Tillbaka till menyerna

Vecka 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 779 Kcal

    • Frukost - 122 Kcal

      Keso med granatäpple och hallon

    • Lunch - 549 Kcal

      Grönsakswok med halloumi

    • Middag - 109 Kcal

      Tomatsoppa med squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 391 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 109 Kcal

      Tomatsoppa med squash

    • Middag - 283 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1206 Kcal

    • Frukost - 415 Kcal

      Keso med kiwi, nötter och frön

    • Lunch - 363 Kcal

      Omelett på grönsaksrester

    • Middag - 428 Kcal

      Varm getost på fröbröd och tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 109 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 109 Kcal

      Tomatsoppa med squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1067 Kcal

    • Frukost - 351 Kcal

      Yoghurt med päron och mandel

    • Lunch - 174 Kcal

      Mozzarellasallad

    • Middag - 542 Kcal

      Italienska burgare

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1585 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Lunch - 363 Kcal

      Omelett på grönsaksrester

    • Middag - 926 Kcal

      Asian Pokébowl

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1067 Kcal

    • Frukost - 351 Kcal

      Yoghurt med päron och mandel

    • Lunch - 363 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Middag - 352 Kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 58.5 gram

Fett: 48.4 gram

Protein: 45.3 gram

Energi: 886.3 kcal

  • Måndag frukost 122 Kcal

    Keso med granatäpple och hallon

    Fyll en skål med keso och toppa med lite granatäppelkärnor och färska hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med granatäpple och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.25 st granatäpple
    • 8 st hallon

    Måndag lunch 549 Kcal

    Grönsakswok med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 g rucola

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner allt.
    • Stek i några minuter och strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0 g rucola

    Måndag middag 109 Kcal

    Tomatsoppa med squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och ingefära någon minut.
    • Häll på tomater, vatten, buljong och lite honung.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda 10 minuter.
    • Strimla purjolök och squash och lägg i en skål och servera som tillbehör.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash
  • Tisdag lunch 109 Kcal

    Tomatsoppa med squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och ingefära någon minut.
    • Häll på tomater, vatten, buljong och lite honung.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda 10 minuter.
    • Strimla purjolök och squash och lägg i en skål och servera som tillbehör.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Tisdag middag 283 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes
  • Onsdag frukost 415 Kcal

    Keso med kiwi, nötter och frön

    Stadigt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 415 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skala och skär kiwi i mindre bitar och lägg över.
    • Toppa med valnötter och frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 st kiwi
    • 0.25 dl valnötter
    • 0.25 dl pumpafrön
    • 0.25 dl solrosfrön

    Onsdag lunch 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester

    Här kan du välja att inhandla grönsakerna som är med i receptet eller ta det som finns över i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten.
    • Stek på låg värme tills omeletten blir fast.
    • Strö på lite riven ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Onsdag middag 428 Kcal

    Varm getost på fröbröd och tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 428 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva kavring med linfrö och solrosfrö
    • 100 g chevreost
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk flytande honung
    • 30 g blandad sallad
    • 1 msk valnötter
    • 0.1 tsk salt
    • 0.5 msk balsamico
    Tomatsallad
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg brödet på en ugnsplåt och lägg på osten.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och ringla honung över.
    • Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
    • Dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, balsamico, kryddor och basilika.
    • Lägg sallad på ett stort fat och lägg på de varma getostbrödet.
    • Ringla lite balsamico över osten.
    • Lägg på tomatsalladen.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på salt.
    • Ringla lite honung över och strö på nötterna över salladen.
    • Toppa med färsk basilika.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 skiva kavring med linfrö och solrosfrö
    • 100 g chevreost
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk flytande honung
    • 30 g blandad sallad
    • 1 msk valnötter
    • 0.1 tsk salt
    • 0.5 msk balsamico
    Tomatsallad
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk basilika
  • Torsdag middag 109 Kcal

    Tomatsoppa med squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och ingefära någon minut.
    • Häll på tomater, vatten, buljong och lite honung.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda 10 minuter.
    • Strimla purjolök och squash och lägg i en skål och servera som tillbehör.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 200 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st squash
  • Fredag frukost 351 Kcal

    Yoghurt med päron och mandel

    Fräsch yoghurtfrukost toppad med en rostad mandelblandning och lite päron och tranbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 351 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st päron
    • 2 msk torkade tranbär
    Rostad mandelblandning
    • 2 msk mandel
    • 0.2 dl havrekärnor

    Gör så här

    • Rosta först mandel och havrekärnor i en torr stekpanna.
    • Låt svalna.
    • Häll upp yoghurt i skål eller ”to go” burk.
    • Skär päron i tärning och lägg på yoghurten och toppa med tranbär.
    • Servera med den rostade mandelblandningen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st päron
    • 2 msk torkade tranbär
    Rostad mandelblandning
    • 2 msk mandel
    • 0.2 dl havrekärnor

    Fredag lunch 174 Kcal

    Mozzarellasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g mozzarella
    • 2 st bifftomat
    • 0 basilikablad
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär mozzarellan i skivor.
    • Skär tomaterna i lika tjocka skivor.
    • Varva tomat, mozzarella och basilikablad.
    • Ringla över olivolja, balsamico och krydda med salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g mozzarella
    • 2 st bifftomat
    • 0 basilikablad
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 542 Kcal

