EvaNamn: Eva Cederholm

Blodgrupp: 0

Ålder: 55 år

Jobbar som: Kostrådgivare

 

Eva Cederholm är kostrådgivare och arbetar med att hjälpa människor att välja mat som de mår bäst av. För ca 15 år sedan hörde hon talas om att äta mat anpassad efter sin blodgrupp kunde vara en väg att gå och bestämde sig för att prova detta med sina klienter.

 

  • Det var verkligen som att vända på en hand. De som äter efter sin blodgrupp blir klart bättre i sina magar och som en ”biverkan” så går de också ofta ner i vikt. Jag har hjälp många med just IBS, Ulcerös Colit, allergi och andra symptom. Det kan vara svårt att göra en helomvändning, men jag brukar uppmuntra mina klienter att ta bort en sak i taget. Ofta märks stor skillnad på bara några veckor och då blir det i sig en motivator att utesluta även andra livsmedel som inte passar deras blodgrupp. Man behöver inte göra det så komplicerat. Att äta efter sin blodgrupp är en långsiktig livsstil – inte en diet! Det handlar om att kroppen får i sig rätt sorts protein som den kan ta upp näringen ifrån. Vi får i oss rätt mat och tar upp rätt näring till både knopp och kropp!

Eva har själv blodgrupp 0 och har ätit mat anpassad efter sin blodgrupp i nära 15 år. Hon började med att utesluta potatis. Eftersom hon snabbt märkte positiv effekt gick hon vidare och idag undviker hon potatis, ris, majs, griskött, mjölkprotein och vetegluten. Däremot äter hon t ex råg, då det är ett annat sorts gluten som hon inte vi reagerar på samma vis på som vetegluten.

 

  • För mig personligen har det inneburit att jag blev av med min svullna mage och är mycket piggare, sällan förkyld, inga allergier, bra i min vikt (promenerar och rör på mig men går inte på gym), har inte ont i mina leder vilket jag hade tidigare. ÄLSKAR LIVET!