I dag har jag bakat glutenfria kakor och allt blir så gott… Jag har gjort de sista recepten till min kommande bok och vi tog omslagsfoto som jag tror kan bli bra. Boken kommer i mitten av september och heter “Baka glutenfritt med Ulrika”
Här ska ni få ett fantastiskt god glutenfri chokladkaka som ni bara måste prova!!! Den är enkel att baka och den blir saftig och väldigt god…
Chokladkaka med karamelliserade hasselnötter- 8 bitar
150 g smör
2 dl naturell yoghurt eller filmjölk
3 ägg
2 dl kokossocker
3 dl rismjöl
2 dl mandelmjöl + till formen
2 tsk bakpulver
¾ dl kakao
Topping: 1 ½ dl skalade hasselnöter + 1 msk flytande honung + 1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Lägg yoghurt och ägg i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna. Rör ihop till en slät smet och tillsätt sedan det smälta smöret. Smörj en sockerkaksform och bröa med kokosflingor Häll smeten i formen. Rosta nötterna i en torr stekpanna och häll på honung. Blanda hastigt runt och strö över flingsalt. Fördela nötterna på kakan och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills en provsticka kommer upp torr. Låt kakan svalna i formen och vält sedan försiktigt upp den på ett fat.