Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 589 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 589 Kcal

      Stekt kycklingfilé med colesalaw - 4 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 589 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 589 Kcal

      Stekt kycklingfilé med colesalaw - 4 portioner

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 488 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 488 Kcal

      Grekisk snabbkyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 7.1 gram

Fett: 36.7 gram

Protein: 47.3 gram

Energi: 554.9 kcal

  • Måndag middag 589 Kcal

    Stekt kycklingfilé med colesalaw - 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.3 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 6 dl rucola
    • 4 msk solrosfrön
    • 140 g bacon
    • 0 st citronklyfta
    • 0 kruka färsk basilika
    Coleslaw
    • 8 dl strimlad vitkål
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk senap
    • 6 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja och bryn kycklingfilén runt om i några minuter.
    2. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda och sänk värmen.
    3. Låt eftersteka ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
    4. Pressa över lite citron.
    5. Gör under tiden coleslaw genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    6. Lägg upp rucolasallad på en tallarik med coleslaw.
    7. Skiva kycklingen och lägg över och toppa med bacon och frön.
    8. Dekorera med basilika och citron.
  • Tisdag lunch 589 Kcal

    Stekt kycklingfilé med colesalaw - 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.3 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st citron
    • 6 dl rucola
    • 4 msk solrosfrön
    • 140 g bacon
    • 0 st citronklyfta
    • 0 kruka färsk basilika
    Coleslaw
    • 8 dl strimlad vitkål
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk senap
    • 6 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Hetta upp en stekpanna med smör eller olivolja och bryn kycklingfilén runt om i några minuter.
    2. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda och sänk värmen.
    3. Låt eftersteka ca 10 minuter eller tills kycklingen är klar.
    4. Pressa över lite citron.
    5. Gör under tiden coleslaw genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    6. Lägg upp rucolasallad på en tallarik med coleslaw.
    7. Skiva kycklingen och lägg över och toppa med bacon och frön.
    8. Dekorera med basilika och citron.
  • Onsdag middag 488 Kcal

    Grekisk snabbkyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g Frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond

    Gör så här

    1. Skiva halloumin och stek skivorna gyllenbruna i olivolja.
    2. Lägg dem på tallrikar.
    3. Bryn kycklingen tills den blir gyllenbrun.
    4. Strö på salt och peppar.
    5. Lägg i de frysta grönsakerna i pannan och tillsätt grädde och kycklingfond.
    6. Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1700 g kycklingfilé
  • 280 g bacon
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 8 msk solrosfrön
  • 1 msk olivolja
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 0.6 tsk örtagårdskrydda
  • 3 tsk kycklingfond
Frukt/grönt
  • 2 st citron
  • 12 dl rucola
  • citronklyfta
  • färsk basilika
  • 16 dl strimlad vitkål
  • 1 st rödlök
Övrigt
  • 4 msk senap
  • 12 msk majonnäs
  • 200 g Frysta grönsaker
Mejeri
  • 75 g halloumi
  • 0.5 dl grädde

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!