I går bjöd jag hem de som var med på Kretaresan i höstas. Det var så roligt att träffa alla som kunde komma (det var ju snökaos i Stockholm igår). Av de 14 som var med från Sverige så kom i varje fall 7…

Det som var roligt vara att alla har blivit så hälsosamma och de flesta har gått ner många kilon i vikt. Ja, ni kan ju tänka er vad samtalsämnena handlade om vid middagen: matlagning, näringslära, viktminskning, träning och välmående!

Jag bjöd på balsamicomarinerade rödbetor med getost och strössel till förrätt. Till varmrätt blev det min “vanliga” lax som jag fyllde med gorgonzola och till detta serverade jag en quinoasallad med pesto, fänkål, ugnsbakade cocktailtomater, rödlök och sallad.

Eftersom jag hade lagat mat till Expressens GI bilaga under dagen så hade jag flera efterrätter att erbjuda sällskapet under kvällen: Arraksbollar, morotskaka och kärlekmums…

Vid drinken fick de smaka några god LCHF tilltugg: ostfylld skinka, oliver och grönkålschips!