Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 928 Kcal

    • Frukost - 185 Kcal

      Hallonsmoothie

    • Lunch - 458 Kcal

      Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 284 Kcal

      Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 377 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Middag - 149 Kcal

      Parmalindad sparris med persikosalsa

    • Mellanmål - 48 Kcal

      Golden Night Cap Milk - 2 portioner

    • Dessert

  • Onsdag - 930 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 284 Kcal

      Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    • Middag - 645 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 488 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 199 Kcal

      Rissallad med kyckling

    • Middag - 119 Kcal

      Rostad paprikasoppa

    • Mellanmål - 164 Kcal

      Keso med hallon och physalis

    • Dessert

  • Fredag - 1333 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 645 Kcal

      Tacowrap

    • Middag - 525 Kcal

      Thaiwok med risnudlar

    • Mellanmål - 163 Kcal

      Keso med sharonfrukt

    • Dessert

  • Lördag - 1396 Kcal

    • Frukost - 648 Kcal

      Lyxfrukost

    • Lunch - 163 Kcal

      Keso med sharonfrukt

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 586 Kcal

      Chokladkaka med kardemummagrädde

  • Söndag - 829 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch

    • Middag - 366 Kcal

      Kyckling pad thai med nudlar

    • Mellanmål - 154 Kcal

      Äggviteomelett med keso och skinka

    • Dessert - 185 Kcal

      Hallonsmoothie

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 61.7 gram

Fett: 46.6 gram

Protein: 55.2 gram

Energi: 897.2 kcal

  • Måndag frukost 185 Kcal

    Hallonsmoothie

    Ljuvlig hallonsmoothie med citrustoner!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med vatten om det behövs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Måndag lunch 458 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    En supergod och snabblagad laxrätt med citronmarinerad broccoli och en hemmagjord romsås till. Gör en extra portion och ha som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Gör så här

    • Börja med att gör den citronmarinerade broccolin genom att skär broccoli i buketter, använd också roten genom att skiva den tunt.
    • Lägg i en skål och pressa ner citronsaft. Blanda ner olivolja, salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop gräddfil och stenbitsrom (spara lite till dekoration).
    • Dela laxen i två bitar och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxen runt om i ca 10 minuter.
    • Servera med broccoli och romsås och dekorera med rom, gräslök och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 msk gräslök
    • 2 st citronskiva
    Citronmarinerad broccoli
    • 250 g broccoli
    • 1 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 6 msk stenbitsrom

    Måndag middag 284 Kcal

    Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 1.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl sultanrussin
    • 3 st apelsin
    • 1.5 dl granatäppelkärnor
    • 70 g mandelspån
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka quinoan i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och finhacka lök och fräs gyllenbrun i lite olja.
    • Tillsätt saffran och quinoa och låt steka i några minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp quinoan på ett stort fat.
    • Blanda ner russin.
    • Skär av skalet på apelsinerna med en vass kniv och skär ner apelsinklyftor i salladen.
    • Toppa med granatäpple, mandelspån och pistagenötter.
    • Strö över persilja och dekorera med grönkål och apelsinskivor.
    • Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 1.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl sultanrussin
    • 3 st apelsin
    • 1.5 dl granatäppelkärnor
    • 70 g mandelspån
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk bladpersilja
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 149 Kcal

    Parmalindad sparris med persikosalsa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 149 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g sparris
    • 2 st skiva parmaskinka
    • 0.5 st persika
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka sparrisen i lättsaltat vatten under 3 minuter.
    • Dela persikan och ta bort kärnan.
    • Skär persika i små tärningar och lägg i en skål.
    • Blanda ner gräddfil, salt och peppar.
    • Lägg 3 sparrisar i mitten på en skinkbit och fördela persikoröran över.
    • Rulla ihop så att det blir 2 rullar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g sparris
    • 2 st skiva parmaskinka
    • 0.5 st persika
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag mellanmål 48 Kcal

