Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 479 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 76 Kcal

      Gazpacho

    • Middag - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1258 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      Yoghurt med jordgubbar

    • Lunch - 481 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Middag - 437 Kcal

      Italienska köttbullar i tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 125 Kcal

      Granola med äppeljuice

  • Onsdag - 665 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Middag - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 994 Kcal

    • Frukost - 177 Kcal

      Filmjölkslimpa

    • Lunch - 437 Kcal

      Italienska köttbullar i tomatsås

    • Middag - 380 Kcal

      Laxfilé med rödbetssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1050 Kcal

    • Frukost - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Lunch - 380 Kcal

      Laxfilé med rödbetssallad

    • Middag - 381 Kcal

      Kycklinggryta med apelsin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1409 Kcal

    • Frukost - 254 Kcal

      Naturell omelett med bär och frukt

    • Lunch - 381 Kcal

      Kycklinggryta med apelsin

    • Middag - 774 Kcal

      Entrecote med ugnsbakad tomat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1405 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 878 Kcal

      Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    • Middag - 522 Kcal

      Tomatsallad med burrata

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.2 gram

Fett: 60.5 gram

Protein: 66.7 gram

Energi: 1037.3 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 76 Kcal

    Gazpacho

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 76 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 dl Gazpacho
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st gurka
    • 1 st paprika

    Gör så här

    • Häll upp kall soppa i en skål och ringla olivolja över.
    • Strö på lite salt och peppar.
    • Hacka gurka och paprika.
    • Toppa sedan soppan med grönsakerna.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 dl Gazpacho
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st gurka
    • 1 st paprika

    Måndag middag 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar
  • Tisdag frukost 216 Kcal

    Yoghurt med jordgubbar

    En liten skål med turkisk yoghurt toppad med jordgubbar eller andra bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Lägg en klick yoghurt i en skål och skiva jordgubbar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 8 st färsk jordgubbe

    Tisdag lunch 481 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
    • Finhacka en halv deciliter purjolök och bladpersiljan
    • Lägg kycklingen i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs, gräddfil, persilja och senap.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Tisdag middag 437 Kcal

    Italienska köttbullar i tomatsås

    Goda köttbullar i tomatsås som hela familjen älskar! En italiensk favorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Blanda panko ströbröd och 3 msk vatten i en skål och låt stå 5 minuter.
    • Hacka basilika fint. Blanda ner nötfärs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Forma färsen till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bullarna runtom i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater,  honung, srirachasås och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på färsk basilika och servera med riven parmesanost och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Tisdag dessert 125 Kcal

    Granola med äppeljuice

    Fantastiskt god granola med smak av äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 125 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk rapsolja
    • 0.5 dl äppeljuice
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 30 g torkade äppelringar
    • 1 dl russin
    • 1 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut havregryn, linfrön och  solrosfrön på en plåt.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung. Häll oljan över grynen. Häll på äppeljuice och blanda om ordentligt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. Blanda om så att inte granolan bränns.
    • Ta ut plåten och  blanda ner kokos, torkade äpplebitar, russin och pumpafrön. Förvara i en burk.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk rapsolja
    • 0.5 dl äppeljuice
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 30 g torkade äppelringar
    • 1 dl russin
    • 1 dl pumpafrön
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Onsdag middag 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Torsdag frukost 177 Kcal

    Filmjölkslimpa

    Filmjölksbröd är ett otroligt gott och förvånansvärt lättlagat. Brödet får en saftig karaktär av filmjölk och härliga aromer av linfrön, solrosfrön, och aprikoser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 177 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Låt stå och svälla i några minuter.
    • Smöra och mjöla en brödform, 1 ½ – 2 liter.
    • Fördela smeten jämnt i formen och strö över havregryn.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna på galler.