    Italienska burgare

    Ett recept till dig som vill prova på att laga något annat än vanliga burgare. Toppa burgarna med mozzarella och pinjtenötter - mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 1 tsk torkad basilika
    • 4 st skiva aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g mozarella
    • 4 st cocktailtomat
    • 30 g pinjenötter
    • 35 g rucola
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Blanda färsen med grädde, salt, svartpeppar och basilika och forma till två stora eller fyra små hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna 1 minut på bägge sidor.
    • Lägg burgarna i en ugnsfast form.
    • Hetta upp stekpannan med olja och bryn aubergineskivorna på bägge sidor i någon minut.
    • Lägg på en klick ajvar relish på varje burgare, toppa med en skiva aubergine och ett par skivor mozzarella.
    • Skiva tomater och lägg över osten och toppa med pinjneötter.
    • Gratinera i ugnen i 15 min och servera med ruccolasallad och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 1 tsk torkad basilika
    • 4 st skiva aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g mozarella
    • 4 st cocktailtomat
    • 30 g pinjenötter
    • 35 g rucola
    • 0.5 st rödlök
  • Lördag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Lördag lunch 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester

    Här kan du välja att inhandla grönsakerna som är med i receptet eller ta det som finns över i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten.
    • Stek på låg värme tills omeletten blir fast.
    • Strö på lite riven ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Lördag middag 926 Kcal

    Asian Pokébowl

    En bowl med asiatiska smaker, massor av härliga grönsaker, färsk mango och en chilimajonnäs till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 92 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 926 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Lägg ris i en skål. Skär halva gurkan och halva moroten i skivor eller strimlor.
    • Skär avokado och mango i skivor.
    • Strimla sockerärtor och rödlök.
    • Skär laxen i tunna skivor.
    • Lägg upp alla grönsaker, mango och lax i skålen.
    • Skär den resterande delen av gurka och morot i mindre tärningar.
    • Strimla salladslök, hacka chili och blanda ner med alla ingredienser till marinaden.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna runt om.
    • Toppa skålen med nötter och dekorera med en limeklyfta.
    • Blanda ihop chilmajonnäsen och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk srirachasås
  • Söndag frukost 351 Kcal

    Yoghurt med päron och mandel

    Fräsch yoghurtfrukost toppad med en rostad mandelblandning och lite päron och tranbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 351 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st päron
    • 2 msk torkade tranbär
    Rostad mandelblandning
    • 2 msk mandel
    • 0.2 dl havrekärnor

    Gör så här

    • Rosta först mandel och havrekärnor i en torr stekpanna.
    • Låt svalna.
    • Häll upp yoghurt i skål eller ”to go” burk.
    • Skär päron i tärning och lägg på yoghurten och toppa med tranbär.
    • Servera med den rostade mandelblandningen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st päron
    • 2 msk torkade tranbär
    Rostad mandelblandning
    • 2 msk mandel
    • 0.2 dl havrekärnor

    Söndag lunch 363 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Söndag middag 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 100 g halloumi
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 125 g keso
  • 3 msk smör
  • 1 dl riven ost
  • 100 g chevreost
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 250 g mozzarella
  • 2 msk grädde
  • 150 g mozarella
  • 1 msk crème fraiche
  • 0.6 dl gräddfil
  • 225 g Apetina panéer
Frukt/grönt
  • 0.25 st granatäpple
  • 8 st hallon
  • 1 st gul paprika
  • 1.75 st rödlök
  • 3 st morot
  • 100 g sugarsnaps
  • 35 g rucola
  • 2.5 st gul lök
  • 4.75 klyfta vitlök
  • 4 tsk ingefära
  • 0.25 st purjolök
  • 0.75 st squash
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 st kiwi
  • 7.5 st champinjoner
  • 1 st röd paprika
  • 50 g spenat
  • 30 g blandad sallad
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st päron
  • 2 st bifftomat
  • 4 st skiva aubergine
  • 4 st cocktailtomat
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 st mango
  • 5 g sockerärtor
  • 0.5 st salladslök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st lime
  • 150 g sötpotatis
  • 0.5 st grön paprika
  • 200 g blomkålsbuketter
Torrvaror
  • 8 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 tsk honung
  • 200 g bönpasta
  • 1.25 dl valnötter
  • 0.25 dl pumpafrön
  • 0.25 dl solrosfrön
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk torkade tranbär
  • 2 msk mandel
  • 0.2 dl havrekärnor
  • 30 g pinjenötter
  • 1 dl svart ris (kokt)
  • 10 g cashewnötter
  • 1.5 dl svarta linser
Kryddor/smaksättare
  • 0.2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 1.5 tsk torkad basilika
  • oregano
  • 4 msk basilika
  • 2 nypa chiliflakes
  • 0.1 tsk salt
  • 2 msk balsamico
  • 0.1 kruka färsk basilika
  • basilikablad
  • 4 msk ajvar relish
  • 2.33 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.2 msk stark chilisås
  • 1 tsk srirachasås
  • 2 tsk spiskummin
  • 1.5 msk malen curry
  • 1 msk tomatpuré
  • färsk koriander
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk persilja
Övrigt
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 2 skiva kavring med linfrö och solrosfrö
  • 1 msk majonnäs
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 250 g nötfärs
  • 100 g salmalax

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!