Tillbaka till menyerna

V44

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 496 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 228 Kcal

      Skinkröra med äpple

    • Middag - 268 Kcal

      Ostsallad med lavendel

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 679 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 324 Kcal

      Italiensk tonfiskröra

    • Middag - 355 Kcal

      Rödbetsbiffar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 632 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 631 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 187 Kcal

      Skinka med sallad

    • Middag - 444 Kcal

      Rödbetsbiffar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 38.4 gram

Fett: 33.8 gram

Protein: 39.3 gram

Energi: 609.3 kcal

  • Måndag lunch 228 Kcal

    Skinkröra med äpple

    Krämig skinkröra med äpple, broccoli och sallad. Superenkelt att röra ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skivor skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Skär äppelhalvan i små tärningar.
    • Skär skinkan i små bitar.
    • Lägg alltsammans i bunke tillsammans med resten av ingredienserna.
    • Blanda försiktigt.
    • Lägg blandningen i en matlåda med lock  och komplettera med tillbehören: salladsblad, äppelskivor och skinka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st äpple
    • 2 skivor skinka
    • 50 g broccoli
    • 50 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Måndag middag 268 Kcal

    Ostsallad med lavendel

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 268 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 80 g salladsmix
    • 3 msk purjolök
    • 8 st cocktailtomat
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 dl tärnad fetaost
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk lavendel
    • 1 msk gräslök
    Topping
    • 1 st apelsinskiva

    Gör så här

    • Fördela sallad på ett fat och strö över purjolök.
    • Halvera tomater och skiva äpplet och lägg det på salladen.
    • Blanda färskost med olja, 1⁄2 tsk lavendel och hackad gräslök och toppa salladen med.
    • Strö över resten av lavendeln över salladen och toppa med apelsin och solrosskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 80 g salladsmix
    • 3 msk purjolök
    • 8 st cocktailtomat
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 dl tärnad fetaost
    • 1 msk olivolja
    • 2 tsk lavendel
    • 1 msk gräslök
    Topping
    • 1 st apelsinskiva
  • Tisdag lunch 324 Kcal

    Italiensk tonfiskröra

    Krämig tonfiskröra som serveras med isbergssallad och massa andra goda grönsaker. Går bra att byta ut tomatpurén till ajvar relish om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran.
    • Lägg ruccola i ett salladsblad och lägg på hälften av röran.
    • Toppa med skivade tomater, lite extra rödlök och pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Tisdag middag 355 Kcal

    Rödbetsbiffar med fetaost

    Gör dina egna goda rödbetsbiffar och servera med en fräsch sallad av morot, äpple och squash!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna utom olivoljan i en bunke.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut smeten.
    • Bryn biffarna tills de fått färg ca 2 minuter på varje sida.
    • Lägg biffarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Svarva eller strimla äpple, morot och squash och lägg i en skål.
    • Blanda ner persilja, citron och valnötter.
    • Servera med biffarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja
  • Onsdag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag lunch 187 Kcal

    Skinka med sallad

    Rökt skinka går alldeles utmärkt att byta mot kalkon. Har du ont om tid på morgonen eller under lunchen är detta en snabblagad och god rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 187 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g rökt skinka
    • 2 st salladsblad
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färskpressad citronjuice

    Gör så här

    • Fördela skinka och salladsblad på fat och droppa över lite god olivolja  och citronjuice.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g rökt skinka
    • 2 st salladsblad
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färskpressad citronjuice

    Torsdag middag 444 Kcal

    Rödbetsbiffar med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 444 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1.5 st rödbetor
    • 1 msk purjolök
    • 40 g fetaost
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk havremjöl
    • 0 tsk salt
    • 0.15 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    Äpplesallad
    • 0.25 st äpple
    • 0.25 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 msk persilja
    • 1 msk citronsaft
    • 10 g valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna utom olivoljan i en bunke.
    •  Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut smeten.
    • Bryn biffarna tills de fått färg ca 2 minuter på varje sida.
    •  Lägg biffarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Svarva eller strimla äpple, morot och squash och lägg i en skål.
    • Blanda ner persilja, citron och valnötter.
    • Servera med biffarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1.5 st rödbetor
    • 1 msk purjolök
    • 40 g fetaost
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk havremjöl
    • 0 tsk salt
    • 0.15 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    Äpplesallad
    • 0.25 st äpple
    • 0.25 st morot
    • 0.25 st squash
    • 1 msk persilja
    • 1 msk citronsaft
    • 10 g valnötter
Frukt/grönt
  • 3.5 st äpple
  • 250 g broccoli
  • 50 g blomkålsbuketter
  • 4 st salladsblad
  • 80 g salladsmix
  • 6 msk purjolök
  • 14 st cocktailtomat
  • 1 st grönt äpple
  • 1 st apelsinskiva
  • 0.5 st rödlök
  • 3 dl isbergssallad
  • 2 dl rucola
  • 450 g rivna rödbetor
  • 0.75 st morot
  • 0.5 st salladslök
  • 0.25 st citron
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1.5 st rödbetor
  • 0.25 st squash
  • 1 msk citronsaft
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 skivor skinka
  • 180 g tonfisk
  • 2.5 st ägg
  • 200 g tonfisk i vatten
  • 500 g kycklingfilé
  • 100 g rökt skinka
Övrigt
  • 4.5 msk majonnäs
  • 2 msk senap
Mejeri
  • 4.5 msk gräddfil
  • 1.5 dl tärnad fetaost
  • 190 g fetaost
Kryddor/smaksättare
  • 1.25 msk sötstark senap
  • 1.5 msk gräslök
  • 2 tsk lavendel
  • 2 msk basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk örtkryddor provencale
  • örtagårdskrydda
  • bladpersilja
  • 1.15 msk persilja
Torrvaror
  • 5.5 msk olivolja
  • 1 msk pinjenötter
  • 4.5 dl havremjöl
  • 10 g valnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!