I dag är det skärtorsdag och jag firar lite extra för jag är klar med fotograferingen för 2 nya böcker!!! Skön känsla och nu är det bara att sitta och skriva recept och manus och det är ett lugnare jobb än att handla, bära hem råvaror, laga mat och baka, städa kök och planera. I september kommer min nya bok “Baka glutenfritt med Ulrika” och det blir en väldigt fin bok med så mycket bra recept för alla som vill leva sockerfritt och glutenfritt!

Bonnier

I påsk vill vi kanske också leva lite sundare och jag bjuder i dag på 3 recept som ni lätt kan hinna göra: Chokladplatta med färska granatäpplen, Bountys och små hallon som ni fyller med chokladknappar! Ha en underbar PÅSK! Kram Ulrika

Påskgodis

Chokladplatta med färska granatäpplen 

200 g mörk choklad, 1 granatäpple

Smält chokladen över ett vattenbad och bred ut på en bakplåtsklädd plåt. Gröp ur alla kärnor från ett granatäpple och lägg över. Ställ in i kylen 1 timme och bryt i mindre bitar – servera!

Bounty – 12 st

3 rejäla msk kokosfett
1 dl sukrin
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk
200 g riven kokos
150 g mörk choklad 70-80%

30 g hackade hasselnötter

Smält sukrin och kokosfett i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, grädde, kokos och rör ihop allt. Ställ kallt i 1 timme. Forma degen till 15 avlånga bitar. Ställ i frysen i en timme. Bryt chokladen och smält i ett vattenbad. Doppa bitarna i chokladen och strö på hackade hasselnötter. Förvara i kylen eller i frysen.