    Ingredienser

    12 portioner

    Innehåll
    • 4 dl filmjölk
    • 2 msk ljus sirap
    • 1 dl dinkelsikt
    • 2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl rågmjöl
    • 1 dl rågkross
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bikarbonat
    • 1 tsk salt
    • 8 st torkade aprikoser
    Till formen
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl havregryn

    Torsdag lunch 437 Kcal

    Italienska köttbullar i tomatsås

    Goda köttbullar i tomatsås som hela familjen älskar! En italiensk favorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Blanda panko ströbröd och 3 msk vatten i en skål och låt stå 5 minuter.
    • Hacka basilika fint. Blanda ner nötfärs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Forma färsen till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bullarna runtom i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater,  honung, srirachasås och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på färsk basilika och servera med riven parmesanost och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Torsdag middag 380 Kcal

    Laxfilé med rödbetssallad

    En härlig vardagsrätt med snabblagad lax och god rödbetssallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skär laxen i 2 filéer och strö på salt och peppar.
    • Skär rödbetor i klyftor och skaka och skiva rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Stek laxen i smör ca 10 minuter eller till den är genomstekt.
    • Servera med rödbetssallad och rucola. Dekorera med citronklyftor och rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva
  • Fredag frukost 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Fredag lunch 380 Kcal

    Laxfilé med rödbetssallad

    En härlig vardagsrätt med snabblagad lax och god rödbetssallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skär laxen i 2 filéer och strö på salt och peppar.
    • Skär rödbetor i klyftor och skaka och skiva rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Stek laxen i smör ca 10 minuter eller till den är genomstekt.
    • Servera med rödbetssallad och rucola. Dekorera med citronklyftor och rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Fredag middag 381 Kcal

    Kycklinggryta med apelsin

    En härlig kycklinggryta för den som gillar smaken av apelsin i mat. Går hem som fredagsmiddag eller i lunchlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 50 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Dela kycklinglårfiléerna.
    • Hetta upp en gryta med olja och bryn kyckling, purjolök, ingefära och chili några minuter.
    • Riv skalet med ett zestjärn på ena halvan av apelsinen och blanda ner i grytan, pressa i saften från samma halva.
    • Skala och filéa den andra halvan av apelsinen och spara apelsinklyftorna i en skål.
    • Pressa den resterande saften över grytan.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka upp och tillsätt grädde.
    • Skär broccoli i buketter och skiva zucchinin.
    • Blanda ner i grytan innan servering tillsammans med apelsinklyftor och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 50 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 2 msk gräslök
  • Lördag frukost 254 Kcal

    Naturell omelett med bär och frukt

    Enkel omelett med en topping av frukt och bär, går utmärkt att byta ut frukten till några andra frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.25 dl granatäppelkärnor

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och salt i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Låt steka i ca 3 minuter.
    • Lägg upp på ett fat och toppa med blandade bär och frukt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.25 dl granatäppelkärnor

    Lördag lunch 381 Kcal

    Kycklinggryta med apelsin

    En härlig kycklinggryta för den som gillar smaken av apelsin i mat. Går hem som fredagsmiddag eller i lunchlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 50 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Dela kycklinglårfiléerna.
    • Hetta upp en gryta med olja och bryn kyckling, purjolök, ingefära och chili några minuter.
    • Riv skalet med ett zestjärn på ena halvan av apelsinen och blanda ner i grytan, pressa i saften från samma halva.
    • Skala och filéa den andra halvan av apelsinen och spara apelsinklyftorna i en skål.
    • Pressa den resterande saften över grytan.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka upp och tillsätt grädde.
    • Skär broccoli i buketter och skiva zucchinin.
    • Blanda ner i grytan innan servering tillsammans med apelsinklyftor och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st apelsin
    • 50 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 2 msk gräslök

    Lördag middag 774 Kcal

    Entrecote med ugnsbakad tomat

    Fredagsmiddagen fixad - entrecote med ugnsbakad tomat som serveras tillsammans med lite sallad och en klick chilibearnaise eller pepparsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 774 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck tomat
    • 1 msk grön pesto
    • 2 skiva Brieost skiva
    • 4 st valnöt
    • 1 skiva entrecote skiva
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 msk bearnaisesås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela tomaterna och lägg på en ugnsplåt.
    • Fördela pesto och brieost över.
    • Toppa med valnötter och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strö på salt och peppar på köttet och bryn några minuter per sida i smör.
    • Servera med sallad, persilja och de ugnsbakade tomaterna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck tomat
    • 1 msk grön pesto
    • 2 skiva Brieost skiva
    • 4 st valnöt
    • 1 skiva entrecote skiva
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 3 st salladsblad
    • 1 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 msk bearnaisesås
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 878 Kcal

