Tillbaka till menyerna

Vecka 34

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 54.5 gram

Fett: 20.1 gram

Protein: 35.1 gram

Energi: 548.7 kcal

  • Måndag lunch 116 Kcal

    Grön Smoothie

    En klassisk grön smoothie som funkar i alla lägen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 2 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Blanda i alla ingredienser i en blender.
    • Häll upp smoothien i två glas och förvara resterna i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 2 dl vatten
    • 1 dl is

    Måndag middag 349 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Måndag mellanmål 205 Kcal

    Yoghurt med blåbär och rostade frön

    Enkel och god frukost eller mellanmål. Variera mellan olika frön och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 205 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna och rosta fröna tills de har fått lite färg.
    • Servera med yoghurt och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
  • Tisdag lunch 134 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Tisdag middag 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Onsdag lunch 134 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Onsdag middag 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Torsdag lunch 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 2 st basilikakvist
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 2 st basilikakvist
    • 30 g fetaost

    Torsdag middag 253 Kcal

    Fläskfilégryta med squash och ananas

    Rör ihop en gryta fylld med fläskfilé, squash och ananas. Servera gärna grytan med råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i mindre bitar.
    • Skala och hacka vitlöken fint.
    • Skala och riv ingefäran.
    • Hetta upp en gryta med lite smör.
    • Bryn köttet tillsammans med vitlöken och ingefäran i några minuter.
    • Skala och skär löken i tunna klyftor.
    • Lägg i löken i grytan och slå på buljong, tomatpuré och soja.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i 10 minuter.
    • Skär paprika, squash och ananas i mindre bitar.
    • Lägg i grönsakerna i grytan och låt koka i ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera gärna med råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag mellanmål 196 Kcal

    detox

    Spenatdrink med ingefära

    En god spenatdrink med ingefära som är perfekt att starta dagen med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Lägg spenat i en blender och lägg i en skalad apelsin och banan.
    • Tillsätt mango, färsk riven ingefära och pressa ner lime.
    • Mixa tillsammans. Häll i vatten och mixa till bra konsistens.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g spenat
    • 1 st apelsin
    • 1 st banan
    • 2 dl fryst mango
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 3 dl vatten
  • Fredag lunch 205 Kcal

    Yoghurt med blåbär och rostade frön

    Enkel och god frukost eller mellanmål. Variera mellan olika frön och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 205 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna och rosta fröna tills de har fått lite färg.
    • Servera med yoghurt och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön

    Fredag middag 358 Kcal

    Sjögräsnudelsallad med varmrökt lax

    Fräsch sjögräsnudelsallad med lax, mango, morot, ärtor mm, tillsammans med en ljuvlig dressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 358 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st mango
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 dl strimlad rödkål
    • 1 msk dill
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dressing
    • 2 msk ljus soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 gram rostade sesamfrön

    Gör så här

    • Sköl sjögräsnudlarna.
    • Strimla grönsakerna.
    • Blanda ner sjögräsnudlar i en skål.
    • Gör dressingen genom alla blanda alla ingredienser i en skål.
    • Häll dressingen över sjögräsnudlarna och blanda ner grönsakerna.
    • Toppa med varmrökt lax, dillkvist och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st mango
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 dl strimlad rödkål
    • 1 msk dill
    • 150 g varmrökt lax
    • 2 st citronklyfta
    • 2 st dillkvistar
    Dressing
    • 2 msk ljus soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 gram rostade sesamfrön
Frukt/grönt
  • 2 st banan
  • 2 st apelsin
  • 70 g bladspenat
  • 1.75 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 3.5 st morot
  • 2 st salladslök
  • 1 st lime
  • 200 g sockerärtor
  • 2 dl rödkål
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 2 st physalis
  • 1 st broccolistånd
  • 100 g broccoli
  • 0.5 st citron
  • 1 st rödlök
  • 1.5 st squash
  • 200 g champinjon
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 100.5 g cocktailtomater
  • 3 tsk ingefära
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st ananas
  • 50 g spenat
  • 2 dl fryst mango
  • 0.5 dl frysta ärtor
  • 0.25 st mango
  • 1 dl strimlad rödkål
  • 2 st citronklyfta
Övrigt
  • 1 dl is
  • 6 st rispapper
  • 3 st jordgubbe färsk
  • 2.5 dl kalvbuljong
Torrvaror
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2.5 msk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk flytande honung
  • 10 gram rostade sesamfrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g kycklingfärs
  • 500 g fläskfile
  • 150 g varmrökt lax
Kryddor/smaksättare
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk teriyakisås
  • 3 msk färsk koriander
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • örtagårdskrydda
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 st basilikakvist
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 1 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 2 msk ljus soja
  • 2 msk ketjap manis
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1.5 dl kvarg 0,2 %
  • 75 g halloumi
  • 30 g fetaost
  • 1 msk smör

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.