Tillbaka till menyerna

vecka 41

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1294 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    • Lunch - 604 Kcal

      Kycklingburgare med sötpotatispommes

    • Middag - 357 Kcal

      Sjögräsnudelsallad med varmrökt lax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 616 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 357 Kcal

      Sjögräsnudelsallad med varmrökt lax

    • Middag - 259 Kcal

      Torsk med asiatiska smaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1119 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Yoghurt med bär och granola med äpple

    • Lunch - 259 Kcal

      Torsk med asiatiska smaker

    • Middag - 598 Kcal

      Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 326 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 55.2 gram

Fett: 38.3 gram

Protein: 57.1 gram

Energi: 838.7 kcal

  • Måndag frukost 332 Kcal

    Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    Frukost med tropisk smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på granola. (1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skär mango och ananas i bitar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Måndag lunch 604 Kcal

    Kycklingburgare med sötpotatispommes

    En lättlagad varmrätt med kycklingburgare och sötpotatispommes som tillbehör. Denna rätt går bra att göra vegetariskt genom att byta ut kycklingburgaren mot halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 604 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st saltgurka
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Tillbehör 2 portioner: sallad, morot och selleristavar, ½ hackad avokado, ½ granatäpple, ½ skivad rödlök och 1 dl rostad majs, persiljekvist
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva sötpotatis i stavar och lägg på en plåt.
    • Häll på olja och blanda runt med kryddor.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till Chilimajonnäsen och ställ kallt.
    • Lägg kycklingfärs i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Forma till 2 biffar och stek på bägge sidor i lite olja ca 5 min per sida.
    • Lägg upp salladsblad på tallrikar, lägg grönsaksstavar bredvid.
    • Lägg på kycklingburgaren.
    • Toppa med chilimajonnäs, avokado, granatäpple, rödlök och servera med majs och sötpotatis.

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st saltgurka
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås

    Måndag middag 357 Kcal

    Sjögräsnudelsallad med varmrökt lax

    Fräsch sjögräsnudelsallad med lax, mango, morot, ärtor mm, tillsammans med en ljuvlig dressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st mango
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 dl strimlad rödkål
    • 1 msk dill
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dressing
    • 2 msk ljus soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 gram rostade sesamfrön

    Gör så här

    • Sköl sjögräsnudlarna.
    • Strimla grönsakerna.
    • Blanda ner sjögräsnudlar i en skål.
    • Gör dressingen genom alla blanda alla ingredienser i en skål.
    • Häll dressingen över sjögräsnudlarna och blanda ner grönsakerna.
    • Toppa med varmrökt lax, dillkvist och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st mango
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 dl strimlad rödkål
    • 1 msk dill
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dressing
    • 2 msk ljus soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 gram rostade sesamfrön
  • Tisdag lunch 357 Kcal

    Sjögräsnudelsallad med varmrökt lax

    Fräsch sjögräsnudelsallad med lax, mango, morot, ärtor mm, tillsammans med en ljuvlig dressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st mango
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 dl strimlad rödkål
    • 1 msk dill
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dressing
    • 2 msk ljus soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 gram rostade sesamfrön

    Gör så här

    • Sköl sjögräsnudlarna.
    • Strimla grönsakerna.
    • Blanda ner sjögräsnudlar i en skål.
    • Gör dressingen genom alla blanda alla ingredienser i en skål.
    • Häll dressingen över sjögräsnudlarna och blanda ner grönsakerna.
    • Toppa med varmrökt lax, dillkvist och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st mango
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 dl strimlad rödkål
    • 1 msk dill
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dressing
    • 2 msk ljus soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 gram rostade sesamfrön

    Tisdag middag 259 Kcal

    Torsk med asiatiska smaker

    En maträtt till dig som gillar asiatiska smaker. Tillaga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skala och riv vitlök och finhacka chili. Skär champinjoner i skivor. Skala och skär morot i små tärningar. Skiva pak choy.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, chili, ingefära och alla grönsaker i någon minut. Häll på pokésås och krydda med salt och peppar.
    • Lägg torsk på en tallrik och häll grönsaksblandningen över. Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök
  • Onsdag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 10 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Onsdag lunch 259 Kcal

    Torsk med asiatiska smaker

    En maträtt till dig som gillar asiatiska smaker. Tillaga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skala och riv vitlök och finhacka chili. Skär champinjoner i skivor. Skala och skär morot i små tärningar. Skiva pak choy.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, chili, ingefära och alla grönsaker i någon minut. Häll på pokésås och krydda med salt och peppar.
    • Lägg torsk på en tallrik och häll grönsaksblandningen över. Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Onsdag middag 598 Kcal

    Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 598 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela pesto över.
    • Skiva mozzarella och lägg över.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och lägg på soltorkade tomater.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär avokado, nektarin och mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner sallad, citron och olivolja.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla en gnutta honung över och strö nötterna över salladen.
    • Dekorer med färsk basilika och servera med kycklingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
  • Torsdag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 125 g mozzarella
Frukt/grönt
  • 50.25 g mango
  • 50 g färsk ananas
  • 1 st liten sötpotatis
  • 0.5 dl frysta ärtor
  • 100 g sockerärtor
  • 2 st morot
  • 1 st salladslök
  • 1 dl strimlad rödkål
  • 2 st citronklyfta
  • 1 tsk ingefära
  • 3 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 5 st champinjoner
  • 100 g pak choi
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 st avokado
  • 1 st nektarin
  • 2 dl blandsallad
  • 0.5 st citron
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 st gul lök
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk flytande honung
  • 10 gram rostade sesamfrön
  • 20 g cashewnötter
  • 1 tsk honung
  • 200 g krossade tomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 150 g varmrökt lax
  • 300 g torskrygg
  • 110 g kycklingfilé
  • 300 g nötfärs
Kryddor/smaksättare
  • 0.83 msk stark chilisås
  • 1 stänk tabasco
  • 1 krm grillkrydda
  • 1 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 2 msk ljus soja
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk grön pesto
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk basilika
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk sweet chilisås
Övrigt
  • 2 st saltgurka
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl bär (frysta)
  • 5 st soltorkad tomat
  • 50 g soltorkade tomater

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!