Tillbaka till menyerna

Vecka 6 5:2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 431 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 287 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 676 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 287 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 390 Kcal

       Wokade grönsaker med lövbiff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 676 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 287 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 390 Kcal

       Wokade grönsaker med lövbiff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 401 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 401 Kcal

      Laxpytt med parmesan

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 19.5 gram

Fett: 19.6 gram

Protein: 36.2 gram

Energi: 436.9 kcal

  • Måndag lunch 287 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Salladsblad toppad med en krämig tonfiskröra, rödlök och physalis på. Går utmärkt att byta ut tonfisken till tex, kyckling eller kalkon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 90 g tonfisk i vatten
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk kvarg 0,2 %
    • 2 cm purjolök
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl grönsallad
    • 2 st physalis
    • 0.5 msk rödlök

    Gör så här

    • Strimla purjolöken, hacka bladpersilja och rödlök och dela physalis.
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda tillsammans med majonnäs, kvarg, purjolök, curry och bladpersilja (spar lite till dekoration.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran med sallad, physalis och toppa med lite rödlök och persilja.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 90 g tonfisk i vatten
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk kvarg 0,2 %
    • 2 cm purjolök
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl grönsallad
    • 2 st physalis
    • 0.5 msk rödlök

    Måndag middag 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg
  • Tisdag lunch 287 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Salladsblad toppad med en krämig tonfiskröra, rödlök och physalis på. Går utmärkt att byta ut tonfisken till tex, kyckling eller kalkon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 90 g tonfisk i vatten
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk kvarg 0,2 %
    • 2 cm purjolök
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl grönsallad
    • 2 st physalis
    • 0.5 msk rödlök

    Gör så här

    • Strimla purjolöken, hacka bladpersilja och rödlök och dela physalis.
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda tillsammans med majonnäs, kvarg, purjolök, curry och bladpersilja (spar lite till dekoration.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran med sallad, physalis och toppa med lite rödlök och persilja.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 90 g tonfisk i vatten
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk kvarg 0,2 %
    • 2 cm purjolök
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl grönsallad
    • 2 st physalis
    • 0.5 msk rödlök

    Tisdag middag 390 Kcal

     Wokade grönsaker med lövbiff

    Lättlagad grönsakswok med lövbiff som du serveras med en klick gräddfil eller lätt créme fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Strimla lövbiff och lägg i en skål tillsammans med vitlök, teriyakisås, salt och peppar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först köttet i några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och woka hastigt några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner basilika.
    • Servera med en klick créme fraiche eller gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil
  • Onsdag lunch 287 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Salladsblad toppad med en krämig tonfiskröra, rödlök och physalis på. Går utmärkt att byta ut tonfisken till tex, kyckling eller kalkon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 90 g tonfisk i vatten
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk kvarg 0,2 %
    • 2 cm purjolök
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl grönsallad
    • 2 st physalis
    • 0.5 msk rödlök

    Gör så här

    • Strimla purjolöken, hacka bladpersilja och rödlök och dela physalis.
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda tillsammans med majonnäs, kvarg, purjolök, curry och bladpersilja (spar lite till dekoration.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran med sallad, physalis och toppa med lite rödlök och persilja.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 90 g tonfisk i vatten
    • 1 msk majonnäs
    • 2 msk kvarg 0,2 %
    • 2 cm purjolök
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl grönsallad
    • 2 st physalis
    • 0.5 msk rödlök

    Onsdag middag 390 Kcal

     Wokade grönsaker med lövbiff

    Lättlagad grönsakswok med lövbiff som du serveras med en klick gräddfil eller lätt créme fraîche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Strimla lövbiff och lägg i en skål tillsammans med vitlök, teriyakisås, salt och peppar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först köttet i några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och woka hastigt några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner basilika.
    • Servera med en klick créme fraiche eller gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 200 g blomkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 10 st champinjoner
    • 10 cm purjolök
    • 150 g sockerärtor
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk gräddfil
  • Torsdag lunch 401 Kcal

    Laxpytt med parmesan

    Laxfilé bitar med riven parmesan på - serveras med rucolasallad, aubergine och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skär laxfilén i kuber. Skala och hacka lök.
    • Skär squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax och grönsaker tillsammans med riven vitlök. Låt steka några minuter och krydda och blanda ner färsk hackad basilika.
    • Lägg rucolasallad på ett fat och lägg på laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 90 g tonfisk i vatten
  • 2 st kokt ägg
  • 200 g lövbiff
  • 250 g laxfilé
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
Mejeri
  • 2 msk kvarg 0,2 %
  • 2 msk gräddfil
  • 1.5 msk riven parmesanost
Frukt/grönt
  • 12 cm purjolök
  • 1 dl grönsallad
  • 2 st physalis
  • 1 msk rödlök
  • 0.5 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 250 g bladspenat
  • 1 st muskotnöt
  • 1 st morot
  • 200 g blomkål
  • 1 st röd paprika
  • 10 st champinjoner
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 st mini squash
  • 0.5 st aubergine
  • 150 g rucola
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 5 msk teriyakisås
  • 4 msk färsk basilika
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!