Tillbaka till Sverige och Gotland efter underbara dagar i Barcelona med Ola som fyllde 40 år! Firade detta i 4 dagar med stort kalas, strandparty och nattklubbar!

Ola 40 år

Ola 40 år

Jag rivstartade veckan med att medverka på Almedalen med TV4 och gjorde en picknick i Visby. Inslaget kan ses här:

TV4

Picknick TV4

Picknick TV4

Recepten som var urgoda finns nedan. Det blev en Getostpaj och en Fruktig quinoasallad – perfekt i picknickkorgen!

Getostostpaj med fikon  – 6 portioner

100 g smör

1 dl kokosmjöl

1 dl bovetemjöl

1 ägg

Fyllning

½ gul squash

½ grön squash

1 rödlök

200 g chevreost

2 msk skivade svarta oliver

3 ägg

2 dl grädde

Salt och svartpeppar

Topping

2 färska fikon

30 g valnötter

Blanda smör, kokosmjöl, bovetemjöl och ägg till en jämn deg. Tryck ut degen i en form och förgrädda på 150 grader i 10 minuter. Skiva squash och rödlök tunt och lägg på pajbotten. Skiva chévreosten och fördela över. Toppa med lite mer rödlök och svarta oliver. Höj värmen till 200°C Blanda ägg, grädde, salt och peppar. Häll över äggstanningen och grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Klyfta fikonen och lägg på pajen tillsammans med valnötter. Servera med sallad

Fruktig quinoasallad med apelsindressing – 6 portioner

3 dl vit quinoa

½ dl hackad färsk mynta

1 lime

1 msk olivolja

1 msk flytande honung

Salt och svartpeppar

5 dl skivade blandade frukter t ex plommon, aprikoser, nektariner, kiwi, mango

1 dl jordgubbar

1 dl körsbär

200 g fetaost

färsk mynta

Apelsindressing – 1 sats

2 apelsiner

1/2 dl olivolja

3 msk majonnäs

2 msk gräddfil

1 msk vitvinsvinäger

1 msk flytande honung

Salt och svartpeppar

Riv skalet på den ena apelsinen och lägg i en matberedare. Dela apelsinerna och pressa ut saften. Tillsätt majonnäs, gräddfil, vinäger och honung. Mixa i någon minut. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en flaska och servera till alla slags sallader. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningen på paketet (ca: 13 minuter). Häll av vattnet och lägg quinoan i en skål och blanda ner hackad mynta, saften av en lime, olja och honung. . Smaka av med salt och peppar. Blanda ner alla frukter och bär. Toppa med smulad fetaost och dekorera med en myntakvist.