    Golden Night Cap Milk - 2 portioner

  • Onsdag lunch 284 Kcal

    Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 1.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl sultanrussin
    • 3 st apelsin
    • 1.5 dl granatäppelkärnor
    • 70 g mandelspån
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka quinoan i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och finhacka lök och fräs gyllenbrun i lite olja.
    • Tillsätt saffran och quinoa och låt steka i några minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp quinoan på ett stort fat.
    • Blanda ner russin.
    • Skär av skalet på apelsinerna med en vass kniv och skär ner apelsinklyftor i salladen.
    • Toppa med granatäpple, mandelspån och pistagenötter.
    • Strö över persilja och dekorera med grönkål och apelsinskivor.
    • Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 1.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl sultanrussin
    • 3 st apelsin
    • 1.5 dl granatäppelkärnor
    • 70 g mandelspån
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk bladpersilja

    Onsdag middag 645 Kcal

    Tacowrap

    Ät tacos i en omelettwrap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 199 Kcal

    Rissallad med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackat kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg salladsblad i botten på en matlåda och lägg på rissalladen.
    • Toppa med osttärningar, gurka och äppleskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackat kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 119 Kcal

    Rostad paprikasoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 119 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Dela och kärna ur paprikorna.
    • Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg.
    •  Dra av skalen.
    •  Skala och hacka vitlök och lök.
    • Grovhacka tomaterna och de rostade paprikorna.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt tomater och paprika och låt steka i några minuter.
    • Häll på vatten och buljongpulver.
    • Låt koka i 5 minuter.
    •  Mixa soppan med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    •  Häll upp i soppskålar och toppa med lite gojibär och klippt krasse.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st röd paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk lantbuljong
    • 300 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag mellanmål 164 Kcal

    Keso med hallon och physalis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på hallon.
    • Dela physalis och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis
  • Fredag lunch 645 Kcal

    Tacowrap

    Ät tacos i en omelettwrap!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 645 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0.25 påse tacokrydda
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Fredag middag 525 Kcal

    Thaiwok med risnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 69 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.67 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st broccolistånd
    • 75 g sugarsnaps
    • 50 g minimajs
    • 10 g cashewnötter

    Gör så här

    • Koka risnudlarna enligt förpackningen på paketet.
    • Skala och skär morot och lök i mindre bitar.
    • Riv vitlök och ingefära fint.
    • Hacka koriandern.
    • Hetta upp en kastrull med rapsolja och bryn grönsaker, lök, vitlök tillsammans ingefära i några minuter.
    • Häll på kokosmjölken och tillsätt currypasta, limessaft och honung.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka ihop i 5 minuter.
    • Bryt broccolin i buketter och lägg ner i grytan tillsammans med minimajs och sugarsnaps och låt allt bli varmt.
    • Servera med risnudlar, färsk koriander, en limeklyfta och rostade cashewnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 0.67 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st broccolistånd
    • 75 g sugarsnaps
    • 50 g minimajs
    • 10 g cashewnötter

    Fredag mellanmål 163 Kcal

    Keso med sharonfrukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st sharonfrukt
    • 1 dl vaniljkeso

    Gör så här

    • Skala och sharonfrukt och  klyftor.
    • Lägg på en tallrik och servera med vaniljkeso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st sharonfrukt
    • 1 dl vaniljkeso
  • Lördag frukost 648 Kcal

    Lyxfrukost

    Ett fat med lite av allt - sallad, brieost, jordgubbar och lite nötter. Lyxa till din helgfrukost med detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 100 g lufttorkad skinka
    • 50 g Brieost
    • 2 st färsk jordgubbe
    • 30 g paranötter
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Lägg salladen på ett fat och lägg upp olika sorters skinka och en bit brie över.
    • Garnera med några jordgubbar, paranötter och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st salladsblad
    • 100 g lufttorkad skinka
    • 50 g Brieost
    • 2 st färsk jordgubbe
    • 30 g paranötter
    • 1 msk bladpersilja

    Lördag lunch 163 Kcal

    Keso med sharonfrukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st sharonfrukt
    • 1 dl vaniljkeso

    Gör så här

    • Skala och sharonfrukt och  klyftor.
    • Lägg på en tallrik och servera med vaniljkeso.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st sharonfrukt
    • 1 dl vaniljkeso

