Den här veckan har gått i en rasande fart! Vi har fotat mat, seniorer och barn till våra nya kommande böcker och vi har haft tur med vädret.

!

Jag har bakat en god äppelkaka med mandelmjöl och sukrin och använt mig av en ny produkt som heter Fiberfin som är ett mjöl med fibrer och är glutenfritt som är bra att baka med. Finns att köpa på hälsokostaffärer eller från www.funktionellmat.se

Äppelkaka med mandel – 1 kaka

150 g smör

2 dl mandelmjöl

½ dl fiberfin

1 dl sukrin

1 krm vaniljpulver

1 tsk bakpulver

2 ägg

2 röda äpplen

½ dl flagad mandel

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör i en kastrull och ta av från värmen. Blanda ner mandelmjöl, fiberfin, sukrin, vaniljpulver, bakpulver och ägg.  Häll alltsammans i en pajform. Skiva äpplen och lägg i pajen och toppa med lite flagad mandel. Grädda i 20 minuter.

Jag har också bakat ett gott Valnötsbröd… En skiva per dag är lagom att äta, men inte mer! Så gott med lite Bregott och ost. Har också testat den omtalade Magic Bullet Coffée – en varm kaffedryck som alla LCHF:are dricker nu… Rätt god faktiskt och mättande, vad tycker ni? Har ni provat? Recept nedan.

Valnötsbröd – 1 limpa

150 g mandelmjöl

100 g valnötter

1 dl linfrön

½ dl fibrex

1/2 dl fiberfin

1 krm salt

4 ägg

1 dl mjölk eller grädde

1 dl keso

1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med smör. Mixa mandel till ett fint mjöl och lägg i en skål. Mixa valnötterna grovt och blanda ner tillsammans med de resterande ingredienserna. Häll smeten i formen och toppa med extra valnötter. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter.

MBC – Varm kaffesmoothie – 1 glas

3 dl varmt nybryggt kaffe

2 msk smör

1 msk kokosfett

Mixa alla ingredienser i er n blender. Häll upp på glas och drick direkt!