    Grekisk paj med köttfärs och ajvar

    Denna paj är perfekt att frysa in och ta upp vid behov! Om du vill göra en egen pajdeg så kan du använda dig av receptet nedan. Eget pajskal: 100 g smör 2 msk psylliumhusk 2 dl mandelmjöl 1 ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 878 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg pajskalet i en pajform med bakplåtspapper. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter.
    • Höj värmen till 200 grader. Skala och finhacka lök och riv vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn färs, lök och vitlök.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt ajvar relish.
    • kär alla grönsaker i mindre bitar och stek i olivolja någon minut.
    • Fördela köttfärsen i pajskalet och strö över lite färsk oregano.
    • Lägg över grönsakerna och smula fetaosten över.
    • Lägg på strimlad rödlök.
    • Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll blandningen över pajen.
    • Strö över lite örtagårdskrydda och grädda 25 minuter i ugnen.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 0.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 dl ajvar relish
    • 1 msk färsk oregano
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 150 g fetaost
    • 0.5 st rödlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    Tillbehör
    • 4 dl rucola

    Söndag middag 522 Kcal

    Tomatsallad med burrata

    Fräsch tomatsallad med krämig burrata!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 522 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st kvisttomat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 200 g burrata
    • 1 msk grön pesto
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skiva tomater och dela cocktailtomater.
    • Lägg i en skål eller på ett fat.
    • Strimla lök och lägg över.
    • Häll på olivolja och vinäger och strö på kryddor och färsk basilika.
    • Placera burrata över salladen och lägg på lite grön pesto.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st kvisttomat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk färsk basilika
    • 200 g burrata
    • 1 msk grön pesto
    Dekoration
    • 1 msk färsk basilika
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 8 tsk olivolja
  • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 200 g krossade tomater
  • 3 tsk flytande honung
  • 5.5 dl havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 3 msk rapsolja
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 30 g torkade äppelringar
  • 1 dl russin
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl dinkelsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 1 tsk bikarbonat
  • 8 st torkade aprikoser
  • 2 msk chiafrön
  • 0.25 dl blandade nötter
  • 4 st valnöt
Övrigt
  • 3 dl Gazpacho
  • 2 msk majonnäs
  • 1.5 msk senap
  • 0.5 dl äppeljuice
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl frukt och bär
  • 1 dl Bär
  • 1 msk bearnaisesås
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
Frukt/grönt
  • 1 st gurka
  • 1 st paprika
  • 2 st palsternacka
  • 2 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 3.25 dl purjolök
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 4 blad romansallad
  • 1.5 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 dl ruccolasallad
  • 1 st broccolistånd
  • 200 g broccoli
  • 0.5 st citron
  • 4 st kokta rödbetor
  • 1.5 st rödlök
  • 29 g rucola
  • 2 st citronskiva
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st apelsin
  • 0.25 st zucchini
  • 0.5 st kiwi
  • 0.25 dl granatäppelkärnor
  • 1 styck tomat
  • 3 st salladsblad
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st orange paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 2 st kvisttomat
  • 10 st cocktailtomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g fryst torskrygg
  • 0.75 dl kaviar
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 750 g nötfärs
  • 5.5 st ägg
  • 250 g laxfilé
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 skiva entrecote skiva
Mejeri
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl gräddfil
  • 0.5 dl parmesan
  • 75 g halloumi
  • 4 dl filmjölk
  • 4 tsk smör
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 2.5 dl grädde
  • 2 skiva Brieost skiva
  • 150 g fetaost
  • 1 dl mjölk
  • 200 g burrata
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 2 msk bladpersilja
  • 3.5 tsk örtagårdskrydda
  • 5.5 msk färsk basilika
  • 1 tsk srirachasås
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk salt
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 tsk färsk rosmarin
  • 0.25 tsk torkade örter
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk grön pesto
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 tsk balsamvinäger

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!