    Lördag dessert 586 Kcal

    Chokladkaka med kardemummagrädde

    En chokladkaka med grädde och jordgubbar sitter aldrig fel, går utmärkt att förvara den i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g mörk choklad
    • 175 g smör
    • 200 gram sötmandel
    • 4 st ägg
    Tillbehör
    • 2 dl vispad grädde
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0 jordgubbar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Smält chokladen i ett vattenbad.
    • Mixa mandel i en matberedare till ett mjöl.
    • Knäck äggen och separera äggulan och äggvitan.
    • Blanda mandelmjöl med choklad, smör och äggula i en skål.
    • Vispa äggvitan hårt och blanda ner i smeten.
    • Klä en pajform med avtagbar kant, ca 24 cm med bakplåtspapper och häll i smeten.
    • Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt svalna och servera med vispad grädde med lite malen kardemumma i och en jordgubbe på toppen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 200 g mörk choklad
    • 175 g smör
    • 200 gram sötmandel
    • 4 st ägg
    Tillbehör
    • 2 dl vispad grädde
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0 jordgubbar
  • Söndag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Söndag middag 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Söndag mellanmål 154 Kcal

    Äggviteomelett med keso och skinka

    En omelett gjord på äggvita, toppad med keso, champinjoner och hackad skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda ner salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och grädda omeletten någon minut.
    • Vik upp på en tallrik.
    • Skiva champinjoner och stek i pannan några minuter.
    • Strö på salt och peppar och lägg svampen över omeletten.
    • Lägg på keso, skinka och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag dessert 185 Kcal

    Hallonsmoothie

    Ljuvlig hallonsmoothie med citrustoner!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 185 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Späd med vatten om det behövs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl is
Frukt/grönt
  • 4 st apelsin
  • 2 dl hallon (färska)
  • 2 st citronskiva
  • 375 g broccoli
  • 1 st citron
  • 3 st gul lök
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 3.5 klyfta vitlök
  • 6.25 msk purjolök
  • 125 g sparris
  • 1 st persika
  • 1.5 tsk ingefära
  • 3 styck tomat
  • 0.25 st rödlök
  • 0.5 st tärnat äpple
  • 2 st röd paprika
  • 4 st physalis
  • 2 st morot
  • 1 st lime
  • 0.5 st broccolistånd
  • 75 g sugarsnaps
  • 50 g minimajs
  • 1 st sharonfrukt
  • 2 st salladsblad
  • 2 st färsk jordgubbe
  • jordgubbar
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st blomkål
  • 4 st färska champinjoner
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 176.33 tsk smör
  • 1.2 dl gräddfil
  • 0.5 dl grädde
  • 3 dl mandelmjölk
  • 0.5 dl riven ost
  • 125 g keso
  • 1 dl vaniljkeso
  • 50 g Brieost
  • 2 dl vispad grädde
  • 2 dl keso, 4%
Övrigt
  • 1 dl is
  • 2 msk tacosås
  • 0.33 msk majonnäs
  • 200 g mörk choklad
  • 200 gram sötmandel
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g laxfilé
  • 6 msk stenbitsrom
  • 2 st skiva parmaskinka
  • 6 st ägg
  • 150 g nötfärs
  • 1 dl hackat kycklingkött
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 250 g kycklingfilé
  • 2 st äggvitor
  • 50 gram skinka
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk gräslök
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 3 msk bladpersilja
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 11 tsk gurkmeja
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.2 tsk cayennepeppar
  • 0.25 påse tacokrydda
  • 1 msk persilja
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk lantbuljong
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 0.67 msk röd currypaste
  • 50 g pad thai woksås
  • 1 kvist färsk persilja
Torrvaror
  • 4.5 msk olivolja
  • 4 dl vit quinoa, okokt
  • 1 dl sultanrussin
  • 70 g mandelspån
  • 2 msk pistagenötter
  • 3 dl kaffe
  • 1.5 tsk honung
  • 1 dl kokt ris
  • 0.5 dl majs
  • 100 g risnudlar
  • 3 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 10 g cashewnötter
  • 30 g paranötter
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 10 g jordnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!