Jag har haft en så bra helg! Jag avslutade min arbetsvecka vid 15 i fredags (tyckte att jag var klar då :)) – promenerade till Sollentuna C och handlade nya LEVIS jeans och ett par andra tighta svarta byxor som var ursnygga. Gick sedan själv på den lilla biografen i Sollentuna och såg en underbar film “En oväntad bekantskap” – Den måste ni se! Massor mer skratt och tårar och fantastiska skådespelare. På lördagen var det mycket motion – började morgonen med en promenad i solen med Mimmi, sedan ett härligt Cykelpulspass, en snabb lunch och sedan ut på Sollentuna Golfklubb. I strålande väder och ett trevligt sällskap spelade vi 9 hål (jag spelade dock urdåligt…).

Åkte till “Caspian Livs” i Kista och köpte färskt lamm, en massa kryddor och andra roliga persiska tillbehör b l a sockerstinna Baklavas…Jag gjorde en fantastisk lammgryta som ni bara måste göra!!! (NI kan dock hoppa över Baklavan!) Här kommer den:

Persisk lammgryta á la Ulrika – 6 personer

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor

1-2 gröna chili

3 msk smör

1,5 – 2 kg lammbitar som passar till gryta (med ben)

2 msk färskriven ingefära

salt och svartpeppar

2 msk malen kardemumma

1 msk malen kanel

2 msk curry

200 g krossade tomater

3 dl vatten

2 msk ketjap manis (soja)

1 köttbuljongtärning

100 g torkade aprikoser, gärna osvavlade

2 kanelstänger

10 kardemummakapslar

1 knippe salladslök

1 kruka färsk koriander

Tillbehör: yoghurt, pistagenötter och isbergssallad.

Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kött, lök, vitlök, chili och ingefära i omgångar. Lägg i en stor järngryta. Vid stekning, krydda med salt, peppar, malen kanel, malen kardemumma och curry. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning,  aprikoser, kanelstång och kardemummakapslar. Strimla salladslök och koriander och lägg ner i grytan. Smaka av med kryddor och servera med yoghurt, pistagenötter och isbergssallad.