Tillbaka till menyerna

Vecka 8

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1194 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    • Lunch - 376 Kcal

      Tonfisksallad

    • Middag - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 476 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Middag - 248 Kcal

      Asiatisk torsk med mangosalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1282 Kcal

    • Frukost - 400 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Middag - 352 Kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 476 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 248 Kcal

      Asiatisk torsk med mangosalsa

    • Middag - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1214 Kcal

    • Frukost - 276 Kcal

      Keso med päron och valnötter

    • Lunch - 352 Kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Middag - 587 Kcal

      Syrliga mexikanska räktacos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1129 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    • Lunch - 254 Kcal

      Champinjonsoppa med grönsaker

    • Middag - 587 Kcal

      Syrliga mexikanska räktacos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 952 Kcal

    • Frukost - 275 Kcal

      Kesorullar med kokt ägg

    • Lunch - 248 Kcal

      Asiatisk torsk med mangosalsa

    • Middag - 429 Kcal

      Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52 gram

Fett: 51.9 gram

Protein: 65.9 gram

Energi: 960.5 kcal

  • Måndag frukost 288 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Måndag lunch 376 Kcal

    Tonfisksallad

    Fantastisk god tonfisksallad! I receptet är det tonfisk i glasburk som är lite godare än tonfisk i vatten/olja men hittar du inte tonfisk i glasburk går det lika bra med tonfisk i burk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Skiva jordgubbar, avokado och lök.
    • Lägg salladsblad på fat och lägg sockerärtor bredvid.
    • Lägg på tonfisk och strö på valnötter.
    • Krydda med salt och peppar och häll lite olivolja över.
    • Toppa med dill och dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st färsk jordgubbe
    • 1 st avokado
    • 0.5 st färsk lök
    • 4 st salladsblad
    • 7.5 g sockerärtor
    • 200 g tonfisk i glasburk
    • 1.5 msk valnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st dillkvistar
    • 0.5 st citron

    Måndag middag 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Tisdag middag 248 Kcal

    Asiatisk torsk med mangosalsa

    Fräsch fiskrätt med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 248 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv vitlök och ingefära fint.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt och gnid in vitlök och ingefära på fisken. Strö på salt och peppar. Häll över teriyakisås och pressa lime över. Sätt in i ugnen i ca: 15 min.
    • Riv ingefära fint. Gör mangosalsan genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka chili och blanda ner i mangosalsan med ingefära,  limesaft, teriyakisås, sesamolja. Strö på salt och peppar.
    • Lägg salsan över fisken och strö på hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök
  • Onsdag frukost 400 Kcal

    Ägghack med skinka

    En frukost på under 5 minuter. Kokt ägg med majonnäs och lite skinka till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 400 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk gräslök
    • 75 g rökt skinka

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och gräslök.
    • Hacka hälften av skinkan och blanda ner.
    • Servera ägghacket med den resterande skinkan och lite grönsaker.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk gräslök
    • 75 g rökt skinka

    Onsdag lunch 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Onsdag middag 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 248 Kcal

    Asiatisk torsk med mangosalsa

    Fräsch fiskrätt med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 248 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv vitlök och ingefära fint.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt och gnid in vitlök och ingefära på fisken. Strö på salt och peppar. Häll över teriyakisås och pressa lime över. Sätt in i ugnen i ca: 15 min.
    • Riv ingefära fint. Gör mangosalsan genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka chili och blanda ner i mangosalsan med ingefära,  limesaft, teriyakisås, sesamolja. Strö på salt och peppar.
    • Lägg salsan över fisken och strö på hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Torsdag middag 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola
  • Fredag frukost 276 Kcal

    Keso med päron och valnötter

    En fräsch skål med keso, päronbitar och lite valnötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skär päronet i mindre bitar och lägg över keson.
    • Toppa med valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Fredag lunch 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Fredag middag 587 Kcal

    Syrliga mexikanska räktacos

    En god variant på tacos som uppskattas av både stora och små.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 587 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Guacamole
    • 2 st avokado
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g handskalade räkor
    • 0.5 st ananas
    • 400 g svarta bönor
    • 100 g sojabönor
    • 1 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st tacoskal
    Dekoration
    • 0.25 dl majs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime
    • 0.25 st ananas

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans ned vitlök och pressa ner saften av ½  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Skala räkorna och lägg i en skål.
    • Skala och skär ananas i mindre bitar.
    • Lägg i en skål.
    • Skölj av bönor och blanda med annans och sojabönor.
    • Blanda salladen med koriander, lime, salt och svart peppar och honung. 
    • Lägg upp salladen i tacoskal och dekorera med majs, gräddfil, koriander och 1 klyfta lime och ananas.
    • Toppa med räkor och servera med guacamole.

