Jag har haft en så bra helg! Jag avslutade min arbetsvecka vid 15 i fredags (tyckte att jag var klar då :)) – promenerade till Sollentuna C och handlade nya LEVIS jeans och ett par andra tighta svarta byxor som var ursnygga. Gick sedan själv på den lilla biografen i Sollentuna och såg en underbar film “En oväntad bekantskap” – Den måste ni se! Massor mer skratt och tårar och fantastiska skådespelare. På lördagen var det mycket motion – började morgonen med en promenad i solen med Mimmi, sedan ett härligt Cykelpulspass, en snabb lunch och sedan ut på Sollentuna Golfklubb. I strålande väder och ett trevligt sällskap spelade vi 9 hål (jag spelade dock urdåligt…).
Åkte till “Caspian Livs” i Kista och köpte färskt lamm, en massa kryddor och andra roliga persiska tillbehör b l a sockerstinna Baklavas…Jag gjorde en fantastisk lammgryta som ni bara måste göra!!! (NI kan dock hoppa över Baklavan!) Här kommer den:
Persisk lammgryta á la Ulrika – 6 personer
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1-2 gröna chili
3 msk smör
1,5 – 2 kg lammbitar som passar till gryta (med ben)
2 msk färskriven ingefära
salt och svartpeppar
2 msk malen kardemumma
1 msk malen kanel
2 msk curry
200 g krossade tomater
3 dl vatten
2 msk ketjap manis (soja)
1 köttbuljongtärning
100 g torkade aprikoser, gärna osvavlade
2 kanelstänger
10 kardemummakapslar
1 knippe salladslök
1 kruka färsk koriander
Tillbehör: yoghurt, pistagenötter och isbergssallad.
Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kött, lök, vitlök, chili och ingefära i omgångar. Lägg i en stor järngryta. Vid stekning, krydda med salt, peppar, malen kanel, malen kardemumma och curry. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, aprikoser, kanelstång och kardemummakapslar. Strimla salladslök och koriander och lägg ner i grytan. Smaka av med kryddor och servera med yoghurt, pistagenötter och isbergssallad.