Tillbaka till menyerna

Vecka 5

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1210 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 276 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 483 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 477 Kcal

      Kycklingsallad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1395 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 958 Kcal

      Kåldolmar

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 326 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.7 gram

Fett: 54.4 gram

Protein: 50.8 gram

Energi: 853.4 kcal

  • Måndag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Måndag lunch 276 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Toppa en tomatsoppa med fetaost, så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    •  Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Servera med fetaost, några delade cocktailtomater och en kvist bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 477 Kcal

    Kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en skål och toppa med gurka, paprika och majs.
    • Blanda ner färsk hackad basilika
    • Lägg på cocktailtomater, mozzarella och kyckling.
    • Dekorera med basilika och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing
  • Onsdag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Onsdag lunch 958 Kcal

    Kåldolmar

    Kåldomar med sallad och en klick lingonsylt till. Laga en extra portion och spar till lunch dagen efter. Spara 1/2 dl spad från kålpuddingen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 958 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g keso
    • 350 g blandfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm lökpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 50 g rödkål
    • 0.5 dl vitkål
    • 1 msk smör
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    • 0.5 dl vatten
    • 1 msk solrosfrön
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk lingonsylt
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 °C.
    • Låt keson rinna av i en sil.
    • Blanda färs, grädde, ägg och keso.
    • Krydda med lökpulver, salt och vitpeppar.
    • Koka upp vatten och lägg i kålbladen i några minuter så att de blir mjuka.
    • Fördela färsen i varje kåldolme och rulla ihop.
    • Lägg på en smord ugnsfast form.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g keso
    • 350 g blandfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm lökpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 50 g rödkål
    • 0.5 dl vitkål
    • 1 msk smör
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    • 0.5 dl vatten
    • 1 msk solrosfrön
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk lingonsylt
    • 100 g grönsallad
  • Torsdag middag 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås
Mejeri
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 100 g fetaost
  • 125 g mozzarella
  • 150 g keso
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
Frukt/grönt
  • 2 st blodapelsin
  • 2.25 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 1.5 st gul paprika
  • 4 dl blandsallad
  • 0.25 st gurka
  • färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 50 g cocktailtomater
  • 52 g rödkål
  • 0.5 dl vitkål
  • 100 g grönsallad
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st morot
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st lime
  • 100 g sockerärtor
Övrigt
  • 1 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 1 msk lingonsylt
  • 6 st rispapper
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 100 g bönpasta
  • 3 dl kaffe
  • 2 dl majs
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 msk svarta sesamfrön
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk bladpersilja
  • 6.67 msk ajvar relish
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 krm lökpulver
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • 0.5 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk teriyakisås
  • 3 msk färsk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g nötfärs
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 350 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 200 g kycklingfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!