Det är många som följer min Soppkickstart just nu och det strömmar in mail och kommentarer på fb hur bra det går. Det verkar som många går ner 3 kilo på en vecka och minskar mellan 5-10 cm i midjan – Kul och jag gläds med Er!

2 snabba soppor

I dag gjorde jag 2 soppor blixtsnabbt innan jag skulle in till stan och hålla kurs och jag ska beskriva här hur jag gjorde detta på mindre än 20 min! Dessa 2 soppor räcker till 4 portioner för varje soppa.

Ta 2 lökar och en vitlök solo, hacka snabbt (behöver inte vara fint) och lägg i 2 kastruller. Häll på lite olivolja i varje kastrull och bryn hastigt. Tillsätt 1/2 msk pulverbuljong (Renee Voltarie), 1/2 msk flytande honung, och 2 dl vatten i varje kastrull. Strö på lite salt, peppar och någon form av torkade örter. I den ena kastrullen lägger du i en burk konserverade tomater och i den andra 300 g fryst bladspenat. Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 minuter. Mixa sopporna och häll tillbaka i kastrullerna. Späd med vatten tills du får en bra konsistens. KLART!

Jag göra dessa soppor nästan varje vecka och förvarar i kylen. När jag kommer hem, som i kväll kl. 21 värmer jag en portion och toppar med lite mozzarella eller stekt halloumi – så gott, värmande, mättande och nyttigt!