I dag lagar jag mat och har min väninna från Jönköping här! Bra assistent i köket och det går med en rasande fart och massor med prat och skratt – så kul!
Jag har precis tagit ut ett gott bröd från ugnen och det har jag bakat med en ny produkt, SESAMMJÖL – jättelätt och jättegott!
Frukostbröd med sesammjöl – 8 bitar
1 dl sesammjöl
1 dl solros
1 dl linfrön
½ dl kruskakli
2 tsk fiberhusk
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl riven cheddarost
Topping: 1 msk chiafrön
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Vispa äggen och blanda ner tillsammans med osten. Bred ut på en liten ugnsplåt med bakplåtspapper. Toppa med lite chiafrön och sätt in i ugnen 20 minuter.
Ta ut och skär i 8 bitar, njut med smör och stark ost.