Tillbaka till menyerna

Vecka 3

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1019 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Middag - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Mellanmål - 133 Kcal

      Naturell kvarg med blåbär

    • Dessert

  • Tisdag - 630 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 306 Kcal

      Rostade rotfrukter

    • Middag - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 934 Kcal

    • Frukost - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 454 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

      Halv avokado

    • Dessert

  • Torsdag - 657 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 401 Kcal

      Laxpytt med parmesan

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1082 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch

    • Middag - 496 Kcal

      Stekt kyckling med mangocoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert - 457 Kcal

      Krämig Raw chokladkaka

  • Lördag - 1801 Kcal

    • Frukost - 474 Kcal

      Äggröra med stekt tomat och korv

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 773 Kcal

      Entrecote med pepparsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 291 Kcal

      Raw Citronkaka med kokos och hallon

  • Söndag - 905 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Ulrikas Hälsobank

      Yoghurt med frukt

    • Lunch

    • Middag - 746 Kcal

      Thai blomkålssoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 54.4 gram

Fett: 60.8 gram

Protein: 57.1 gram

Energi: 1003.9 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En färgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Måndag middag 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Måndag mellanmål 133 Kcal

    Naturell kvarg med blåbär

  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 306 Kcal

    Rostade rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala rotfrukterna och skär i strimlor.
    3. Lägg på en plåt och ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    4. Ringla över honung.
    5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 3 st palsternacka
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk honung

    Tisdag middag 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Onsdag lunch 454 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Smaksätt en kycklingröra med curry och servera på salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 blad romansallad
    • 0.1 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 st sockerärter

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs och curry.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran i salladsblad.
    • Toppa med hackad rödlök, paprika och sockerärta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 blad romansallad
    • 0.1 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 st sockerärter

    Onsdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Onsdag mellanmål 0 Kcal

    Halv avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 0 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Halv avokado
    • 0

    Gör så här

    Välj ut en mogen avokado (det kan vara en svår utmaning!), dela den och strö över lite salt eller örtagårdsgrydda och ät med sked eller i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Halv avokado
    • 0
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Torsdag middag 401 Kcal

    Laxpytt med parmesan

    Laxfilé bitar med riven parmesan på - serveras med rucolasallad, aubergine och massa annat gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skär laxfilén i kuber. Skala och hacka lök.
    • Skär squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax och grönsaker tillsammans med riven vitlök. Låt steka några minuter och krydda och blanda ner färsk hackad basilika.
    • Lägg rucolasallad på ett fat och lägg på laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 150 g rucola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost
  • Fredag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Fredag middag 496 Kcal

    Stekt kyckling med mangocoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Strimla vitkålen tunt och lägg i en skål. Strimla rödlök. Skala och riv moroten grovt.
    • Blanda ner allt i en skål och tillsätt majonnäs, gräddfil och mango chutney. Skiva hälften av mangon och hälften skärs i mindre bitar. Blanda ner mangobitar i skålen och smaka av med salt och peppar. Strö på salt och peppar på kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i ca: 15 minuter. Häll på lite vatten och låt koka in mot slutet så att inte kycklingen bränns.
    • Servera med mangocoleslaw, skivad mango, sallad och dekorera med färsk timjan.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st morot
    • 3 msk majonnäs
    • 0.75 dl gräddfil
    • 0.5 msk curry
    • 2 msk mango chutney
    • 0.5 st mango
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g kycklingfilé
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 msk färsk timjan

    Fredag dessert 457 Kcal

    Krämig Raw chokladkaka

    En drömmig dessert med smak av choklad och apelsin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 5 dl valnötter
    • 66 g torkade dadlar
    • 1 st avokado
    • 1 nypa flingsalt
    • 0.5 st apelsin
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 3 msk kakaopulver
    Chokladcréme
    • 3 st avokado
    • 1 nypa flingsalt
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 dl agavesirap
    Garnering
    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk hasselnötter
    • 10 st physalis

    Gör så här

    • Mixa valnötter och dadlar grovt i en matberedare. Dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg ner avokado och alla andra ingredienser till botten i matberedaren. Mixa till en jämn smet.
    • Lägg bakplåtspapper i botten på en pajform med avtagbar kant (ca 20 cm i diameter) och fördela smeten jämnt över.
    • Lägg ner alla ingredienser till krämen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Bred över kakan och ställ i kylen 2-3 timmar.
    • Garnera med apelsinskal, nötter, bär och physalis.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 5 dl valnötter
    • 66 g torkade dadlar
    • 1 st avokado
    • 1 nypa flingsalt
    • 0.5 st apelsin
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 3 msk kakaopulver
    Chokladcréme
    • 3 st avokado
    • 1 nypa flingsalt
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 dl agavesirap
    Garnering
    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk hasselnötter
    • 10 st physalis
  • Lördag frukost 474 Kcal

    Äggröra med stekt tomat och korv

    En engelsk klassiker som funkar även som lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Koka upp vatten i en kastrull och ställ en annan kastrull över så att det blir ett vattenbad. Lägg ner en klick smör och låt smälta.
    • Häll ner äggröran och rör om med en trägaffel tills äggröran är mjuk och krämig.
    • Stek under tiden skivade tomater i lite olivolja och bryn korv och rödlök runtom i några minuter. Servera med äggröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Lördag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Lördag middag 773 Kcal

