Kickstart – Dag 7
Nu har du snart halva kickstarten avklarad och du har säkert tappat flera kilon, eller hur? Oj, vad skönt det är! Jag vet att det har varit jobbiga dagar och kanske har ni både haft ont i kroppen, huvudvärk och kanske frusit. Det är vanliga symptom dag 4 och 5 och sedan försvinner det och du blir piggare! Här kommer menyn för dag 7:
Frukost: 1 dl naturell keso med 2 dl hallon och blåbär
Lunch: Örtsill med citron och ägg (se recept nedan)
Middag: Kyckling med apelsincréme (se recept nedan)
Örtsill med citron och ägg – 1 portion
(gör en dubbel sats om du vill ha som lunch eller middag en annan dag, håller sig ca 5 dagar)
2 sillfiléer (använd gärna 5-minutersillen)
1 msk gräddfil
1 msk majonnäs
1 msk hackad dill och gräslök
1 msk finhackad rödlök
Lite citronsaft
2 ägg
Skölj sillfiléerna och skär i bitar. Blanda med de andra ingredienserna och smaka av med citron. Servera med 2 kokta ägg.
Apelsinkyckling – 4 portioner
1 grön squash
1 fänkål
1 röd paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
1 tsk örtagårdskrydda
900 g kycklinglårfiléer
1 msk ketjap manis eller ljus soja
1 apelsin
1 dl gräddfil
1 tsk flytande honung
1 krm örtagårdskrydda
Sätt ugnen på 200 grader. Skär alla grönsaker i bitar och lägg på en ugnsplåt. Skala och hacka vitlöken fint. Skiva rödlöken och blanda ner lök och vitlök bland grönsakerna tillsammans med olja, salt, peppar och örtagårdskrydda. Lägg kycklinglårfiléerna i en skål och häll på soja. Riv skalet fint på apelsinen och blanda ner hälften av skalet och saften i kycklingen och hälften i en liten skål. Lägg kycklingen på plåten med grönsakerna och sätt in i ugnen i 20 minuter. Gör under tiden såsen genom att blanda ner gräddfil, honung och örtagårdskrydda i skålen med apelsinskal och saft. Smaka av med salt och svartpeppar.