Härom dagen bakade jag ett gott bröd som jag vill inspirera Er att baka. Det är väldigt enkelt och resultatet bli jättebra. Eftersom det både är glutenfritt, laktosfritt och nästan kolhydratsfritt passat det alla metoder och livsstilar. Själv gör jag en 14-dagars detox så jag använder detta bröd som mellanmål när jag är ute och jobbar. Då tar jag en skiva peccorinoost (getost) och plastar in den och lägger i handväskan. I morgon ska jag vara på hälsomässan och då är en skiva bröd som denna toppen!

Annars gör jag ofta en krämig sill och lägger på mackan och det är ljuvligt gott!

Frukostbröd – 1 långplåt

100 gram kruskakli

1 1/2 dl av linfrön

1 dl sesamfrön

1 dl solroskärnor

3 tsk fiberhusk

1 dl rapsolja

1 ägg

4 dl vatten

1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser och låt svälla några minuter. Lägg blandningen på ett bakplåtspapper och stryk ut smeten tunt. Sätt in i ugnen i 1 timme. Skär i rutor, ca 15 st blir det.

Senapssill

1 paket ”5 minuter sill”

1 msk grovkorning senap

1 msk dijonsenap

½ strimlad purjolök

2 msk hackad färsk gräslök

½ dl majonnäs

1/2 dl gräddfil

Salt och svartpeppar

Häll av sillagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner alla ingredienser och ställ kallt. Håller minst en vecka i kylskåp.