I går fick jag min nya älskling på posten – en Vitamix (höghastighetsmixer) som jag ska använda varje dag nu. Det som är bra med den är att den kan finfördela alla grönsaker till millimetersmått och det blir fina jämna smoothies. Så här såg min matdagbok ut på dag 2:

Frukost: 1/2 dl Rysk yoghurt med 1/2 dl svarta vinbär (från trädgården) och några hallon + kaffe

Lunch: Grön smoothie med bladspenat, selleri, ananas och ekobanan

Mellis kl. 15: 2 stekta ägg med lite nötpastrami + lite getost

Middag: Supergod omelett gjord på 2 ägg, 2 nävar bladspenat, smör, ost, 3 skivor rökt lax, lite hemgjord pesto och någon näve ruccola

Kvällsmat: Grön smoothie på savoykål, mango, vatten och ananas

Motion: En golfrunda (åt lite saltade nötter då) på några timmar

I morse (dag 3) tog jag en promenad med min lilla valp till Gateau (köpte färskt bröd till min tonårsdotter), passerade min granne Lotta och där hämtade jag färska myntablad, plommon och squash. Av detta gjorde jag en god grön drink i min Vitamix och den blev jättegod (hade i spenat och lime också).

I dag ska jag till frisören och få ordning på mitt hår efter sommaren – ha en fin dag hälsar Ulrika