. Blanda de torra ingredienserna väl och vispa ner i smeten. Bred ut smeten på en långplåt och grädda i 150° i ca 15 min.
När jag bakade brödet använde jag bara halva brödet till smörgåstårtan och halva som ett frukostbröd och då hade jag lite vallmo på.
Dela brödet och bred på fyllning 1 och lägg på salladsblad. Lägg på den andra brödskivan och lägg på fyllning 2. Dekorera med dillkvistar, rökt lax, räkor, sikrom och gurkskivor.
Fyllning 1
3 kokta ägg, hackade
½ dl majonnäs
100 g Philadelfiaost
Salt och svartpeppar
Fyllning 2
200 g rökt skinka, finhackad
100 g philadelfiaost
½ dl mjonnäs
2 msk hackad dill
Salt och svartpeppar