Tillbaka till Sverige och Gotland efter underbara dagar i Barcelona med Ola som fyllde 40 år! Firade detta i 4 dagar med stort kalas, strandparty och nattklubbar!
Jag rivstartade veckan med att medverka på Almedalen med TV4 och gjorde en picknick i Visby. Inslaget kan ses här:
Recepten som var urgoda finns nedan. Det blev en Getostpaj och en Fruktig quinoasallad – perfekt i picknickkorgen!
Getostostpaj med fikon – 6 portioner
100 g smör
1 dl kokosmjöl
1 dl bovetemjöl
1 ägg
Fyllning
½ gul squash
½ grön squash
1 rödlök
200 g chevreost
2 msk skivade svarta oliver
3 ägg
2 dl grädde
Salt och svartpeppar
Topping
2 färska fikon
30 g valnötter
Blanda smör, kokosmjöl, bovetemjöl och ägg till en jämn deg. Tryck ut degen i en form och förgrädda på 150 grader i 10 minuter. Skiva squash och rödlök tunt och lägg på pajbotten. Skiva chévreosten och fördela över. Toppa med lite mer rödlök och svarta oliver. Höj värmen till 200°C Blanda ägg, grädde, salt och peppar. Häll över äggstanningen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Klyfta fikonen och lägg på pajen tillsammans med valnötter. Servera med sallad
Fruktig quinoasallad med apelsindressing – 6 portioner
3 dl vit quinoa
½ dl hackad färsk mynta
1 lime
1 msk olivolja
1 msk flytande honung
Salt och svartpeppar
5 dl skivade blandade frukter t ex plommon, aprikoser, nektariner, kiwi, mango
1 dl jordgubbar
1 dl körsbär
200 g fetaost
färsk mynta
Apelsindressing – 1 sats
2 apelsiner
1/2 dl olivolja
3 msk majonnäs
2 msk gräddfil
1 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
Salt och svartpeppar
Riv skalet på den ena apelsinen och lägg i en matberedare. Dela apelsinerna och pressa ut saften. Tillsätt majonnäs, gräddfil, vinäger och honung. Mixa i någon minut. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en flaska och servera till alla slags sallader. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningen på paketet (ca: 13 minuter). Häll av vattnet och lägg quinoan i en skål och blanda ner hackad mynta, saften av en lime, olja och honung. . Smaka av med salt och peppar. Blanda ner alla frukter och bär. Toppa med smulad fetaost och dekorera med en myntakvist.