Livet flyter här på Gotland och snart är det dags att lämna mitt “lilla paradis” för denna gång. Med hjälp från grannar, Folke som bodde här tidigare, min mamma, min väninna från Oslo och andra har jag hunnit med en massa fix både i restaurangen men framför allt i trädgården. Alla mina fröer som jag beställde ligger nu i jorden och jag hoppas innerligt att de har det bra och att de kommer att gro fint!

Plantering

Svartkål Squash

Folke IMG_2172IMG_2176 Rone

Jag fixar lite lätta luncher och i går blev det en snabb laxsallad med en god grön sås som man kan använda till alltmöjligt. Gör så här: Lägg salladsblad på en tallrik och toppa med hyvlad morot, tomater, oliver, och gurka. Lägg på varmrökt lax och en citronskiva. Gör den gröna såsen genom att lägga en klick gräddfil, en klick majonnäs, lite hackad gräslök och lite färska spenatblad i en matberedare. Mixa till en jämn sås och smaka av med lite salt, peppar, och citronsaft – så gott! Man kan späda såsen med vatten eller olivolja.

Laxsallad med grön sås

Grön sås

I går kväll lämnade vi gården och åkte upp till Visby. Vi var inbjudna på vinprovning av Spendrups på Restaurang Munken – väldigt roligt och trevligt! Fick smaka på goda Reislingviner från Moseldalen som var fantastiska.

Julia Spendrups vinprovarkväll!Mamma, Julia och Ulrika