I morse tog jag färjan till Visby – älskar känslan att åka av båten och känna havslukten! Solen sken och jag styrde min Citroën till mitt älskade Rone och Gården.

Allt var som vanligt här, så vackert och så höstlikt. Jag gick ett varv i trädgården och såg till min glädje att det var så fina morötter, rödbetor, massor med bladpersilja, squash och tomater i mängder! Jag ska laga mat för cheferna på Destination Gotland i morgon i min restaurang så det blir mycket grönt till dem…!

Ulrika tomater IMG_9072

IMG_9069

Det var fullt med äpplen och päron på träden och det fanns en del björnbär kvar på alla buskar. Jag pysslade i restaurangen på eftermiddagen och förberedde för morgondagen. Jag tänkte bjuda dem på en hälsofrukost och ska gå upp tidigt i morgon och rosta min granola med kanel till dem och bjuda med bär och yoghurt. Till lunch ska de få en grön ärtsoppa med mascarponeost, purjolök och räkor och en god sallad med min härliga dressing. Hoppas min kompis Laban kommer med färskt bröd till lunchen…?!

Till middag blir det en trerätters och jag tänkte rosta rödbetor i ugnen och servera med getost och nötter. Sedan blir det min favoritgryta med lamm som jag kokar med ingefära, sötpotatis, aprikoser, vitlök, chili och annat gott. Efterrätten blir en lätt sak (för de kommer att vara så mätta) – bär med vaniljcréme toppat med vit choklad. Tror ni att de kommer att gilla min meny?

IMG_9073

Nu sitter jag i mitt mysiga hus framför brasan med min vovve Mimmi, ett glas vin och en tallrik med skinka, ost och päron – så tyst, så lugnt och så skönt.