    Ingredienser

    4 portioner

    Guacamole
    • 2 st avokado
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g handskalade räkor
    • 0.5 st ananas
    • 400 g svarta bönor
    • 100 g sojabönor
    • 1 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st tacoskal
    Dekoration
    • 0.25 dl majs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime
    • 0.25 st ananas
  • Lördag frukost 288 Kcal

    Filmjölksmacka med aprikos, ost och skinka

    God macka att njuta av till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Bred smör på brödet och lägg på ost, tomat och skinka.
    • Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva filmjölksbröd med aprikos
    • 1 tsk smör
    • 1 skiva ost
    • 1 skivor skinka
    • 0.25 styck tomat
    • 1 kvist färsk persilja

    Lördag lunch 254 Kcal

    Champinjonsoppa med grönsaker

    Värmande soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka löken fint. Skala och riv vitlök. Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skala och skär moroten i små bitar. Skär champinjonerna i bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och grädde. Koka ihop och smaka av med srirachasås och honung. Hacka 1 msk timjan fint och tillsätt. Låt sjuda 10 minuter.
    • Häll upp på tallrikar och garnera med timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 10 st champinjoner
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 krm Srirachasås
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk färsk timjan

    Lördag middag 587 Kcal

    Syrliga mexikanska räktacos

    En god variant på tacos som uppskattas av både stora och små.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 587 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Guacamole
    • 2 st avokado
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g handskalade räkor
    • 0.5 st ananas
    • 400 g svarta bönor
    • 100 g sojabönor
    • 1 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st tacoskal
    Dekoration
    • 0.25 dl majs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime
    • 0.25 st ananas

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans ned vitlök och pressa ner saften av ½  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Skala räkorna och lägg i en skål.
    • Skala och skär ananas i mindre bitar.
    • Lägg i en skål.
    • Skölj av bönor och blanda med annans och sojabönor.
    • Blanda salladen med koriander, lime, salt och svart peppar och honung. 
    • Lägg upp salladen i tacoskal och dekorera med majs, gräddfil, koriander och 1 klyfta lime och ananas.
    • Toppa med räkor och servera med guacamole.

    Ingredienser

    4 portioner

    Guacamole
    • 2 st avokado
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g handskalade räkor
    • 0.5 st ananas
    • 400 g svarta bönor
    • 100 g sojabönor
    • 1 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st tacoskal
    Dekoration
    • 0.25 dl majs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime
    • 0.25 st ananas
  • Söndag frukost 275 Kcal

    Kesorullar med kokt ägg

    Keso och gurkstavar inlindat i skinka - servera tillsammans med ägg och majonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Gör så här

    • Koka ägget 3-6 minuter beroende på hur hårt du vill ha det.
    • Skala och sätt i en äggkopp.
    • Fyll skinkskivorna med ett salladsblad, keso och gurkstavar.
    • Rulla ihop dem och lägg på en tallrik.
    • Servera tillsammans med ägg och majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 skivor skinka
    • 1 st salladsblad
    • 2 msk keso
    • 0.2 st gurka
    • 1 msk majonnäs

    Söndag lunch 248 Kcal

    Asiatisk torsk med mangosalsa

    Fräsch fiskrätt med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 248 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Riv vitlök och ingefära fint.
    • Lägg fisken på en ugnsplåt och gnid in vitlök och ingefära på fisken. Strö på salt och peppar. Häll över teriyakisås och pressa lime över. Sätt in i ugnen i ca: 15 min.
    • Riv ingefära fint. Gör mangosalsan genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Hacka chili och blanda ner i mangosalsan med ingefära,  limesaft, teriyakisås, sesamolja. Strö på salt och peppar.
    • Lägg salsan över fisken och strö på hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1.5 tsk limesaft
    Mangosalsa
    • 0.5 st mango
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.25 st lime
    • 1 tsk teriyakisås
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 msk gräslök

    Söndag middag 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter
Mejeri
  • 5 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 3 msk grädde
  • 225 g Apetina panéer
  • 152 g keso
  • 2 msk gräddfil
  • 3 msk riven parmesanost
  • 250 g buffelmozzarella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 254 skivor skinka
  • 200 g tonfisk i glasburk
  • 250 g nötfärs
  • 5 st ägg
  • 600 g torskfile
  • 2 st kokt ägg
  • 75 g rökt skinka
  • 400 g handskalade räkor
Frukt/grönt
  • 0.5 styck tomat
  • 5 st färsk jordgubbe
  • 4 st avokado
  • 0.5 st färsk lök
  • 5 st salladsblad
  • 7.5 g sockerärtor
  • 0.5 st citron
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 1 st rödlök
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st broccolistånd
  • 10 cm purjolök
  • 80 g rucola
  • 4 tsk färsk ingefära
  • 3 tsk limesaft
  • 1 st mango
  • 0.7 st gurka
  • 1 st salladslök
  • 1 st röd chili
  • 2.5 st lime
  • 1.5 st gul lök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st grön paprika
  • 2 st morot
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 0.5 st päron
  • 100 g broccoli
  • 100 g blomkål
  • 10 st champinjoner
  • 0.75 st ananas
  • 0.25 st zucchini
  • 199.5 g cocktailtomater
Kryddor/smaksättare
  • 2 kvist färsk persilja
  • 0.5 st dillkvistar
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 4 tsk teriyakisås
  • 2 tsk sesamolja
  • 2.5 msk gräslök
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm malen curry
  • 4.2 tsk torkade örter
  • 2 msk persilja
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 krm Srirachasås
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk koriander
Torrvaror
  • 3.5 msk valnötter
  • 5.5 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl kaffe
  • 2.5 tsk flytande honung
  • 400 g svarta bönor
  • 100 g sojabönor
  • 0.25 dl majs
  • 150 g sojabönspagetti
  • 20 g mandelspån
  • 0.5 tsk honung
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 4 st tacoskal
  • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 8 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!