Tillbaka till menyerna

Vecka 9

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 74.9 gram

Fett: 58.3 gram

Protein: 52.7 gram

Energi: 1084.8 kcal

  • Måndag frukost 314 Kcal

    Yoghurt med mango

    En fruktig yoghurt skål - passar perfekt till en somrig frukost eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 0.5 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Skiva och hacka mango och lägg vid yoghurten.
    • Dela passionsfrukt och gröp ur kärnorna.
    • Toppa skålen med passionsfrukt och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 0.5 dl kokosskivor

    Måndag lunch 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Måndag middag 361 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander
  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 361 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Tisdag middag 199 Kcal

    Rissallad med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackat kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg salladsblad i botten på en matlåda och lägg på rissalladen.
    • Toppa med osttärningar, gurka och äppleskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackat kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Onsdag lunch 417 Kcal

    Stuvad blomkål med rostbiff

    Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g blomkål
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk riven ost
    • 75 g rostbiff
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 styck tomat
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skär blomkål i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och blomkål några minuter.
    • Häll på grädde och smula ner lite hönsbuljong.
    • Låt koka upp och blanda ner riven ost.
    • Servera blomkålen med skivad rostbiff, tomat, sallad och lite gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g blomkål
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk riven ost
    • 75 g rostbiff
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 styck tomat
    • 1 msk gräslök

    Onsdag middag 517 Kcal

    Stekt lax med gräslöksås

    En riktigt god laxfilé med en gräslöksås - servera med sockerärtor och citron!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 2 st citronklyfta
    Gräslöksås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 dl vatten

    Gör så här

    • Skär laxen i stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxbitarna runt om i ca 7-8 minuter.
    • Koka upp grädde i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna.
    • Låt småkoka i ca 7-8 minuter.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Servera med kokta sockerärtor och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 2 st citronklyfta
    Gräslöksås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 dl vatten
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 199 Kcal

    Rissallad med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackat kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg salladsblad i botten på en matlåda och lägg på rissalladen.
    • Toppa med osttärningar, gurka och äppleskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackat kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 417 Kcal

    Stuvad blomkål med rostbiff

    Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g blomkål
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk riven ost
    • 75 g rostbiff
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 styck tomat
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skär blomkål i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och blomkål några minuter.
    • Häll på grädde och smula ner lite hönsbuljong.
    • Låt koka upp och blanda ner riven ost.
    • Servera blomkålen med skivad rostbiff, tomat, sallad och lite gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g blomkål
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk riven ost
    • 75 g rostbiff
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 styck tomat
    • 1 msk gräslök
  • Fredag frukost 279 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Fredag lunch 517 Kcal

    Stekt lax med gräslöksås

    En riktigt god laxfilé med en gräslöksås - servera med sockerärtor och citron!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 2 st citronklyfta
    Gräslöksås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 dl vatten

    Gör så här

    • Skär laxen i stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxbitarna runt om i ca 7-8 minuter.
    • Koka upp grädde i en kastrull och blanda ner resten av ingredienserna.
    • Låt småkoka i ca 7-8 minuter.
    • Späd med vatten om det behövs.
    • Servera med kokta sockerärtor och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 2 st citronklyfta
    Gräslöksås
    • 1 dl grädde
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 dl vatten

    Fredag middag 544 Kcal

    Kycklinggratäng med röd curry

    Kycklinggratäng med smak av kokosmjölk och röd curry!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter. Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Lägg blomkål, broccoli, morot, paprika, lök, vitlök och ingefära i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och röd currypasta. Koka ca 10 min.
    • Skär kycklinglårfilé i bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklinglårfilé ett par minuter. Salta och peppra.
    • Häll grönsakerna i kokosmjölken i en ugnsfast form. Lägg kycklinglårfilé ovanpå. Strö på riven ost.
    • Ugnsbaka gratängen ca 15 min.
    • Dekorera med finhackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök
  • Lördag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Lördag lunch 544 Kcal

