Tillbaka till menyerna

Vecka 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 624 Kcal

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 18 gram

Fett: 32.3 gram

Protein: 59.3 gram

Energi: 623.9 kcal

  • Måndag frukost 136 Kcal

    Keso med tomat, gurka och persilja

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso
    • 0.5 st kvisttomat
    • 0.1 st gurka
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg keso på en tallrik. Finhacka tomat och gurka och lägg i en skål tillsammans med hackad bladpersilja, citronsaft och svartpeppar.
    • Blanda om och lägg över keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso
    • 0.5 st kvisttomat
    • 0.1 st gurka
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk svartpeppar

    Måndag lunch 488 Kcal

    Grekisk snabbkyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond

    Gör så här

    • Skiva halloumin och stek skivorna gyllenbruna i olivolja.
    • Lägg dem på tallrikar.
    • Bryn kycklingen tills den blir gyllenbrun.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg i de frysta grönsakerna i pannan och tillsätt grädde och kycklingfond.
    • Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond
Mejeri
  • 100 g keso
  • 75 g halloumi
  • 0.5 dl grädde
Frukt/grönt
  • 0.5 st kvisttomat
  • 0.1 st gurka
  • 0.25 st citron
  • 200 g frysta grönsaker
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk bladpersilja
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 3 tsk kycklingfond
Torrvaror
  • 1 msk olivolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.