Tillbaka till menyerna

vecka 21

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1095 Kcal

  • Torsdag - 404 Kcal

    • Frukost

    • Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

      404 kcal

      Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27 gram

Fett: 57.8 gram

Protein: 28.4 gram

Energi: 749.4 kcal

  • Onsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Onsdag lunch 685 Kcal

    Hamburgare med hummus

    Spännande hamburgare med rostade kikärtor och hummus!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Rosta kikärtor i ugn med paprikakrydda och olivolja 15 min. Ta ut ur ugn och låt rinna av på papper.
    • Skär loss bladen på hjärtsalladen. Skär selleri i stavar. Skala och skär morot i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn burgarna ett par min på varje sida. Krydda med paprikakrydda, spiskummin, curry, salt och peppar.
    • Låt kikärtorna rinna av i durkslag.  Mixa kikärtor i mixer eller med stavmixer. Skala och riv vitlök. Tillsätt olivolja, vitlök, curry, salt och peppar.
    • Lägg hamburgare på ett fat tillsammans med hummus och grönsaker. Dekorera med hackad persilja, ugnsrostade kikärtor och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta

    Onsdag middag 404 Kcal

    Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    Bjud dina vänner på en riktigt god paj, eller gör matlådor för veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Mixa smör, bovetemjöl, frysta örter och salt i en matbredare till en jämn deg.
    • Tryck ut degen i formen och låt vila ca 1 timme i kylen.
    • Sätt ugnen på 200°C och grädda pajskalet i ca 15 min.
    • Låt svalna.
    • Blanda ägg, grädde, färska örter, salt och peppar.
    • Lägg spenatblad och ruccola i botten på pajskalet.
    • Skiva chrevreosten och fördela över salladen.
    • Ringla balsamicon över osten och häll över äggstanningen.
    • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    • Klyfta fikonen och hacka valnötterna grovt.
    • Toppa med ruccola, fikonklyftor och valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola
  • Torsdag lunch 404 Kcal

    Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    Bjud dina vänner på en riktigt god paj, eller gör matlådor för veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola

    Gör så här

    • Mixa smör, bovetemjöl, frysta örter och salt i en matbredare till en jämn deg.
    • Tryck ut degen i formen och låt vila ca 1 timme i kylen.
    • Sätt ugnen på 200°C och grädda pajskalet i ca 15 min.
    • Låt svalna.
    • Blanda ägg, grädde, färska örter, salt och peppar.
    • Lägg spenatblad och ruccola i botten på pajskalet.
    • Skiva chrevreosten och fördela över salladen.
    • Ringla balsamicon över osten och häll över äggstanningen.
    • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    • Klyfta fikonen och hacka valnötterna grovt.
    • Toppa med ruccola, fikonklyftor och valnötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g rucola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g rucola
Frukt/grönt
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st hjärtsallad
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st morot
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 2 st citronklyfta
  • 100 g spenat
  • 80 g rucola
  • 2 st färska fikon
Torrvaror
  • 2.5 dl konserverade kikärtor
  • 2 tsk olivolja
  • 2 dl bovetemjöl
  • 50 g valnötter
Kryddor/smaksättare
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm malen curry
  • 0.5 tsk curry
  • 1 msk persilja
  • 2 msk frysta örter
  • 1 krm salt
  • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
  • 1 msk balsamico
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g högrevsburgare
  • 3 st ägg
Mejeri
  • 100 g smör
  • 2 dl grädde
  • 200 g chevreost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.