Tillbaka till menyerna

Vecka 7

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.3 gram

Fett: 87 gram

Protein: 82.8 gram

Energi: 1378.7 kcal

  • Måndag frukost 110 Kcal

    Keso med jordgubbar

    Enkelt, somrigt och gott. Använd frysta eller färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 110 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Gör så här

    • Tina jordgubbar över natten.
    • Servera med vaniljkeso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl vaniljkeso

    Måndag lunch 166 Kcal

    Het ratatouille

    Följ receptet som det är eller använd de grönsaksrester du har i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash, blomkål och paprika i bitar.
    • Skiva morot och dela champinjoner på mitten.
    • Finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Måndag middag 553 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 553 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Måndag mellanmål 200 Kcal

    Päron och äppelsmoothie

    En enkel och god smoothie med smak av päron, äpple och kanel! Kan förvars och tas med om du är på språng eller vill ha med en smoothie under en utflykt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st päron
    • 1 st äpple
    • 2 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk kanel

    Gör så här

    • Skär frukten i bitar och ta bort kärnhuset.
    • Lägg ner i en blender och mixa och späd med mandelmjölk.
    • Tillsätt kanel och häll upp i en flaska.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st päron
    • 1 st äpple
    • 2 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk kanel
  • Tisdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Enklaste och godaste frukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 553 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 553 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Tisdag middag 392 Kcal

    Champinjonomelett med fetaost

    Har du provat att ha morot i din omelettsmet?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st färska champinjoner
    • 2 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g fetaost
    Topping
    • 1 cm purjolök
    • 1 tsk sweet chilisås

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och strimla purjolök.
    • Skala och strimla morot eller riv grovt på ett rivjärn.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn champinjoner, purjolök och hälften av moroten i någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar och häll blandningen över.
    • Låt steka på medelvärme i 3-4 minuter eller tills omeletten blir fast.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på morot och fetaost.
    • Toppa med strimlad purjolök och sweet chilisås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st färska champinjoner
    • 2 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g fetaost
    Topping
    • 1 cm purjolök
    • 1 tsk sweet chilisås

    Tisdag mellanmål 237 Kcal

    Solgul smoothie

    En enkel smoothie med apelsin och mango där myntan ger en fräsch extra touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango
  • Onsdag frukost 126 Kcal

    Gul smoothie

    En frisk och härlig apelsinsmoothie som passar lika bra till frukost som till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin, mango och sharonfrukt och lägg ner i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk och vatten till en bra konsistens.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Onsdag lunch 392 Kcal

    Champinjonomelett med fetaost

    Har du provat att ha morot i din omelettsmet?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st färska champinjoner
    • 2 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g fetaost
    Topping
    • 1 cm purjolök
    • 1 tsk sweet chilisås

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och strimla purjolök.
    • Skala och strimla morot eller riv grovt på ett rivjärn.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn champinjoner, purjolök och hälften av moroten i någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar och häll blandningen över.
    • Låt steka på medelvärme i 3-4 minuter eller tills omeletten blir fast.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på morot och fetaost.
    • Toppa med strimlad purjolök och sweet chilisås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 4 st färska champinjoner
    • 2 cm purjolök
    • 1 st morot
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g fetaost
    Topping
    • 1 cm purjolök
    • 1 tsk sweet chilisås

    Onsdag middag 621 Kcal

    Ugnsbakad lax med svamp och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 621 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 125 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g körsbärstomater
    • 50 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 2 dl rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 50 g valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 C.
    • Skär bort skinnet från laxen och lägg på en smord ugnsform.
    • Krydda med salt och citronpeppar.
    • Skär champinjonerna i stora bitar.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär tomaterna i halvor.
    • Blanda champinjoner, rödlök och tomater i en stor skål tillsammans med oliver, olja och balsamvinäger.
    • Krydda med salt, svartpeppar och torkad basilika.
    • Fördela blandningen över laxen och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
    • Lägg ruccolasallad på ett fat. Riv parmesanost grovt och strö över ruccolan.
    • Toppa med valnötter och servera till laxen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 125 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g körsbärstomater
    • 50 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 2 dl rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 50 g valnötter

