I morse steg jag upp tidigt och öppnade upp min kära restaurang! Jag rostade havremüsli med kanel och bjöd Destination Gotlands konferensdeltagare på yoghurt, müsli och jordgubbar och blåbär till frukost.
Till lunch gjorde jag min goda ärt och purjolökssoppa med mascarponeost. Toppade den med räkor och dill. Serverade en matig sallad med en hemmagjord örtdressing till.
Laban kom förbi och demonstrerade hans nya kollektion av hälsomat (LCHF och glutenfritt) och alla fick smaka på Crépes med fyllning, matpajer, äppelkaka, kärleksmums och mazariner – så gott!
Jag höll ett kort hälsoföredrag innan middagen och serverade sedan Gratinerad getost med honung och nötter med mina ugnsrostade rödbetor från landet.
Varmrätt blev min älskade lammgryta med smak av ingefära, chili, vitlök, kanel, tomat och curry – till det serverade jag olika tillbehör: mango chutney, rostade cashewnötter, pfefferoni, yoghurtsås, gröna russin, ajvar relish, hackad persilja och en vitkål och grönkålssallad med smak av anis, fänkål och kummin – toppat med granatäpplekärnor.
Som avslutning bjöd jag på färska bär med vanijcréme och riven vit choklad.
Vill du ha en liknande dag så säg till så kan jag fixa!
Hälsningar Ulrika