Jag håller på med en dessertbilaga för Norge och det har inneburit att jag har hela köket fullt med GI och LCHF produkter för bakning: kokosmjöl, mandelmjöl, fiberhusk, kruskakli, kokosflingor, agavesirap, sukrin, vaniljpulver mm. Jag har gjort 30 underbara bakverk (kakor, tårtor, bullar och bollar och glass)
Här bjuder jag på 1 god tårta som ni kan njuta av i måttliga mängder!
Cheesecake med lime, blåbär och passionsfrukt – 1 tårta
Botten
200 g sötmandel
25 g smält smör
1 msk kanel
Fyllning
3 dl grädde
2 geltinblad
1 paket gräddfil
1 paket philadelphiaost
1 lime
3 msk sukrin eller agavesirap
Dekoration: färska blåbär, 2 passionsfrukter och limeskivor
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandel i en matberedare till ett mjöl. Blanda mandel, mör och kanel i en skål och tryck ner i en ugnsform med avtagbar botten. Sätt in i ugnen i 10 minuter. Tag ut och låt svalna. Vispa grädden i en skål. Blötlägg gelatinbladen i 2 msk kokande vatten. Blanda ner gräddfil och philadelphiaost i grädden och häll på vattnet med gelatinblad. Blanda om. Riv skalet på limen och blanda ner. Fördela fyllningen på bottnen och ställ in i kylen någon timme. Garnera med färska blåbär, passionsfrukt och limeskivor.