    Onsdag mellanmål 207 Kcal

    Morotsbröd

    Riktigt goda morotsbröd, extra goda när de är nybakade - servera med färskost och valfria grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 207 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl ljummet vatten (37 grader)
    • 1 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk salt
    • 1 msk ljus sirap
    • 100 g rivna morötter
    • 2 st riven morot
    • 14 dl dinkelfullkornsmjöl
    • 1 st uppvispat ägg
    • 0.25 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Smula jästen i en bunke.
    • Tillsätt vatten och rör om så jästen löser sig.
    • Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om.
    • Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är fast och smidig.
    • Spara lite av mjölet till utbakningen.
    • Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    • Häll ut degen på mjölat bakbord och tillsätt resten av mjölet om det behövs.
    • Knåda degen smidig och format till en rulle.
    • Dela rulle i 20 bitar och forma till bollar.
    • Lägg bollarna på en smord plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Pensla bollarna med ett uppvispat ägg och strö på solroskärnor.
    • Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl ljummet vatten (37 grader)
    • 1 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk salt
    • 1 msk ljus sirap
    • 100 g rivna morötter
    • 2 st riven morot
    • 14 dl dinkelfullkornsmjöl
    • 1 st uppvispat ägg
    • 0.25 dl solrosfrön
  • Torsdag frukost 309 Kcal

    Äggröra med rökt skinka och tomater

    Alltid lika gott med äggröra till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rökt skinka
    • 3 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på en tallrik.
    • Servera med skinka och skivade tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rökt skinka
    • 3 st cocktailtomat

    Torsdag lunch 621 Kcal

    Ugnsbakad lax med svamp och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 621 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 125 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g körsbärstomater
    • 50 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 2 dl rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 50 g valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 C.
    • Skär bort skinnet från laxen och lägg på en smord ugnsform.
    • Krydda med salt och citronpeppar.
    • Skär champinjonerna i stora bitar.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär tomaterna i halvor.
    • Blanda champinjoner, rödlök och tomater i en stor skål tillsammans med oliver, olja och balsamvinäger.
    • Krydda med salt, svartpeppar och torkad basilika.
    • Fördela blandningen över laxen och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
    • Lägg ruccolasallad på ett fat. Riv parmesanost grovt och strö över ruccolan.
    • Toppa med valnötter och servera till laxen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 125 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g körsbärstomater
    • 50 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 2 dl rucola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 50 g valnötter

    Torsdag middag 689 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 689 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag mellanmål 366 Kcal

    Kesoplättar

    Enkel frukost eller mellanmål, kesoplättar med god topping på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    Topping
    • 2 msk kesella
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Lägg ägg, keso och fiberhusk i en matberedare och mixa.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och fördela smeten.
    • Grädda några minuter per sida på låg värme.
    • Blanda keso och kesella och lägg på de varma plättarna.
    • Toppa med blåbär och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    Topping
    • 2 msk kesella
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)
  • Fredag frukost 285 Kcal

    Ägghack med skinka och gräslök

    Ägghack med skinka som passar både till frukost och mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 285 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat
    • 3 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen och låt svalna.
    • Hacka äggen och blanda med majonnäs, gräslök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg upp på en tallrik och serverar med salladsblad och dekorera med gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat
    • 3 st salladsblad

    Fredag lunch 689 Kcal

    Mandelpaj med fetaost och tomater

    En härlig paj som går bra att äta kall vid en picknick eller precis nygräddad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 689 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ingredienserna till pajskalet och låt degen vila i kylskåp cirka 15 minuter.
    • Tryck ut degen i en ugnsform och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
    • Lägg spenaten i pajskalet.
    • Toppa med soltorkade tomater, hackad basilika (spara lite till garnering) och fetaost.
    • Strö på sesamfrön och fördela tomaterna över.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk, salt och svartpeppar och häll över pajen.
    • Grädda i mitten av ugnen tills osten fått fin färg i cirka 25 minuter.
    • Garnera med basilikablad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning
    • 100 g bladspenat
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 1 kruka färsk basilika
    • 200 g fetaost
    • 0.5 msk sesamfrön
    • 150 g färgglada tomater
    • 2 st ägg
    • 1 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 480 Kcal