    Entrecote med pepparsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g entrecote
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blandsallad
    Pepparsås – 2 portioner
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt fond eller buljongtärning, senap och vatten.
    • Häll på grädde och krossade pepparsorter.
    • Låt koka ihop 5 minuter och smaka av med salt och ev mer peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Stek några minuter per sida och strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med sallad och häll såsen över.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g entrecote
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blandsallad
    Pepparsås – 2 portioner
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt

    Lördag dessert 291 Kcal

    Raw Citronkaka med kokos och hallon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1 dl valnötter
    • 0 krm salt
    Fyllning
    • 3.5 dl kokosflingor
    • 2 st citron
    • 3 msk kokosolja
    • 0.75 dl agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0 krm salt
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Mixa dadlarna med nötterna och saltet till en pajdeg i en matberedare.
    • Tryck ut den i en form ca 16 cm i diameter.
    • Mixa kokosflingorna till ett kokossmör i en höghastighetsblender. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop. Tillsätt till sist 1 dl pressad citron i fyllningen.
    • Bred fyllningen över pajbotten och ställ i kyl minst 1 timme.
    • Dekorera med hallon, citronzest och kokosflingor.

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1 dl valnötter
    • 0 krm salt
    Fyllning
    • 3.5 dl kokosflingor
    • 2 st citron
    • 3 msk kokosolja
    • 0.75 dl agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0 krm salt
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 1.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl kokosflingor
  • Söndag frukost 159 Kcal

    Ulrikas Hälsobank

    Yoghurt med frukt

    En riktigt härlig fruktsallad serveras med yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    1. Skiva frukterna i lagom stora bitar
    2. Häll upp yoghurten i en skål och håll över frukten
    3. Servera

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st nektarin
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 1 dl blåbär

    Söndag middag 746 Kcal

    Thai blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 746 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 burk kokosmjölk
    • 2 msk thai curry paste
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 10 g blomkålsbuketter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.1 st chili

    Gör så här

    • Skala och skiva grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner alla grönsaker, vitlök, ingefära och låt steka någon minut.
    • Strö på salt och peppar.
    • Häll på vatten och smula ner buljongtärning.
    • Häll i kokosmjölk och tillsätt curry paste, honung och pressad limesaft.
    • Låt koka i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en matberedare.
    • Späd med mer vatten och smaka av soppan.
    • Häll upp i skålar toppa med blomkål, jordnötter, salladslök, koriander och chili som dekoration.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 1 st salladslök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk riven ingefära
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 burk kokosmjölk
    • 2 msk thai curry paste
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 10 g blomkålsbuketter
    • 1 dl saltade jordnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.1 st chili
Mejeri
  • 2 dl keso, 4%
  • 225 g halloumi
  • 3.5 tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
  • 1 dl kvarg 0,2 %
  • 3.05 msk gräddfil
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 250 g ricottaost
  • 100 g fetaost
  • 1.5 msk riven parmesanost
  • 2 msk grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl sojayoghurt
Frukt/grönt
  • 5 dl blåbär
  • 100 g brysselkål
  • 2.35 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 1.75 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 3.75 st citron
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 3 st liten sötpotatis
  • 4 st palsternacka
  • 0.5 st äpple
  • 5.5 st morot
  • 2 st salladslök
  • 300 g broccoli
  • 1 st hallon
  • 0.25 st purjolök
  • 1 blad romansallad
  • 1 st sockerärter
  • 2.5 st gul lök
  • 6 klyfta vitlök
  • 1 st aubergine
  • 10 st cocktailtomat
  • 100 g grönsallad
  • 0.5 st mini squash
  • 150 g rucola
  • 0.25 st vitkål
  • 0.5 st mango
  • 66 g torkade dadlar
  • 4 st avokado
  • 1 st apelsin
  • 10 st physalis
  • 2 styck tomat
  • 1 st broccolistånd
  • 2.5 dl blandsallad
  • 10 st dadlar (färska)
  • 1.5 dl hallon (färska)
  • 1 st nektarin
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 2 tsk riven ingefära
  • 0.5 st lime
  • 10 g blomkålsbuketter
  • 0.1 st chili
Torrvaror
  • 8.5 tsk olivolja
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 6 dl kaffe
  • 1 tsk honung
  • 2 msk pinjenötter
  • 6 dl valnötter
  • 6 msk kakaopulver
  • 1.75 dl agavesirap
  • 1 msk hasselnötter
  • 4 dl kokosflingor
  • 3 msk kokosolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl saltade jordnötter
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 4.5 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.75 msk sötstark senap
  • 1 msk curry
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1.5 msk färsk timjan
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 msk mango chutney
  • 2 nypa flingsalt
  • 2.5 tsk vaniljpulver
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk krossade pepparkorn
  • salt
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 msk thai curry paste
  • 1 msk färsk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g högrevsburgare
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 150 g färdiggrillad kyckling
  • 650 g nötfärs
  • 250 g laxfilé
  • 200 g kycklingfilé
  • 4 st ägg
  • 150 g korv med hög kötthalt
  • 175 g entrecote
Övrigt
  • 5 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!