Jag håller på med en dessertbilaga för Norge och det har inneburit att jag har hela köket fullt med GI och LCHF produkter för bakning: kokosmjöl, mandelmjöl, fiberhusk, kruskakli, kokosflingor, agavesirap, sukrin, vaniljpulver mm. Jag har gjort 30 underbara bakverk (kakor, tårtor, bullar och bollar och glass)

Här bjuder jag på 1 god tårta som ni kan njuta av i måttliga mängder!

Cheesecake med lime, blåbär och passionsfrukt – 1 tårta

Botten

200 g sötmandel

25 g smält smör

1 msk kanel

Fyllning

3 dl grädde

2 geltinblad

1 paket gräddfil

1 paket philadelphiaost

1 lime

3 msk sukrin eller agavesirap

Dekoration: färska blåbär, 2 passionsfrukter och limeskivor

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandel i en matberedare till ett mjöl. Blanda mandel, mör och kanel i en skål och tryck ner i en ugnsform med avtagbar botten. Sätt in i ugnen i 10 minuter. Tag ut och låt svalna. Vispa grädden i en skål. Blötlägg gelatinbladen i 2 msk kokande vatten. Blanda ner gräddfil och philadelphiaost i grädden och häll på vattnet med gelatinblad. Blanda om. Riv skalet på limen och blanda ner. Fördela fyllningen på bottnen och ställ in i kylen någon timme. Garnera med färska blåbär, passionsfrukt och limeskivor.