    Ostburgare i salladsblad

    En god ostburgare inlindat i salladsblad med grönsaker och toppad med en krämig dressing på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda alla ingredienser och ställ kallt.
    • Stek baconskivor och låt rinna av på hushållspapper.
    • Blanda färsen med salt, peppar och grädde och forma smeten till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgarna på bägge sidor i ca 5 minuter.
    • Lägg en skiva ost på varje burgare och låt smälta.
    • Lägg upp några salladsblad en tallrik och lägg hamburgaren ovanpå.
    • Toppa med dressing, skivad tomat och lökskivor, bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag mellanmål 150 Kcal

    Morot- och ingefärssmoothie

    En orange vitaminboost som går att äta till både frukost eller mellanmål. Perfekt on the go!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st morot
    • 1 st äpple
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 250 g vatten

    Gör så här

    • Skala morötterna.
    • Skär morötter och äpple i bitar och lägg ner i en blender.
    • Skär ingefära i mindre bitar och lägg ner tillsammans med gurkmeja.
    • Mixa och späd med vatten till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st morot
    • 1 st äpple
    • 1 tsk ingefära
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 250 g vatten
  • Lördag frukost 333 Kcal

    Havrebröd med pumpafrön

    Ett gott mättande bröd som du lätt kan frysa in och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Smält smöret och tillsätt mjölken.
    • Värm till 37 grader och häll i en skål.
    • Tillsätt honung och salt.
    • Smula ner jästen och tillsätt havremjöl och dinkelsikt.
    • Blanda om degen ordentligt och forma till 12 st runda bullar och lägg på bakplåtsklädda plåtar.
    • Låt jäsa under en bakduk i ca 1 timme.
    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på solrosfrön och pumpafrön.
    • Grädda i 12 minuter och låt svalna.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 5 dl mjölk
    • 2 msk flytande honung
    • 2 tsk salt
    • 50 g färsk jäst
    • 6 dl havremjöl
    • 6 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl pumpafrön

    Lördag lunch 480 Kcal

    Ostburgare i salladsblad

    En god ostburgare inlindat i salladsblad med grönsaker och toppad med en krämig dressing på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att blanda alla ingredienser och ställ kallt.
    • Stek baconskivor och låt rinna av på hushållspapper.
    • Blanda färsen med salt, peppar och grädde och forma smeten till hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgarna på bägge sidor i ca 5 minuter.
    • Lägg en skiva ost på varje burgare och låt smälta.
    • Lägg upp några salladsblad en tallrik och lägg hamburgaren ovanpå.
    • Toppa med dressing, skivad tomat och lökskivor, bacon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva bacon
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grädde
    • 1 msk smör
    • 2 skiva ost
    • 6 blad romansallad
    • 0.15 st rödlök
    • 0
    Dressing
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 480 Kcal

    Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    Denna ryggbiffs rätt med mozzarellasallad passar utmärkt till en sås som heter Salsa romesco, sök på namnet så kommer ingredienserna upp och hur man gör salsan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Gör så här

    • Skiva tomater och finhacka rödlök.
    • Blanda ner tillsammans med salt, peppar, färska örter, olja och mozzarella.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna runt om  i några minuter.
    • Servera med rucolasallad, mozarellasallad och 2 msk salsa romesco per portion.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Lördag mellanmål 192 Kcal

    Proteinchokladmousse med hallon och jordnötter

    Choklad, hallon och jordnötter i god och hälsosam dessert!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g Chokladmousse High Protein
    • 10 st hallon
    • 2 msk saltade jordnötter

