I dag fortsatte jag att experimentera med mina glutenfria mjöler. Jag har kommit fram till att jag inte är så förtjust i smaken som bovetemjöl har så i dag har jag lagt all fokus på HAVREMJÖL…Detta mjöl finns att köpa på vanliga affärer, min ICA i Sollentuna har det i sitt sortiment.

Havreknäcke glutenfritt

Jag vill gärna ha ett knäckebröd på morgonen och i bland på kvällen så därför provade jag att baka detta idag och det blev väldigt bra!

Havreknäcke med Vallmo

Havreknäcke med vallmo – 4 stora knäckebröd

3 ½ dl ljummet vatten

10 g jäst

3 dl havremjöl

1 dl havregryn

1 dl majsmöl

2 msk Pofiber

1 msk fiberhusk

½ dl maizena

2 msk chiafrön

2 msk sesamfrön

2 msk brödsirap

1 tsk brödkryddor

1 ägg

vallmofrön

Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt alla andra ingredienser. Blanda om och täck bunken med plast. Låt jäsa i 2 timmar. Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje bit tunt på ett bakplåtsklätt papper. Använda havremjöl till utbakningen. Gör rutor med en kruskavel.

Pensla knäcket med ett uppvispat ägg och strö på vallmo. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter och skär sedan i rutor. Stäng av värmen och låt stå i ugnen ytterligare 10-15 minuter eller tills knäcket är torrt och knaprigt.