Aftonbladet har upptäckt att jag jobbar med hälsa brett

I fredagens Aftonbladet kunde man läsa rubriker om att jag “hoppar mellan olika dieter”. I artikeln saknas det några fakta som jag gärna berättar mer om. Mitt arbete handlar mer om en röd tråd än ett hoppande.

1) Jag använder alla kostplaner som jag skapar recept till i praktiken som kostrådgivare. Det är inte märkvärdigare än att en PT ordinerar styrketräning till en klient och Yoga till en annan.

2) Den röda tråden genom alla mina böcker är “Mat och hälsa”. Redan 2009 skrev jag den rosa rutiga Hälsokokboken som är en grundkokbok för en hälsosammare variant på husmanskost. Vissa böcker är mer inriktade på viktminskning (tex. Viktcoach för Seniorer) och andra att leva mer hälsosamt (tex Detox och Hälsokokboken).

3) Jag lyssnar även till vad mina läsare och klienter önskar och behöver mer av. Jag får dagligen förfrågningar att skriva recept för olika typer av behov. En sådan önskan har tex varit att skriva hälsosamma recept som är mer vegetariska. Det resulterade i min kokbok “Rawfood på mitt sätt”. Min kommande bok som heter “Kickstart med Ulrika” är en bok som jag skrev redan i våras och är resultatet av mina läsares önskemål. Mer om den boken kommer såklart längre fram.

Det här brinner jag och jobbar för:

  • Maten vi äter påverkar kroppen och välbefinnandet
  • Alla kan inte äta allt – olika kostplaner passar olika personer
  • Snabba kolhydrater påverkar kroppen negativt
  • Det går att laga god mat och vara hälsosam
  • Alla har inte lika lätt att gå ner i vikt och behöver individuella redskap för att lyckas
  • Motivation och planering är viktiga faktorer för att lyckas lägga om kosten
  • Viktnedgång ökar motivationen för rörelse och kombinationen ger långsiktiga effekter