    Gör så här

    • Hacka de saltade jordnötterna grovt.
    • Lägg chokladmoussen i en skål och toppa med hallon och saltade jordnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g Chokladmousse High Protein
    • 10 st hallon
    • 2 msk saltade jordnötter
  • Söndag frukost 177 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 177 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Söndag lunch 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Söndag middag 296 Kcal

    Het lövbiff teriyaki

    Lövbiff med asiatiska smaker och hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Söndag mellanmål 134 Kcal

    Mörka rawfoodbollar

    Nötter och dadelbollar rullade i kakao, förvaras i frysen. Ett nyttigt alternativ till fikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao

    Gör så här

    • Lägg nötter, dadlar och kakao i en matberedare och kör till en smet.
    • Späd med vatten.
    • Forma till bollar och rulla i kokos, sesamfrön eller hackade pistagenötter.
    • Ställ kallt till servering eller lägg in dem i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandel
    • 3 dl valnötter
    • 12 st torkade dadlar
    • 4 msk kakaopulver
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl kakao
Frukt/grönt
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 2 st gul lök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st paprika
  • 7 st morot
  • 5 st champinjoner
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 5 klyfta vitlök
  • 32 dl rucola
  • 2.15 st rödlök
  • 450 g cocktailtomater
  • 1 st päron
  • 2 st äpple
  • 1.5 dl blåbär
  • 4 st färska champinjoner
  • 3 cm purjolök
  • 1.5 st apelsin
  • 1.5 st mango
  • 100 g sharon
  • 125 g champinjon
  • 125 g körsbärstomater
  • 100 g rivna morötter
  • 2 st riven morot
  • 17 st cocktailtomat
  • 100 g bladspenat
  • 150 g färgglada tomater
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 3 st salladsblad
  • 6 blad romansallad
  • 1 tsk ingefära
  • 10 st hallon
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 100 g haricots verts
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.5 st röd paprika
Mejeri
  • 1 dl vaniljkeso
  • 200 g minimozzarella
  • 3 dl mandelmjölk
  • 1 dl keso, 4%
  • 206 tsk smör
  • 225 g fetaost
  • 2 dl sojayoghurt
  • 3 msk riven parmesanost
  • 75 g färsk jäst
  • 4 msk grädde
  • 6 dl mjölk
  • 100 g keso
  • 2 msk kesella
  • 2 skiva ost
  • 2 msk gräddfil
  • 125 g mozzarellakulor
  • 100 g Chokladmousse High Protein
  • 4 dl filmjölk
  • 1 dl riven peccorinoost
Torrvaror
  • 6.5 msk olivolja
  • 200 ml krossade tomater
  • 3 tsk flytande honung
  • 53 g valnötter
  • 2.25 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 14 dl dinkelfullkornsmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2.75 msk fiberhusk
  • 0.5 msk sesamfrön
  • 6 dl havremjöl
  • 7 dl dinkelsikt
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 msk saltade jordnötter
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 1 tsk bikarbonat
  • 8 st torkade aprikoser
  • 0.5 dl havregryn
  • 200 g bönpasta
  • 1 tsk rapsolja
  • 3 dl mandel
  • 12 st torkade dadlar
  • 4 msk kakaopulver
  • 0.5 dl kakao
Kryddor/smaksättare
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 msk grön pesto
  • 6.33 msk basilika
  • 2.5 tsk balsamvinäger
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk sweet chilisås
  • 1 msk mynta
  • salt och citonpeppar
  • 5 tsk salt
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1.5 msk gräslök
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.25 tsk gurkmeja
  • 1 msk persilja
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl teriyakisås
  • 1 msk färsk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kycklingfärs
  • 4 skivor serranoskinka
  • 10 st ägg
  • 300 g laxfilé
  • 1 st uppvispat ägg
  • 45 g rökt skinka
  • 2 skiva bacon
  • 250 g nötfärs
  • 300 g ryggbiff
  • 300 g lövbiff
Övrigt
  • 50 g svarta oliver kärnfria
  • 5 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 3 msk ljus sirap
  • 150 g soltorkade tomater i olja
  • 1.5 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.