    Kycklinggratäng med röd curry

    Kycklinggratäng med smak av kokosmjölk och röd curry!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter. Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Lägg blomkål, broccoli, morot, paprika, lök, vitlök och ingefära i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och röd currypasta. Koka ca 10 min.
    • Skär kycklinglårfilé i bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklinglårfilé ett par minuter. Salta och peppra.
    • Häll grönsakerna i kokosmjölken i en ugnsfast form. Lägg kycklinglårfilé ovanpå. Strö på riven ost.
    • Ugnsbaka gratängen ca 15 min.
    • Dekorera med finhackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Lördag middag 684 Kcal

    Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    God köttgryta gjord på fläskfilé, aprikos och russin. Serveras tillsammans med en mango chutneysås också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter

    Gör så här

    • Skiva fläskfilén och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär potatis och lök i mindre bitar.
    • Skiva champinjoner, squash och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläskfilé, sötpotatis och lök i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på alla kryddor och häll på vatten.
    • Skiva aprikoser och lägg ner i grytan tillsammans med russin.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner de andra grönsakerna och låt koka i ytterligare 10 minuter.
    • Pressa citronsaft över.
    • Gör mango chutney såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera grytan i en skål med sallad, mango chutney sås, mynta och rostade cashewnötter.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter
  • Söndag frukost 279 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag lunch 684 Kcal

    Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    God köttgryta gjord på fläskfilé, aprikos och russin. Serveras tillsammans med en mango chutneysås också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter

    Gör så här

    • Skiva fläskfilén och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär potatis och lök i mindre bitar.
    • Skiva champinjoner, squash och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläskfilé, sötpotatis och lök i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på alla kryddor och häll på vatten.
    • Skiva aprikoser och lägg ner i grytan tillsammans med russin.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner de andra grönsakerna och låt koka i ytterligare 10 minuter.
    • Pressa citronsaft över.
    • Gör mango chutney såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera grytan i en skål med sallad, mango chutney sås, mynta och rostade cashewnötter.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter

    Söndag middag 266 Kcal

    Omelett med champinjoner och paprika

    Snabblagat och smidigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala löken och hacka den och paprikan i mindre bitar. Skiva champinjoner.
    • Vispa upp ägg i en skål med salt och peppar. Hetta upp en liten stekpanna med smör och stek lök, paprika och champinjoner.
    • Häll över äggblandningen och låt omeletten blir fast.
    • Dekorera med hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 3 msk riven parmesanost
  • 250 g buffelmozzarella
  • 0.82 dl gräddfil
  • 1.75 dl grädde
  • 3.5 msk riven ost
  • 5 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 2 dl turkisk yoghurt
Frukt/grönt
  • 0.5 st mango
  • 1 st passionsfrukt
  • 0.25 st zucchini
  • 30 g rucola
  • 2.75 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 199.5 g cocktailtomater
  • 152 g sötpotatis
  • 6 tsk färskpressad citronjuice
  • 4 tsk riven ingefära
  • 0.5 st tärnat äpple
  • 350 g blomkål
  • 2 dl blandsallad
  • 1 styck tomat
  • 150 g sockerärtor
  • 2 st citronklyfta
  • 200 g broccoli
  • 2 st morot
  • 0.75 st paprika
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st banan
  • 150 g champinjon
  • 1 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 0.2 st citron
  • 6 st salladsblad
  • 0.25 st rödlök
  • 5 st champinjoner
Torrvaror
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 150 g sojabönspagetti
  • 5 tsk olivolja
  • 20 g mandelspån
  • 0.5 tsk honung
  • 1.5 dl svarta linser
  • 1 dl kokt ris
  • 0.5 dl majs
  • 400 ml kokosmjölk
  • 5 st torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 0.5 dl cashewnötter
Kryddor/smaksättare
  • 3.2 tsk torkade örter
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.83 msk koriander
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 0.25 st hönsbuljongtärning
  • 4 msk gräslök
  • 0.5 tärning fiskbuljong
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 krm muskot
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 5 msk mango chutney
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 msk persilja
Övrigt
  • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 8 st svarta oliver
  • 0.33 msk majonnäs
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1 dl hackat kycklingkött
  • 4 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 75 g rostbiff
  • 300 g laxfilé
  • 2 skivor skinka
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 600 g fläskfile

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.