Tillbaka till menyerna

V7

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 763 Kcal

    • Frukost - 412 Kcal

      Omelett med keso och frukt

    • Lunch

    • Middag - 352 Kcal

      Saffransquinoa med russin och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 377 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 221 Kcal

      Tomatsallad med mozzarella och fetaost

    • Middag - 156 Kcal

      Skagenröra i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45.2 gram

Fett: 29.1 gram

Protein: 31.1 gram

Energi: 569.9 kcal

  • Måndag frukost 412 Kcal

    Omelett med keso och frukt

    Omelett tillsammans med keso och färsk frukt till - en trevlig söndagsfrukost helt enkelt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl keso, 4%
    • 1 st kiwi
    • 1 st apelsin
    • 2 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Stek till en fin omelett och lägg upp på ett fat.
    • Låt svalna och lägg på keso.
    • Skiva alla frukt och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl keso, 4%
    • 1 st kiwi
    • 1 st apelsin
    • 2 st färsk jordgubbe

    Måndag middag 352 Kcal

    Saffransquinoa med russin och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g vatten
    • 0.33 msk lantbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl sultanrussin
    • 30 g bladspenat
    • 0 msk bladpersilja
    Dekoration
    • 2 msk flagad rostad mandel
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Skala och skiva lök och fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Bryn skivorna och tillsätt saffran och rör om.
    • Skölj quinoa väl och lägg i stekpannan.
    • Rör om i någon minut.
    • Tillsätt salt, lantbuljong och vatten och låt koka i ca: 10 minuter.
    • Rör om då och då.
    • När all vätska har kokat in är rätten klar.
    • Tillsätt russin och persilja och blanda om.
    • Fördela bladspenat på ett stort uppläggningsfat och häll saffransquinoan över.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med rostad flagad mandel och granatäpplekärnor.
    • Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g vatten
    • 0.33 msk lantbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl sultanrussin
    • 30 g bladspenat
    • 0 msk bladpersilja
    Dekoration
    • 2 msk flagad rostad mandel
    • 0.5 st granatäpple
  • Tisdag lunch 221 Kcal

    Tomatsallad med mozzarella och fetaost

    En enkel och god tomatsallad med två olika ostar, mozzarella och fetaost! Passar perfekt att lägga till parmaskinka om du vill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 g cocktailtomater
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g bladspenat
    • 325 g buffelmozzarella
    • 300 g fetaost
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Dela tomaterna och lägg i en skål. Häll på olivolja, balsamico och kryddor. Blanda om.
    • Lägg spenat på ett fat. Skiva mozzarella och lägg på spenaten.
    • Lägg på tomatsallad över mozzarellan. Skär fetaosten i kuber och lägg över tomatsallad.
    • Lägg solrosfrön i en torr stekpanna och rosta någon minuter. Häll på honung och strö över salt och rosta ytterligare någon minut.
    • Strö över solrosfrön över salladen och toppa med basilikablad.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 500 g cocktailtomater
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g bladspenat
    • 325 g buffelmozzarella
    • 300 g fetaost
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad

    Tisdag middag 156 Kcal

    Skagenröra i salladsblad

    En klassisk och god skagenröra som serveras i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 156 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
    • 1.5 msk färsk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 400 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Blanda majonnäs och creme fraiche i en skål.
    • Finhacka rödlök, dill och räkor.
    • Blanda ner med majonnäsen och creme fraichen.
    • Riv skalet från 1 citron och blanda ner i röran.
    • Smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
    • 1.5 msk färsk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 400 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 400 g handskalade räkor
Mejeri
  • 1 tsk smör
  • 0.5 dl keso, 4%
  • 325 g buffelmozzarella
  • 300 g fetaost
  • 2 msk crème fraiche
Frukt/grönt
  • 1 st kiwi
  • 1 st apelsin
  • 2 st färsk jordgubbe
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st fänkål
  • 80 g bladspenat
  • 0.5 st granatäpple
  • 500 g cocktailtomater
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st citron
  • 10 st salladsblad
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 2 msk flagad rostad mandel
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 0.33 msk lantbuljong
  • bladpersilja
  • 1 msk balsamico
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • basilikablad
  • 1.5 msk färsk dill
Övrigt
  • 0.5 dl majonnäs
  • 80 g stenbitsrom

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!